reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jejku dziewczyny tak sie ciesze [emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173] Wiem ze najgorsze przede mna ale nareszcie sie doczekalam. Tyle czasu tyle przeszkod tak dlugo na to pracowalam zeby byc w formie!!!! Juz dzisiaj zaplacilam 8300 za cala stymulacje wiec nie ma odwrotu :-) :) 400 zl wiecej ale balam sie ze bedzie wiecej. Orgalutran znam ale poprzednim razem mialam tylko jedna apmulke przed punkcja i no i ta Bemfola. Widze ze mu zalezy i bardzo sie stara. Ja mu ufam, czuje sie przy nim bezpieczna. Oczywiscie jaja byly jak berety ;)
Miałam taki sam zestaw leków. Bemfola jest fajna bo ma gotową dawkę w takim penie.

reklama
Ja to w zwykłej tunice w tej co przyjechałam miałam wszystko robione. Nikt nawet nie wspomniał o koszuli nocnej. Polska to jednak Polska
Ja muszę mieć koszule do punkcji. Zresztą tak samo miałam przy histeroskopii. Niby mogą dać taka szpitalną, ale zawsze to lepiej w swojej z kotkiem😉

Ale przyrost faktycznie wydaje się spory. Ktoś kiedyś mi powiedział że wysoka beta na początku to zwiastuje chłopaka [emoji1745] nie wiem czy prawa.
Ja tez nie wiem, ale ostatnio jedna babka mi z ręki powrozyla i m.in powiedziała mi,ze widzi,ze bylam w ciąży ale ja straciłam. Nawet dwie.. I że będę miała jedna ciaze donoszona i będzie to syn [emoji23]

Ja muszę mieć koszule do punkcji. Zresztą tak samo miałam przy histeroskopii. Niby mogą dać taka szpitalną, ale zawsze to lepiej w swojej z kotkiem[emoji6]

No w Polsce inne warunki są. Tak samo podczas transferu. Weszliśmy do gabinetu i był taki pokój ala łazienka, fotele żeby się rozebrać i ewentualnie toaleta. Po sprawdzeniu danych osobowych i obejrzeniu naszych dowodów osobistych kazali mi się przygotować - znaczy rozebrać się od pasa w dół i przejść do drugiego pokoju. Wtedy usiadłam na samolocie i się zaczęło. Żadnych spódniczek fartuszków itd. Zreszta mnie już tyle ginekologów w Holandii oglądało ze na mnie już nie robi wrażenia ze chodzę naga. W innym szpitalu np „przebieralnia” jest w tym samym pokoju co robią usg, dosłownie obok fotela. Tylko zasłaniasz się firanka i wychodzisz gotowa.

Bete masz super, ale nie uważam że na bliźniaki, tym bardziej przy pojedynczym zarodku. Przyrost masz jak w ciąży pojedynczej. Ja miałam teraz ostatnio betę 4400 w 17dpt, wcześniej 284 w 11dpt. Czyli przyrost ponad 2.5 krotny i był jeden zarodek. Przy ciąży pozamaczicznej miałam chwilami prawie 4krotny przyrost i też był jeden zarodek w jajowodzie.
To w piątek może być już widać zarodeczek w pęcherzyku czego Ci bardzo życzę!
Dziękuję [emoji173] jutro wytrwać i będzie piątek [emoji7]

reklama
Do góry