reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja biorę utrogestan 3razy dziennie 200mg i od siebie dodaje 2 razy dziennie duphaston bo mi się zaraz kończy niestety i objęłam jedna tabletkę.

Dziewczyny dobra wiadomość. Po wieczornej aplikacji w środku już tylko biało - plamienia znikły [emoji847][emoji847]
Super wiadomość. Wiedzialam ze bedzie dobrze✊😘

reklama
Kochane moje Dziekuje za kciukasy i oczywiście proszę o jeszcze;) pęcherzyk jest i to w macicy;) 8mm. Jak to lekarz powiedzial I nawet sie usmiechanl- na ten etap jest wszystko bardzo dobrze;) [emoji173][emoji173][emoji173] zalozyl mi już kartę ciazy :) wyliczył wstępny termin na 8 października;) wyszla niedoczynność tarczycy i dostałam leki. Jedna tabletkę rano przed śniadaniem. Pozostałe leki bez zmian. Kazal odstawic acard, wymienił mi kwas foliowy i kazal odstawic modulatory. Teraz mam brać prenatal uno i wit d3 zmniejszyć z 4000 na 2000j. No i kazal odstawic metformine. Tego się boję no ale ufam mu. Wiem,ze w Polsce nie można.. Dostałam skierowanie na wyniki, znów muszę powtorzyc wszystkie zakaźne;/ kolejna wizyta 21 lutego i już powinno być serduszko [emoji173] @bazylia128 wpiszesz gamonia kochana do kalendarza???[emoji8]
Dostalam tez skierowanie na badania prenatalne. Powiedzial,ze sa ona na NFZ i mogę je zrobić u nich lub poszukać miejsca gdzie mają umowę. Kazal sie wpisac miedzy końcem marca A początkiem kwietnia. Za 2 tyg jak bedzie dobrze to wtedy się zapiszemy;)
Jej, tyle emocji,ze u położnej mialam ciśnienie 120/90 a moje zawsze 90/60 haha.. powiedziala, ze lekko podwyższone ale następnym razem najpierw do niej na pomiary A potem do lekarza;) w aptece zostawiliśmy 550zl na te dwa tygodnie lekow.. Ale to wszystko nieważne. Najważniejszy jest nasz CUD[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Cieszę się razem z Tobą :) ❤ ❤ ❤ a jak u Was sytuacja jeśli chodzi o wyjazd męża? Zmieniają się plany w związku z ciążą?

Hej, tak więc przyleciałam do Invicty i ch*** w bombki jeb*** Dziś jestem jakoś dzień po owulacji i hormony po prostu wywaliły w kosmos..
FSH 17 a LH 22 co niby na środek cyklu jest ok ale dlaczego takie wysokie?? Badanie powinno być robione m 1 a 5 dniem a nie tuż po owulacji
A bomba to moje AMH wg Invicty że środka cyklu to 0.54 ! A wg badania z Londynu 1.76 tydzień temu czyli tydzień przed owulacja.. I o to tu k*** chodzi? Wiecie co mam ochotę wsiąść rano w bus i wracać do UK, bez cholernej wizyty
Ja to kiepsko widzę! Czy te FSH i LH po owulacji tuż tak skaczą?? Wg podanych norm właśnie tak ale to po co mi kazał zdabac niezależnie od dc??
Znów się podlamalam.. Chyba wyczerpałam w tym roku limit zalamki na resztę miesięcy.. Tęsknię za synem :(
Mi to się wydaje że oni zaniżają te wyniki w Invicta!Mi też tam kiedyś wyszło 0,6 a to wykluczało refundację leków i powtarzałam w innym labie i tam było 0,97,wiec się nie przejmuj!

Mi to się wydaje że oni zaniżają te wyniki w Invicta!Mi też tam kiedyś wyszło 0,6 a to wykluczało refundację leków i powtarzałam w innym labie i tam było 0,97,wiec się nie przejmuj!
No właśnie... Dzięki że to napisałaś.. pozatym miałam sporo pęcherzyków na jajniku kilka dni przed owulacja bo pokazywał mi położnik na usg więc jak to się ma do tego wyniku?? może skoro moje amh jest dobre wg angielskiej kliniki to tam dla odmiany do stymulacji podejde :laugh2:
Ale co tam, kupiłam drugi bilet i wracam do domu do moich chłopaków jutro a nie w niedzielę :tak::laugh2:

Wiem że powinno się zrobić między 1 a 5 dniem ale nie jestem w stanie z dnia na dzień przyleciec i wszystko rzucić jak miesiaczke dostanę.. Lekarz powiedział że ok widocznie wynik porówna do norm dla dnia cyklu... FSH i LH są w normach dla środka cyklu owulacji która właśnie miałam ale to AMH to ja k*** nie wiem! Mam pęcherzyki na jajniku, nie będę się nakręcac ciągle tym amh po co badanie to inny wynik.. ostatnio któraś pisała że jak badala chyba z 5 czy 6 razy do miała wyniki począwszy od 0.2 do 3 ! I to nie szły w dół a skakały, nie pamiętam która pisała.. Pije grzanca na starówce i już mi lepiej :cool2: spróbuje się Jakoś nauczyć brać to na miękko, tzn postymuluje się raz i zobaczymy, ale zacznę sobie wybijac z głowy że jeszcze kiedyś będę mamą. To mi napewno ułatwi funkcjonowanie i jakiekolwiek dalsze starania zamiast być super dobrej myśli i wierzyć że się uda :rofl:
Naprawdę lepiej zacząć żyć niż dac in vitro przejąć kontrolę nad całym życiem ;)

Popieram, takie nakręcanie się to nic dobrego. Podejdziesz do stymulacji, zobaczysz ile będzie komórek i ile się zapłodni, wdrożysz leczenie od Paśnika, wszystko małymi kroczkami, ale do przodu, żeby nie żałować w przyszłości, że nie spróbowałaś. Jeszcze wszystko może się ułożyć i jakoś wierzę, że tak właśnie będzie w Twoim przypadku 💪 💛

reklama
Wiecie co trochę się dziś poczułam jak kilka tygodni temu jak mi Polski lekarz powiedział że mój zarodek wyparował a 2 dni później anglicy potwierdzili że nadal tam jest tylko nie żyje.. Tak mam teraz z moimi wynikami, jeden dzień Wow AMH w normie jak na mój wiek hurrraaa, na drugi dzień wynik i sugerowana menopauza :laugh2: :szok: Oj chyba zostane z brytolami jednak :laugh2::tak:

Do góry