reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jak to jest z emerytami i rencistami oni chyba nie musza sie rozliczac w Urzedzie skarbowym? Ale jak maja dodatkowe zarobki ja ma dwoch taakich panow pracuja na OCHRONIE :D to cos tam sie musza rozliczyc co nie? kazalam mlodej zadzwonic do US to po 15 minutach rozmowy oddala mi sluchawke i stwierdzila ze ona nie wie o czym rozmawia :-D czasami sie zastanawiam czym sie szefo kierowal zatruniajac ja :-D jak myslicie ?
Każdy rozlicza się z US

reklama
Tak mi zalecili HGH ale najpierw kazał jakieś badania zrobić, które mówiły o niedoborze. Podczas antyków tam nie byłam. Trzeciego dnia cyklu zaczęłam antyki, ten androtop i HGH i potem byłam już pod koniec antyków, bez przerwy na miesiączkę.
Wiesz ja będę mieć mezoterapie miesiąc przed stymulacja jak już będę na antykach. W ramach tej mezoterapii wstrzykuje się osocze do jajników które zawiera hormon wzrostu więc mam nadzieję że będzie to miało podobny efekt..
[/QUOTE]
Myślę że nawet lepszy :)

Ja tez mialam pyszne ale zawsze mieszam bolognese z napoli i dodoaj toche uprazonego slonecznika. ja sobie wlewam sos tabasco bo lubie pikantne no i petruszke bo tez lubie a i ladniej wyglada i troche mozzarelli ona sie tak fajnie rozpuszcza ;)
Booooo zaraz się pogniewamy !!
Chyba zmienię menu na jutro i zrobię takie cudo 🥰

Ja już rok temu miałam ciążę biochemiczna (tak mowili bo nikt jej nie znalazl) albo pozamaciczna jajowodowa ( w co nie wierzę bo zarodek siedzący w wodniaku to trochę dziwne) i szczytowa beta była ponad 200. Jest to bardzo trudne emocjonalnie bo coś się dzieje ale człowiek wie jednak że dzieje się źle. Dlatego teraz w czwartek mam nadzieję że ona będzie się obniżać bo chciała bym dalej działać. Tylko że następny cykl ma być jednak na esteofemie który mam brać od 2 dnia cyklu a jak ta beta nie będzie wystarczająco niska czyli ok 10 to będę musiała do następnego cyklu czekać.
Jestes kochana ja tez mam ochote cie przytulic ❤ Kurcze ja zawsze bylam przekonana ze cb nie widac na usg bo przeciez pecherzyk sie pojawia przy Beta powyzej 1000... A ciaza pazamaciczna tez nie widac oona sie zatrzymuje w jajowodzie... Miejmy nadzieje ze bedzie sie onizac ale teraz to bardzo wazne zebys to kontrolowala. Ja tez jak pierwszy raz mialam cb pi zobaczylam wynik 14 to byl moj pierwszy transfer to cieszylam sie jak glupia nie zapomne tego. Pobieglam do Łukasza i cieszylismy sie jak idioci, pozniej za malo przyrastala i zadzwonilam do lekarza i mi powiedzial co jest grane. Myslalam ze mi serce peknie bo nie wiedzialam jak Łukaszowi o tym powiedziec...

Hmmm a mi zarówno w klinice jak i teraz u lekarza prowadzącego ciążę mówili żeby brać cały czas luteinę 2x1 aż do 25 TC i ewentualnie odstawić dopiero po badaniu szyjki macicy.
Woooooowwww do 25 tc ?! No ale tak szczerze to po co ? Skoro łożysko przejmuje tą funkcje po Ok 12 tc. No chyba, że łożysko nie pracuje prawidłowo

Hmmm a mi zarówno w klinice jak i teraz u lekarza prowadzącego ciążę mówili żeby brać cały czas luteinę 2x1 aż do 25 TC i ewentualnie odstawić dopiero po badaniu szyjki macicy.
Jak widać co klinika to inaczej 🤷 na stronie Novum też embriolodzy piszą, że po criotransferze do 70dnia po transferze suplementuje się estrofem i progesteron i z niego schodzi. A może u Ciebie po prostu istniały dodatkowe wskazania do dłuższej suplementacji? Nie wiem. Ja myślę, że lekarze nas znają i wiedzą co robią 🙂

A ja tam nie mam nic przeciwko dwójce naraz :) Jak rozmawiałam z lekarzem to mi tłumaczył i potem też badania czytałam, że jak są podane dwa to one się mobilizują do rozwoju,wiec slabszej jakości zarodki mają większą szansę. Poza tym jak nie robisz badań zarodków, a średnio połowa ma wady to tak zwiększasz szanse na powodzenie. A tak jak ma wadę to i tak się nie przyjmie, a za transfer trzeba płacić. Z regoly i tak tylko jeden zostaje, bo tylko ok 30% ciąż z podaniem dwóch zarodków to ciaze bliźniacze. To jednak prawda że czasem zdarza się że jak jeden zarodek odpada to pociąga za sobą drugi. Trochę czytałam w piśmiennictwie medycznym na ten temat i są dość kontrowersyjne. Ja jednak zdecydowałam się wziąść dwa ostatnie, bo jak pierwszy transfer miałam z dwójką to beta ładnie rosła, więc na chwilkę jeden był że mna. Mam nadzieję że nie będę żałować.
W moim wieku 39lat doktor mówiła, że przy podaniu 2 zarodków jest tylko 20% szans na ciążę bliźniaczą.

reklama
Do góry