reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie też podobnie, dwa transfery i nic. W koło same ciąże - siostra, przyjaciółka, niektóre dziewczyny mają już dwójkę dzieci, a ja zaczynałam się starać wcześniej niż one 😔 ale tak to jest, naprawdę cieszę się ich szczęściem, że nie musiały przechodzić, tego co my, a jednocześnie jestem taka rozżalona, czemu nam się nie udaje. Pozostaje mieć nadzieję, że i do nas w końcu los się uśmiechnie, mam poczucie, że nie udaje się tym, którzy nie próbują, więc działamy dalej. Zostań na forum, na mnie działa to trochę jak taka psychoterapia, podnosi na duchu, pokazuje, że te nasze męczarnie jednak mają sens :) i nie jesteś sama, jest nas tu więcej takich, które nigdy nie były w ciąży, mimo, że mają za sobą kilka transferów. Nie poddajemy się 💪💪💪
Na psychoterapię to mnie moj wyślę zaraz. Od ostatniego wpisu było 40 stron forum do przeczytania a co się uśmiałam po drodze to moje 😂😂 ciężarne owce i brązowe palce. A wasze opowieści o tym jak się poznawaliscie z partnerami i o puszczaniu bakow to jakieś mistrzostwo 😁😁 zrobiło mi to nastrój na niedzielę.

reklama
Ja Cię rozumiem ❤ ja też przebadana, heterozygota- reszta cacy. Ale się nie udaje- beta zawsze 0,8, -2. I tez wszystkie "mendy" (moj mąż tak mowi na moje znajome które zachodzą od strzału:))) w ciążach a my stoimy w miejscu... Frustracja jest ogromna, to wieczne poczucie nadziei i swiadomosc ze moze sie nie udac to taka dawka skrajnych emocji ze juz dawno powinnysmy wylądować w psychiatryku 😂 ale popatrz. Działamy wszystkie dalej! Uparciuchy z nas! A uparciuchy predzej czy pozniej dostają to czego chcą 😜 tak sobie powtarzam- ale wieczorem pewnie będę ryczeć ze na bank sie nie uda🤦🏻😜 jestem 1dpt....
Ważne żeby próbować. Będę trzymać kciuki 👍👍 po przeleczeniu antybiotykiem chciałam pierwszy miesiąc spróbować naturalnie zajść ale moje chłop akurat wyjeżdża na tydzień i wtedy będę mieć owulke. Jaki pech. I Teraz nie wiem czy czekać jeszcze kolejny miesiąc czy już podchodzic do in vitro. Z jednej strony szkoda mi miesiąca a z drugiej po co wydawać tyle kasy jak może się uda?

My wszystkie tutaj albo to czujemy, albo na jakimś etapie czułyśmy.
Musimy dalej walczyć.
Jesteśmy w takiej samej sytuacji, ja tez jestem po jednej procedurze i dwóch nieudanych transferach. Za dwa tyg będę miała histero. Co to za bakteria Ci wyszła?
Komorki plazmatyczne cd138+. Nie znalazłam żadnych informacji o tym a lekarz skupił się na dobraniu antybiotyków. Powiedział że po leczeniu można robić in vitro. Tylko czemu Musze je robić? Dlaczego nie moge zajść przez przypadek?

Jejjjj jak to mozliwe ? Ale bym lukaszowi glowe suszyla na nich [emoji23] To straszne ;( przepraszam ale ja bym chyba ja zupelnie wyparla z pamieci ;( le ty jestes madrzejsza ode mnie i wiesz co robic ;) Ja lukasza rodzicow widzialam kiedys kilka razy w dziecinstwie. A jak juz bylismy oficjalnie czyli po 2 miechach ;) To Łukasz mnie do nich zabral i powiedzial TO JEST WLASNIE MONIKA ;) Podalam im reke a tesciowa ze lzami w oczach mnie wysciskala. Poszlismy na spacer wypilsmy kawe i zaplanowala weekendowy wyjazd do Karpacza ;) Łukasz ostal po nich dom bo jest duzy. Bartka splacili a sami sobie wybudowali maly domek pod lasem ;) Jak tylko przeszli na emeryture to im sie zamarzyl taki maly domek zbez schodow na uboczu bo nasz to w centrum i mysle ze maja racje. Oni tam maja tylko dyzu salonz otwarta kuchnia lazienka ubikacja sypialnia jakies gajne obok kuchni np pomieszczenie na same sloiczki, i dwa pokoje. w jednym moja tesciowa trzyma i robi swoje dziela a drugi jest jak Jakiek i ich syn przyjezdzaja ;)
Ja tez Markowi na nią psioczę, choć staram się kontrolować bo mi go najprościej w świecie szkoda. Calkiem sie odciąć nie możemy, mają mieszkanie za ścianą. Marek jej potrafi powiedzieć co myśli, ale słabo dociera. Ja juz tez jestem odwazniejsza i więcej się odzywam, choć wiem, ze kiedyś nadejdzie taki moment.. moja teściowa jest pazerna. Niby robi jakieś prezenty ale są zawsze beznadziejne, najtańsze z najtańszych. Nie to,ze ja jakas wymagająca ale kupuje gowno. Lepiej jak by nic nie kupowała. Po prostu tesciu zmarł A jej się pojebalo w dupie. Ona jest egoistka.
Ale nie mam zamiaru sie nia przejmować. Nie teraz. Tylko czasami musi mi sie ulać.
Bo wkurza mnie,ze jak cos sie dzieje to marek musi byc na każde zawołanie.
A taki domek pod lasem to Musi być coś pieknego [emoji7]

Nie wiedzialam ze z zespolem Downa maja takie problemy i z przelykaniem i ze sluchem i ze wszystkim . Straszna choroba. A ostatnio wyczytalam ze to jest tylko jeden ubytek jakiegos chromosomu :o
No wlasnie nie.. Ci, którzy w tym programie występują pieknie sie wypowiadają, rozumieją,ze sa chorzy. Karol ma tak gleboki stopień,ze nie ma możliwości samodzielnego funkcjonowania pod żadnym względem. Pampersy. A jak go ciocia posadzi na toalecie to czasami nawet 2h siedzi i nic. Sam nie wstanie.

Pobiegałam już sobie ale coś mnie kolano boli, nosz kuźwa, jak nie urok to sraczka. Pogoda super dziś, cały czas słoneczko świeci. Zdjęcie dla spostrzegawczych @bazylia128[emoji12]
IMG_20200301_120328.jpeg

reklama
Do góry