reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ooooooo ale bolognese to bym zjadła ❤
Kiedyś jadłam w Grecji tak dobre spaghetti bolognese, że co jakiś czas mi się przypomina ❤ Było takie pyszne z riccotą 👍🏼
Ja tez mialam pyszne ale zawsze mieszam bolognese z napoli i dodoaj toche uprazonego slonecznika. ja sobie wlewam sos tabasco bo lubie pikantne no i petruszke bo tez lubie a i ladniej wyglada i troche mozzarelli ona sie tak fajnie rozpuszcza ;)

Dzieki. To Invicta podaje HGH ?? czytalam o tym że to daje dobre efekty ale że w Czechach jest dostępne.. A czy na antykach musiałaś jakieś wizyty mieć czy wizyta dopiero jak zaczęłaś już właściwa stymulacje?
Tak mi zalecili HGH ale najpierw kazał jakieś badania zrobić, które mówiły o niedoborze. Podczas antyków tam nie byłam. Trzeciego dnia cyklu zaczęłam antyki, ten androtop i HGH i potem byłam już pod koniec antyków, bez przerwy na miesiączkę.
[/QUOTE]
Wiesz ja będę mieć mezoterapie miesiąc przed stymulacja jak już będę na antykach. W ramach tej mezoterapii wstrzykuje się osocze do jajników które zawiera hormon wzrostu więc mam nadzieję że będzie to miało podobny efekt..

No i co Wy na to? 3dpt blastki.
Beta z Ovitrelle jeszcze (z kalkulatora wyszło miedzy 0 a 1), ale takiego progesteronu to nie widziałam od bardzo dawna, a biorę tylko luteinę dowcipną 3x3 i podjęzykową 3x2. I tak zapodam prolutex bo ten głąb znaczy lekarz pewnie uzna ze nie potrzeba...
I jak ja mam teraz wytrzymać do piątku i nie zwariować ??? Zen właśnie szlag trafił
Hahaha... będziesz sie teraz gwoździć jak ja[emoji23][emoji23][emoji23]

Ja już rok temu miałam ciążę biochemiczna (tak mowili bo nikt jej nie znalazl) albo pozamaciczna jajowodowa ( w co nie wierzę bo zarodek siedzący w wodniaku to trochę dziwne) i szczytowa beta była ponad 200. Jest to bardzo trudne emocjonalnie bo coś się dzieje ale człowiek wie jednak że dzieje się źle. Dlatego teraz w czwartek mam nadzieję że ona będzie się obniżać bo chciała bym dalej działać. Tylko że następny cykl ma być jednak na esteofemie który mam brać od 2 dnia cyklu a jak ta beta nie będzie wystarczająco niska czyli ok 10 to będę musiała do następnego cyklu czekać.
Biedna no tak mi cie szkoda bo ja tez to przechodzilam kilka razy. Zadbaj troche o siebie teraz sie porozpieszczaj i wracaj do walki. ciekawa tylko jestem co tam u ciebie sie dzieje bo jak na cb to mi troche za wysoka ta beta a ona caly czas rosnie. Najwazniejesze zeby obylo sie bez zabiegu to wtedy od razu w nastepnym cyklu mozesz znowu podchodzic. I juz to pisalam ale pamietaj ze statystycznie masz wieksze szanse bo zaskakaujesz ;)

Sandra ja po prenatalnym miałam dokładnie takie samo zalecenie od lekarki, mówiła żeby odstawić już progesteron, a ja mówię, no ale mam jescze kilka a ona mówi to niech pani dla spokoju własnego to dokończy i koniec i ja już w sumie do soboty skończę dopochwowy progesteron, a z duphastonu już zeszłam. A duphaston mi też mówiła zeby już nie brać, jak już to dłużej dopochwowy, bo lepiej działa na szyjkę (skurcze i skracanie), choć ona badając mnie stwierdziła, że kosmówka już działa jak w naturalnej ciąży i sama sobie dostarcza to czego potrzeba więc pewnie to bardziej nasze obawy, ja też myślę, że lekarze wiedzą co mówią 🙂 co za dużo czy za długo to też niezdrowo, każde z leków które bierzemy nie jest obojętne dla.organizmu, np estrofem a zwłaszcza w ciąży istotnie zwiększa ryzyko raka szyjki macicy..no ale wiadomo, jak trzeba to trzeba..
Hmmm a mi zarówno w klinice jak i teraz u lekarza prowadzącego ciążę mówili żeby brać cały czas luteinę 2x1 aż do 25 TC i ewentualnie odstawić dopiero po badaniu szyjki macicy.

Dziewczyny - takie emocje!!!!! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Mamy serduszko - pięknie łomotało w tym małym ciałku. Jak tylko je zobaczyłam to zaczęłam płakać [emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji7][emoji7]

Maluszek ma 1,12cm co odpowiada 7tygodniowi i 1 dzień.

Następna wizyta 5.03 wtedy już z lekarzem prowadzącym [emoji5]

A to moje maleństwo

Zobacz załącznik 1082000
Śliczny glut[emoji4]

reklama
Do góry