reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny Kochane ....

piszę w imieniu ADUŚ, która każdej z Was bardzo dziękuje za kciuki, myśli, kocie tańce, dziękuje, że byłyście dla niej wsparciem w chwilach zwątpienia oraz w czasie długiego oczekiwania na test.
Wynik bety wyniósł 9, nie wiadomo co poszło nie tak??
Aduś musi w chwili obecnej odpocząć i zapewne jak będzie miała więcej siły odezwie się do nas.

Ostatnia edycja:
reklama
A który to dzień po transferze? Według mnie to nie jest źle!!! Tymbardziej, że od 5 w górę to ciąża, niech Aduś się nie denerwuje, niech powtórzy betę i wtedy będzie wiadomo napewno, przecież dzidzia się implantowała na 100%. Może teraz się "wbija" jak w normalnej ciąży dzidzia się zagnieźdża między 7 a 12 dniem po zapłodnieniu, to u nas jak zarodek ma nawet 5 dni, to może rozpocząć implantację dopiero po tygodniu, po ukończonej implantacji dopiero po 48h wykrywalne jest BETA HCG, moim zdaniem dopiero się implantował zarodeczek i zaczął wytwarzać od niedawna hormon ciążowy

Dziewczyny ja też tak uważam i mówiłam to Aduś. Betę na pewno powtórzy. Przecież 3dpt miała 1,.... a urosło w 6dpt i to rano do 9.

Molla dziękuje, dobrze tylko kaszel mnie męczy już od 5 dni. W poniedziałek idę do ginekologa tego od in vitro. Poproszę, aby zrobił usg i sprawdził czy odklejenie kosmówki nadal jest i czy się nie powiększyło. Najważniejsze, że nie mam żadnych krwawień i plamień. Cały czas leżę lub siedzę, nie przemęczam się, nie dźwigam. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

reklama
Aduś- jak dla mnie wynik bety 9 w 6dpt to nie jest jeszcze powód do smuteczków. Przecież od 5 jest ciąża, a HCH pojawia się w krwi dopiero po ok. 48h od zagnieżdżenia i potem też się podwaja jej wartość co ok 48h. Rozpacz i smuteczki w obecnej sytuacji mogą bardzo maluszkom zaszkodzić!!! Poczekaj z płakusianiem proszę do kolejnego badania. Trzymaj się Kochana!!!

Do góry