reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak chodzi mi o ogólne pgs, nie te jednogenowe. Czyli embriolog wskazuje zarodek do transferu, a my mamy jedynie wgląd czy to kariotyp męski czy żeński.. To dobrze że tak to wygląda!
W pierwszej kolejności wybierają te blastocysty które są najlepszej klasy i które prawidłowo się rozwijały i rekomendują jej podanie

Znaczy że masz detektor bety w głowie? [emoji6]Kochana zasuwaj na pobranie krwi, jesli miałaś 5dniowy zarodek to juz będziesz wiedziala a nie bedziesz się zadręczać.
Detektor bety [emoji23].
Lubię jak jesteś taka stanowcza [emoji12]. Nie ma co biadolić przed czasem [emoji8]

No masakra co ja mam powiedzieć dziś transfer 🙈Aż mnie brzuch boli od rana ze stresu
To jedyny doświadczony lekarz..inni dopiero się uczą i zaczynają na mnie.. 😱
Wiesz czasami ci co mają mniej doświadczenia 10 razy bardziej się przykładają bo bardziej im zależy. Powodzenia dzisiaj na transferze, zabierasz swojego kropka do domu napewno zostanie z Tobą na o m-cy . Mocne ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

Ciekawa teoria. Ja przy pierwszej procedurze po transferze czulam sie bardzo dobrze, z dnia na dzien lepiej, a moja pozytywna beta za miesiac konczy 3 lata, wiec hmmm....
Ja też przy każdym z czterech transferów miałam inne pseudo objawy, nie wspomnę już i moich inseminacjach...
Trzeba iść na betę i koniec [emoji846].

Wiecie co my jestesmy świadome każdego etapu nawet samego poczatku ciąży,a moja przyjaciółka zrobila test,byly dwie kreski i mowila ze jest w ciąży. Nie raz jej opowiadam historie z forum to sama przyznaje,ze nie miala pojecia ile scenariuszów moze byc nawet po pozytywnym tescie ciazowym. Mysle ze polowa spoleczenstwa myśli,ze jak ciąża jest wykrywalna to jest silna i wszystko bedzie ok.
Czasem moze i dobra taka nieświadomość bo co nam przyjdzie z martwienia,wiele juz zrobić nie mozemy poza dbaniem o siebie.

reklama
Ja poszłam dzis upuscic krwi. Łącznie 12 wyników. Nie zrobiłam tego progesteronu z tego wszystkiego. Srednio mi krew dzis leciała. No ale kazal mi zrobić 2-3 dni przed wizytą A sie okazało że na ten jeden wynik z grupy krwi, to jakieś przeciwciała z surowicy, czeka sie do 5 dni roboczych bo to jedzie do Szczecina. Mam nadzieje, że to nie bedzie problemem dla lekarza. Zostawiłam tam prawie 300zl. Te babki to już z taka litością na mnie patrzą i jak mają podać kwotę jaka wyszla to się normalnie boją..
Teraz sobie leżę i czytam książkę, obok moj koteł śpi. Cudownie,ze zaczal przychodzić i spać mi w nogach ;)
Maz dzisiaj na obiad chce zaserwować ziemniaczki z jajkiem sadzonym i jakas surówka. Ale mi jakoś tak ochota naszła na pizzę. Nie wiem czy sobie pozwolić..
20200219_093603.jpeg

Do góry