reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

bx, brak 2DL5, 2DS1, 2DS5, 3DS1, 3DP1var, ale poza tym raczej nie było się do czego przyczepić. Jeszcze mutacje pai 1,mthfr i vr2, na to heparyna i acard
On tak jakoś dziwnie daje przy BX, niektórym daje accofil, a inny nie. Mi brakuje więcej kirow szczególnie tych z DS, a P. powiedział że mam dwa najważniejsze i nie da mi accofilu 🙁

reklama
No to naprawdę jesteś ogarnieta;) Ja póki co nawet boje się myslec. Moja siostra rodziła we wrześniu, ona wszystko tez miała już wcześniej naszykowane. Na pewno bedzie mi podpowiadała, myślę,ze jak befzie dobrze to dużo od niej w spadku dostanę bo będzie rok różnicy między bobasami. Ona ma wózek jakis Anex. I też niedługo maly wyskoczy w spacerowke, więc mówi,że jak będę chciała to żebym sobie kupiła spacerowke i wtedy do niej weźmiemy od nich gondole. Ale tak jak napisalam,jeszcze nie myślę i nie planuje. Jak będę spokojna i będzie ok to wtedy będę robila taka listę jak Ty;)

Ostatnia edycja:
My wózek kupiliśmy używany. Ale jak na to, że bylam wtedy jeszcze słabo zorientowana (tylko tyle ile wyczytalam na forach) to jestem z tego naszego mega zadowolona. Baby Design Lupo, 2w1. Zobacz co dostaniesz, od siostry, jak Ci podpasuje to spoko, jak nie to potem dokupicie jak będziecie wiedzieli co Wam nie pasuje w tym modelu. Laktator jest ważny, popieram[emoji5]W ogole to reczy dla dzieci to taki biznes ze głowa mała [emoji15][emoji15][emoji15]
Właśnie widziałam ile to kosztowało wszystko jak siostra kupowala..
MY organizowaliśmy jej baby shower i skladalysmy sie po 100 każda, a było nas chyba 12. Kupilysmy jej wtedy wanienke, rożek, kokon, termometr, krolika szumisia, pieluchy rozne, jakieś bambusowe, tetrowe, bransoletke pandore z zawieszką mama i cos tam jeszcze- nie pamiętam. Ja jeszcze zrobiłam jej torta z pampersow, kupiłam jej koszulę poporodową, małemu segregator pediatryczny, kocyk i te pierwsze skarby, tam body w środku, spodenki, czapeczka ale taki troche większy rozmiar. Także jak wyszla ze szpitala to w domu jej przyszykowalam mala niespodziankę.
Ale ogólnie ona sobie sama te baby shaker organizować chciala, zabrała o wystrój i jedzenie A dziewczyny utworzyły grupę i zeby się wspólnie na prezenty zlozyc. I wtedy pamiętam mnie w to wkopaly, tylko moja siostra wiedziala,ze mamy problem, dla mnie to było bardzo trudne ale dziewczyny się uparly, bo siostra wie najlepiej.. Także bransoletka Pandora byla totalna niespodzianka A reszta, to powiedzialam siostrze ile jest kasy i kazalam jej pokazać co zamówić. Nie dałabym rady sama trafić w jej gust i potrzeby. Moja osobna wyprawka czekała na nią wlasnie w domu jak wróciła ze szpitala. Do szpitala pojechałam z kwiatami ;)
Ja wiem,ze to wszystko tylko krople w morzu potrzeb. ;) A kiedyś tego nie bylo i zyjemy;)
20190914_163713.jpeg
20190914_163718.jpeg
20190913_162750.jpeg
20190801_162756.jpeg

Właśnie widziałam ile to kosztowało wszystko jak siostra kupowala..
MY organizowaliśmy jej baby shower i skladalysmy sie po 100 każda, a było nas chyba 12. Kupilysmy jej wtedy wanienke, rożek, kokon, termometr, krolika szumisia, pieluchy rozne, jakieś bambusowe, tetrowe, bransoletke pandore z zawieszką mama i cos tam jeszcze- nie pamiętam. Ja jeszcze zrobiłam jej torta z pampersow, kupiłam jej koszulę poporodową, małemu segregator pediatryczny, kocyk i te pierwsze skarby, tam body w środku, spodenki, czapeczka ale taki troche większy rozmiar. Także jak wyszla ze szpitala to w domu jej przyszykowalam mala niespodziankę.
Ale ogólnie ona sobie sama te baby shaker organizować chciala, zabrała o wystrój i jedzenie A dziewczyny utworzyły grupę i zeby się wspólnie na prezenty zlozyc. I wtedy pamiętam mnie w to wkopaly, tylko moja siostra wiedziala,ze mamy problem, dla mnie to było bardzo trudne ale dziewczyny się uparly, bo siostra wie najlepiej.. Także bransoletka Pandora byla totalna niespodzianka A reszta, to powiedzialam siostrze ile jest kasy i kazalam jej pokazać co zamówić. Nie dałabym rady sama trafić w jej gust i potrzeby. Moja osobna wyprawka czekała na nią wlasnie w domu jak wróciła ze szpitala. Do szpitala pojechałam z kwiatami ;)
Ja wiem,ze to wszystko tylko krople w morzu potrzeb. ;) A kiedyś tego nie bylo i zyjemy;) Zobacz załącznik 1083860Zobacz załącznik 1083861Zobacz załącznik 1083862Zobacz załącznik 1083865
Jeju jak pięknie ❤❤❤😍😍😍😍😍😍
Na pewno byla zachwycona!!!!!!!!! ❤❤❤

