reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeszcze nie dawno @Dakita30 o tym pisala ze nie ma czegos takiego jak wyczerpac swoj limit pecha i to mnie przeraza ... zobaczymy tylko czas to pokaze. Narazie nie moge sie doczekac Wielkanocy ❤ Bedziecie wtedy w pl czy zostaje w IS?
Jak Ci @Dakita30 pisze takie rzeczy to nie wierz 😂 No chyba, że dobre, to co innego ;)

Mieliśmy lecieć razem pod koniec marca, ale ze względu na moje krwawienia nie mogę za bardzo lecieć .. także święta na Is 😑
Mam nadzieje, że łożysko się przemieści i będę miała spokój i będę mogła polecieć jakoś w maju/czerwcu 🥰

Jeszcze nie dawno @Dakita30 o tym pisala ze nie ma czegos takiego jak wyczerpac swoj limit pecha i to mnie przeraza ... zobaczymy tylko czas to pokaze. Narazie nie moge sie doczekac Wielkanocy ❤ Bedziecie wtedy w pl czy zostaje w IS?
Bazylia co ma pamięć 🙄 no to prawda.
Ale prawda też jest, że jak.ktos jest tak wytrwały, konsekwentny, mądry i optymistyczny jak Ty to w końcu osiąga swój cel 🙂
Zwróćcie uwagę na to, że wasi znajomi, którzy mieli 5 i 6 w szkole prowadzą różne życie i mają różne stanowiska. A na pewno znacie takich, którzy uczyli się przeciętnie a dziś zbijają kokosy na jakichś interesach. To wytrwałość, konsekwencją, kreatywność i - no dobra- znajomości czasem tez- są determinantami osiągania celów w życiu 💪

Pamiętam ten okropny smak [emoji33] w pierwszej ciąży mi nie przeszkadzało a w drugiej miałam już odruchy wymiotne przy każdej ... a brałam ich oj brałam wszystkiego pełno [emoji17]

Trudny temat. Nie jest łatwo, zwłaszcza przy buncie starszego, ale za to ostatnio nawet się wysypiam [emoji106] nie wstaje już do dziecka 6x w ciągu nocy [emoji134]

A jak Ty się czujesz? Jak postrzegasz bycie przy nadziei? [emoji3059]
"Ostatnio się wysypiam" brzmi tak abstrakcyjnie;) Ja mimo braku dzieci od zawsze mam problem z wysypianiem [emoji2368]
Pospimy sobie kiedyś, na stare lata ;)
Ale najwazniejsze,ze spełniasz się w roli mamy ;) przypomnij mi ile ma starszy?
Ja, gdyby nie te plamienia to może bym sie lepiej czula. Z drugiej strony mdłości i pobolewania brzucha daja znac,ze dzidzia rosnie. Choć tak naprawdę jakby to do mnie nie dociera i boje się myslec do przodu..

No ja posiedziałam, pomyślalam, jestem daleka od panikowania i kupowania jedzenia na zapas (nawarczałam na męża jak cos tam sugerował żeby jakies puszki kupować), ale maseczki właśnie zamówiłam. Takie jak miała Rozenkowa jak lecieli do Stanów. Stwierdziłam, że tyle wydajemy na to nasze in vitro, to i maseczki kupię dobre. Bo jakbyśmy gdzieś musieli jechać to żeby czuć się bezpiecznie.
Wyślij link proszę też zamówię

reklama
Powiem Ci nic specjalnego [emoji2372]
Jest trochę więcej wolnego niż w pl, taka różnica. Ale oni nie są wierzący. Oni wierzą w elfy i te sprawy [emoji23] dla nich to bardziej „urlop”. A my obchodzimy to prawie jak w pl, FaceTime i jakoś leci ;)
Elfy i te sprawy powiadasz... To chyba ciekawiej niż u nas [emoji846]

Do góry