reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, jestem tu nowa od wczoraj śledzę Wasze wpisy, bo nie mogę sobie poradzić. Jestem po pierwszym in vitro, wczoraj miałam 3 weryfikacje pełna nadzieji i wiary, że się uda ale niestety beta nawet nie drgneła:-(
Podali mi 2 zarodki i żaden się nie zadomowił w moim brzuszku...ból niesamowity...
Mój mąż ma słabe nasienie czy którejś z Was udało się in vitro przy słabym nasieniu???

Mój emek gdy się decydowaliśmy na inv miał między 4-8 mln/ml, morfologię 8%, ruch koło 40%. W dniu punkcji było 200 tys w całości. Pod wielkim znakiem zapytania stało czy uda się znaleźć plemniki do zapłodnienia. Ale jak widać - wszystko jest możliwe:tak:

reklama
Dzięki Gotadora za miłe słowo:-)
Dziwi mnie tylko to, że w dniu transferu mówią, że są piękne 2 zarodki a wczoraj przy 3 weryfikacji kobieta mówi, że to przez słabe nasienie i proponuje mi 2 in vitro z nasienia dawcy troche nie na miejscu!!!

Dodam tylko, że dostaliśmy się do programu in vitro bez ryzyka i mieliśmy naprawde dużo dodatkowych badań. Fragmentacja męża też wyszła bardzo dobrze. Robią człowiekowi wodę z mózgu już nie wiem co mam o tym myśleć:-(

Dziękuje Wam wszystkim za miłe słowa łzy lecą mi jak grochy nie mogę ich powstrzymać...zaraz opiszę Wam całą sytuacje, troche to potrwa bo jestem pierwszy raz na takim forum.

Pingwienk super beta!!!Oby tak dalej!

miliaa: dzięki :-) Wierzę, że się da! A takie przykłady tylko dodają optymizmu!
Dobrze kojarzę, że miałaś odwołany transfer z powodu hiperki??? Bo przy endo to raczej rzadkość... A jakie Ty masz objawy endo (oprócz torbieli???). Wiesz, który stopień? Bo u mnie niestety III-IV. Bez torbieli, ale wszytsko pozarastane. Jestem po laparo i 4 miesiącach na Visanne na dobicie tej jędzy. Także od 5 miesięcy nie miałam okresu:szok:. I mam nadzieję, jeszcze trochę nie mieć :-D

mikimo...dokladnie mialam hiperke...odwolany trasnfer, potem nie chcieli mnie dopuscic, bo pojawila sie torbiel itd, itd...ale sie uparlam i jest! nie dawali mi szans a tu udalo sie i cale Novum w szoku bylo:-D
a hiperka przez to, ze wychodowalam 21 komoreczek dojrzalych a nie wspomne ile bylo jescze malych, e2 mialam ok 8 tys
a ja mialam baaaaaaardzo bolesne okresy, zwijalam sie z bolu przez cale 5 dni!
mialam laparo w wieku 20 lat potem 5 lat szukalam meza i teraz jestem w ciazy:-D pokrótce tak to u mnie wyglada...
mam stopien II chyba, bo ja nie mam zrostow, tylko niedrozne jajowody...no i te torbiele nieszczesne

Pick-up miałam 7.01.13 pobrali 17 pęcherzyków z tego 15 zapłodnili i tylko 2 zostały, które podali przy trannsferze po 5 dniach czyli 12.01.13. Brak mrozaczków ale dziwi mnie to, że rozmawiałam z dziewczynami, które tego samego dnia miały transfer mówiły że mają tylko po 2 zarodki i nic więcej jakiś dziwny zbieg okoliczności że u 4 par było tak samo.

reklama
Do góry