reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ile czasu przed punkcja jest zalecane brać DHEA tak żeby można było się spodziewać efektów? Bralyscie tylko wy, czy mężowie tez? Ja może świruje trochę z tymi suplementami teraz, ale do pierwszej stymulacji brałam tylko kwas foliowy i zestaw witamin dla kobiet w ciąży z solgara.
Dopiero widze jaka ja zielona w tym wszystkim byłam 🤦🏻‍♀️
Jakieś inne suplementy?

Ile czasu przed punkcja jest zalecane brać DHEA tak żeby można było się spodziewać efektów? Bralyscie tylko wy, czy mężowie tez? Ja może świruje trochę z tymi suplementami teraz, ale do pierwszej stymulacji brałam tylko kwas foliowy i zestaw witamin dla kobiet w ciąży z solgara.
Dopiero widze jaka ja zielona w tym wszystkim byłam 🤦🏻‍♀️
Jakieś inne suplementy?
Wiesz ja do pierwszej stymulacji brałam tylko zwykły kwas foliowy. I nic więcej. I było dobrze. Ale teraz bałam się że 2 lata zrobiły swoje i z jakością będzie słabiej i dlatego kupiłam suple (Ovarin, DHEA Eljot i Ubiqinol). Ja brałam krótko, bo tylko miesiąc, dziś ostatnia dawka była, dziewczyny pisały o min 2 miesiącach, żeby był widoczny efekt. U mnie DHEA tylko ja brałam, mąż tylko ten Fertilman Plus. Czy będzie jakiś efekt, zobaczymy.

Wiesz ja do pierwszej stymulacji brałam tylko zwykły kwas foliowy. I nic więcej. I było dobrze. Ale teraz bałam się że 2 lata zrobiły swoje i z jakością będzie słabiej i dlatego kupiłam suple. Ja brałam krótko bo tylko miesiąc, dziewczyny pisały o min 2 miesiącach, żeby był widoczny efekt. U mnie DHEA tylko ja brałam, mąż tylko ten Fertilman.
Super, dzięki! W czwartek pogadam z lekarzem jak on to dalej widzi. Ale zamówię ten DHEA, w sumie co szkodzi. Wole brać suple jeśli maja coś pomoc, niż znowu czuć smak porażki 😉

Eh... tak siedzę i rozkminian swoje wyniki, szukam w internetach jakiś wskazówek jak to czytać, ale nic nie rozumiem :-(
Zerknijcie proszę, czy któraś z Was się może w tym temacie orientuje?

Załączniki

• _20200128_193718.jpg
    _20200128_193718.jpg
    648 KB · Wyświetleń: 78
Kochane a powiedzcie tak szczerze jak juz dowiecie sie ze beta drgmela i przyrasta to czy oszczędzacie sie? Myślicie o tym w kazdym momencie? Bo ja popadam w paranoje. Juz nawet boje sie ze trzymanie rak w gorze jak cos siegam to zaszkodzi..
Ze wejscie na drabinke niska zeby cos sięgnąć z szafki to tez zaszkodzi. Pod koniec dnia rozkminiam i placze ze jak sie nie uda to bedzie moja wina:(:(:(

Kochane a powiedzcie tak szczerze jak juz dowiecie sie ze beta drgmela i przyrasta to czy oszczędzacie sie? Myślicie o tym w kazdym momencie? Bo ja popadam w paranoje. Juz nawet boje sie ze trzymanie rak w gorze jak cos siegam to zaszkodzi..
Ze wejscie na drabinke niska zeby cos sięgnąć z szafki to tez zaszkodzi. Pod koniec dnia rozkminiam i placze ze jak sie nie uda to bedzie moja wina:(:(:(

Ja robię wszystko to co zwykle. W pracy tylko powiedziałam kierownikowi i teamleaderowi tylko dlatego żeby w planie dnia uwzględnili mnie na lekkiej maszynie. I tak chodzę co godzinę siku wiec to by utrudniało jakieś cięższe prace i bardziej wymagające

reklama
Dzień dobry [emoji3526] Za 2h mam punkcję, jajniki dają dziś okropnie czadu, kłują niemiłosiernie, boli prawie jak w czasie okresu... Życzę Wam fajnej soboty [emoji8][emoji8][emoji8]
Powodzenia✊✊✊Będzie dobrze😘Dawaj znać jak będziesz po.
Mnie zaczęły wczoraj lekko pobolewać. Po pierwszej dawce 225.Oby to był dobry znak.

Do góry