reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

a myslisz ze chcialam tak poszalec ;) Tyle kosztuja i nic na to nie poradze... Ja czuje zazwyczaj ulge jak rzygne ale kochana jeszcze wszystko przed toba. Chociaz moja kolezanka wcale tego nie robila i tylko od kielbasy ja odrzucilo.
To ja was wszystkie przebije. W ciąży zemdliło mnie 2 razy. Raz od zapachu schabowe z kurczaka a raz od arabskiej muzyki 😁

reklama
Faktycznie mało sie udzielam ostatnio [emoji1787] czytam forum w drodze do pracy i z powrotem [emoji1787] dni wypełnione na maksa... ale tak lubię bardzo swoją prace ze mi to nie przeszkadza.
Fredzia chyba razem pójdziemy do AA bo ja dziś znowu pije wino [emoji2298][emoji23]
Powiem ci że ja rzadko spotykam ludzi, którzy lubią swoją pracę, więc bardzo miło mi się czyta że jesteś szczęśliwa [emoji8].
Ja do świąt nie piję, już swój limit wykorzystałam[emoji12]. Teraz się zaintrowertyczę w moim domku przez miesiąc [emoji23]

Faktycznie mało sie udzielam ostatnio 🤣 czytam forum w drodze do pracy i z powrotem 🤣 dni wypełnione na maksa... ale tak lubię bardzo swoją prace ze mi to nie przeszkadza.
Fredzia chyba razem pójdziemy do AA bo ja dziś znowu pije wino 🙆🏻‍♀️😂
Ale zazdro ;) Mi juz duzo lepiej bo mnie @fredka84 i @Liliana87 tak rozsmieszyly a jak wiadomo smiech dobry na wszystko ;) Modle sie tylko zeby jutro juz bylo dobrze. Teraz u mnie w brzuchu slychac meeega głośne przelewanie w brzuchu.

Biedna @Hope1989 jak nas przeczyta to sie zastanowi czy napewno na dobry watek trafila ;) Kochana in vitro nie taki diabel straszny jak sie o tym slyszy. Najgorsze jest moment odbierania wynikow Bety tzn czy jestes w ciazy czy nie. Czasami beta oze byc wysoka a i tak sie okae ze to ciaza biochemiczna albo puste jajo plodowe. To niestety ciagla walka i zemocjami i z czasem. Ciagle musimy na cos czekac. Jesli idziesz krotkim protokolem to dostaniesz klka zastrzykow w brzuch okolo 10 wtedy sie zdziwisz ze mozna sie polakac na widok np brudnego samochodu (ja tak mialam);) ale ogolnie nie jest zle, troche boli brzuszek od zastrzykow i rosnacych jajeczek. Wtedy masz juz punkcje ale wszystko pod znieczuleniem takim krotkotrwalym dozylnym. Kladziesz sie na fotelu wstrzykna ci cos fajnego w wenflon zakreci sie w glowce i nawet nie wiesz kiedy juz bedziesz sie budzic zdziwona ze jest po :) Pozniej czekasz jak sie zapladniaja wasze zarodki. JEsli macie problem z nasieniem to kluczowym momentem bedzie 3 doba. Najlepiej zeby zarodki dotrwaly do stadium blastocysty czyli 5 dniowe. No i transfer zalezy od twojego AMH. Czasami jest przekladany na kolejny cykl zeby uniknac hiperstymulacji i wtedy zarodki ida do zamrozenia a ty podejdziesz do criotransferu. Wtedy przez miesiac bedziesz brala leki hormonalne ale to tez zalezy na jakim cyklu bedziesz podchodzic bo jesli nie mas problemow z owulacja to mozecie sie zdecydowac na cykl naturalny wtedy mniej lekow. Ale sie rozpisalam :) Sam transfer np dla mnie jest zawsze pieknym i wzruszajacym momentem i mnie np nic nie boli. Pozniej czekasz zazwyczaj w klinikach nakazuja okolo 14 dni ale my tutaj przy blastocyscie robimy okolo 6 dnia bo wtedy juz potrafimy same zinterpretowac wyniki. Bedzie dobrze. Pamietaj ze tu nie ma glupich pytan i na wszystkie chetnie odpowiemy ;)
Bardzo bardzo dziękuję! Każda informację chłonę jak gąbka :) wszystko jest takie trudne, zwłaszcza że co chwila informacja wśród znajomych i rodziny że ta w ciąży, tamta w ciąży. Mysle sobie czasami, ze sie zmówiły, zeby mi zrobic na zlosc :D

Jezu, brzuch mnie boli ze śmiechu!!!
Ale niestety wiem, co znaczy cisnąć.. I moje oczka wtedy zaszklone.. a jak już wychodzę to mowie "boli dupka, boli".
Hahah aż się z mężem pośmialiśmy 😂

a tak z drugiej strony to ja też nie miewam takich spraw .. jak już to w drugą stronę jak @bazylia128 ;))
A wgl jak widzę czerwień w majtach 😑😑😑 to zaczynam się bardzo stresować No i trzeba odwiedzić toaletę ..
jak to mój mąż mówi - stres kupa 😂

Powiem ci że ja rzadko spotykam ludzi, którzy lubią swoją pracę, więc bardzo miło mi się czyta że jesteś szczęśliwa [emoji8].
Ja do świąt nie piję, już swój limit wykorzystałam[emoji12]. Teraz się zaintrowertyczę w moim domku przez miesiąc [emoji23]
Ja na Twoim miejscu to bym się jeszcze nie zaintrowertyczała😀😀😀
A ja dostałam od mojego M wino bez alko i stwierdziłam, że jak w sobotę okaże się że mamy co najmniej 5 zarodków to będziemy to opijać😊😊😊😊

Hahah aż się z mężem pośmialiśmy 😂

a tak z drugiej strony to ja też nie miewam takich spraw .. jak już to w drugą stronę jak @bazylia128 ;))
A wgl jak widzę czerwień w majtach 😑😑😑 to zaczynam się bardzo stresować No i trzeba odwiedzić toaletę ..
jak to mój mąż mówi - stres kupa 😂
W naszym przypadku trzeba uwazac zeby draski na majtkach nie zostawic 😅 😅 😅

reklama
Do góry