Ostatnia edycja:
Jeju jak pięknie [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Na pewno byla zachwycona!!!!!!!!! [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Ja dzisiaj znowu mialam wolne przedpołudnie [emoji3526]Panowie zostali w domu, a ja odebrałam wyniki CBA, kupiłam kolejna torbę wiosenno letnich ubranek dla Maksika w ciuchaczu.
A teraz taka mnie senność ogarnia ze idę się zdrzemnąć, znaczy pewnie mlody będzie skakał po mnie i nici ze spania, ale spróbuję.
Miłej drzemki[emoji7] moze wszyscy sobie kimną;) Ja tez sie położyłam bo mnie mdli. Może coś pośpię.
Dobrze,ze są te ciuchacze;) Ja dawno nie byłam, ale uwielbiam[emoji7]

Z tym TSH 3-4 przy prawidłowych przeciwcialach i prawidłowej tarczycy w USG to nie jest do końca prawda że trzeba leczyć. Tak kiedyś było ale w stanach się tego nie leczy bo szczerze mówiąc to nie jest to niedoczynność tylko subkliniczna i sama w sobie w tej wartości nie powinna mieć większego wpływu na zapłodnienie.
Gravsa przerabiałam tez 10 lat temu .. choroby autoimmunologiczne to €:!-&;!”-!,!:&/@:?.!.! Kurczę człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy jak taka mała tarczyca może namieszać . U mnie od lat słyszę - endometrioza jest problemem . Nikt mi nigdy nie powiedział , Żr przy TSH w okolicach 3-4 są nikłe szanse na zajście a pOzniej na utrzymanie ciąży .

Z tym TSH 3-4 przy prawidłowych przeciwcialach i prawidłowej tarczycy w USG to nie jest do końca prawda że trzeba leczyć. Tak kiedyś było ale w stanach się tego nie leczy bo szczerze mówiąc to nie jest to niedoczynność tylko subkliniczna i sama w sobie w tej wartości nie powinna mieć większego wpływu na zapłodnienie.
Chyba jednak ma wpływ .. i właśnie teraz się uważa , ze do zajścia w ciąże i jej prawidłowego przebiegu TSH nie powinno być wyższe jak 1,5 . Gdzie jeszcze często słyszy się , ze norma to 4 i jest ok kiedy nie przekroczy tej wartości . U mnie była latami w takich granicach i dopiero teraz gdy zaczęłam zgłębiać temat widzę , ze to już było za dużo . Wyszybowala do 12 i dopiero wprowadzono leczenie , bo już nie było innej opcji. Zobczaymy jak się potoczą losy przy wartości 1,9 jaka mam teraz .. ale pewnie każdy przypadek jest indywidualny i usg ma również ogromne znaczenie . Ki tutaj nikt nie zrobił , gdzie w Polsce to było bardzo ważne dla mojego lekarza wiele lat temu

Serio. Coraz więcej lekarzy mi to mówi.
Ty masz niedoczynność. To co innego. Łatwiej jest ja ogarnąć.
Ja nadczynność w pakiecie z Gravsem - Basedovem. Jestem już rok na thyrozolu, który możesz brać max 1,5 roku, po to by ustabilizować tarczycę.
Nadczynność w ciąży jest niebezpieczna dla dziecka i mamy.Moze spowodować dużo wad płodu. Dodatkowo przy porodzie lub tuż po grozi mi przełom tarczycowy-zagraża życiu...
Także ten...

11. 03 konsultuje się u profesora.
Zobaczę co On powie.
Nawet jakbyś miała usunąć i opóźnić tematy o parę miesięcy to jest to po stokroć bezpieczniejsze rozwiązania dla Ciebie długofalowo i dziecka. Skończy się na braniu hormonów, jodu i tyle. Można z tym żyć [emoji6][emoji9]

reklama
Do góry