reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję za kciuki :-) Trzymam ten test pod biurkiem i co chwilka zerkam, bo boję się, że mi się przewidziało... ale chyba nie. Zaraz po pracy lecę na betę. Zrobiłam go dziś na odwal, żeby w spokoju do pracy wrócić a tu nie ma jak się skupić. I jeszcze ten brzuch nadęty...

agapl: 20 pęcherzyków to normalnie szał! Jaki masz do tego estradiol? Dobrze, że pozwolą Twoim jajeczkom dojrzeć w spokoju. Podobno to najlepsza metoda na podniesienie jakości.

Oskaa ja po stymulacji do IUI miałam twarz jak księżyc. Po miesiącu śladu po tym nie było.

miliaa
a w którym dniu Ty testowałaś? I jaka była beta jak sikaniec wyszedł na plus???

Aduś czekamy!!!!

Buziaki Dziewczyny! Trzymam za Was wszytskie i każdą z osobna &&&

reklama
Agapl - zuch dziewczyna! 20 pecherzykow! niech rosna, dojrzewaja, a potem sie dziela jak zwariowane!
Oskaa - ja tez na razie brzucha nie widze, ale z utesknieniem czekamz a tym coraz wiekszym ciazowym
Tequila - 30% to naprawde duzo, wiec mysl pozytywnie do dziela!

trzymam, trzymam za wszystkie &&&&&&&

Mikimo, trombofilje zdiagnozowano u mnie na podstawie obnizonego poziomu antytrombiny III. Nastepnie mialam cala mase badan, ktore wykryly jedynie podwyzszony poziom przeciwcial przeciwjadrowych, ktore ponoc potwierdzily tylko diagnoze.Generalnie ,jesli jestes w grupie podwyzszonego ryzyka (genetycznie), to powinnas brac leki przeciwzakrzepowe zaraz po transferze, najpozniej ,gdy zostanie potwierdzona ciaza. Mnie lekarka zapisala rodzaj aspiryny (aspegic) dla dzieci i zastrzyki przeciwzakrzepowe (lovenox). Chodzi o to,ze podczas ciazy ryzykujesz zdrowiem i zyciem swoim i dziecka.
Jesli u Ciebei w rodzinie sa problemy z krzepliwoscia poinformuj o tym koniecznie Twojego lekarza.

wanda dziękuję za słowa otuchy 30%
dziewczny czy to normalne ze po tych zastrzykach odczuwa sie takie dziwne niby mrowienie niby kłócie w miejscu wstrzyknięć?

Agapl też ładnie nachodowałaś jajeczek :-) to teraz niech ładnie dojrzewają &&&&&&&&&&&&&&&

Tequila to zaciskam za przygotwanka &&&&&&&&&&&&&&

Mikimo będziesz mieć dzis wynik bety? bo ja do jutra nie wytrzymam :rofl2: Ty już lec oddaj tą krew :-)

Tequila - mnie po zastrzykach (menopur i diphereline) przez chwile pieklo -klulo, ale po gonalu w penie nie - ten zastrzyk z trzech byl najmniej nieprzyjemny

agapl: dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź. A czy miałaś jakieś objawy tych zaburzeń, czy widoczne są one tylko na poziomie wyników???
U mnie w rodzinie niedawno u Mamy zdiagnozowali zakrzepicę żył głębokich i niedokrwienne zmiany w mózgu. No i wczoraj dostała wyniki tej homocysteiny. Ja o problemach u siebie nic nie wiem, bo nigdy się w tym kierunku nie diagnozowałam. Zadzwonie jeszcze dziś do lekarz i zapytam co robić. Wolę dmuchać na zimne.

Oskaa do 17 siedzę w pracy. Na Polną dojadę pewnie na 18 i 2h muszę poczekać na wynik więc jak nic mi na drodze nie stanie to oczywiście, że dam Wam znać!!!!

TeQuila
to super, że niedługo startujesz!!! Zobaczysz, jak szybko to minie. Zaraz będą zastrzyki, chwila moment punkcja i już z Maluchami do domu:-D

mikimo obawiam sie właśnie że do lutego to mi sie będzie ciągnać strasznie a już po wszystkim w oczekiwaniu na wyniki to dopiero ale cóż tyle dalam rade czekać to dam jeszcze trochę :)
boję się tylko że nie zareaguję pozytywnie na leki bo przy moim cyklu naturalnym miałam więcej pęcherzyków niz po stymulacji jak podchodziliśmy do inseminacji także do niedzieli chyba zwariuje ;)

reklama
TeQila ilością pęcherzyków się nie martw na zapas. Po pierwsze nie ilość a jakość. Po drugie nie wiem jak byłaś stymulowana do IUI, ale ja przy I i jedynym dostałam 75j Menopuru i był 1(!) marny pęcherzyk i usłyszałam, że ciężko się stymuluje. A przy in vitro, przy dobrze rozłożonej stymulacji: 17... co prawda w tym 8 dojrzałych, ale jak się okazało nie ma reguły.
A jakie masz AMH???

Do góry