reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuje Wam za miłe słowa ❤. Jesteście kochane 🥰. Takie życie, trudno.... 🙁Wracam, szybciej niż myślałam, jakoś powoli to przetrawiam. Pierwsza negatywna beta mnie bardzo zalamala, ale z czasem to i dupa już twardsza 😉. Umówiłam się już do lekarza na czwartek co dalej... Oczywiście nowa stymulacja, bo nie mamy już mrozakow, ale zapytam czy nie trzeba czegoś dobadac, bo beta ani razu nie drgnęła, dwa razy zero i dziwne jest to, ze za każdym razem w dniu w miesiączki zaczynam plamić, ja mam okres bardzo regularnie i już wiem ze lipa. Podobno nie powinno się dostac okresu przy lekach, a ja tak mam. Dziś rano wzięłam progesteron, kolejna dawkę powinnam wziąć o 21h, a ja już zaczynam krwawić i bóle okresowe.
Może tez immunologia? My mamy kiepskie plemniki, ze mna niby jest ok, ale może nie do końca, sugerujecie jakieś badania jeszcze? Zarodki niby dobrej klasy, jakiej nie wiem, bo tutaj nie informują. Progesteron dziś miałam 9,9 to nie za mało? Czytam, ze bierzecie tez estradiol po transferze, ja mam tylko progesteron.
Doradźcie mi proszę, co według was dalej?

Super, że działasz dalej. U mnie podobnie jak u Ciebie, dwa razy beta zero, nie mamy już zarodków, kiepskie nasienie. Zrobiłam histeroskopię, ale nic nie wyszło, badam immunologię, zrobiliśmy kariotypy (jeszcze czekam na wyniki), zaczynam stymulację na długim prokotole, żeby tym razem było więcej komórek i będziemy hodować zarodki do 5 doby. W planach mam jeszcze zrobić krzywą glukozowo insulinową. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić :(

Ostatnia edycja:
U mnie sama punkcja 6600 + ok 1000 - 1500zl leki + 1600zl transfer + płatne wizyty po 150zl
no u mnie sama punkcja z labo wychodzi ponad 8 000 tylko platne jakby w 2 ratach w ciagu okolo 10 dni a transfer kochana to u mie zawsze osobno 2080 zl tj transfer 1800 w tym jest naciecie otoczki plus 280 zl embrioglue. No kazda wizyta po pukncji tez platna i leki pltne i jeszcze badania platne jak bym sobie zliczyla to wszystko z 4 transferami to nawet nie chce znac kwoty :no:

Tak sobie teraz myślę, że cieszę się że mam przerwę...Nigdy bym nie pomyślała że to napiszę, ale tak, potrzebna mi malutka przerwa w walce o dziecko. Nie stresuję się, nie myślę o lekach, wizytach, zastrzykach i badaniach. Mogłam w końcu wypić na imprezie, szok [emoji849].
U mnie pewnie transfer będzie nie szybciej niż za 3 lub 4 miesiące, a ja wcale się tym nie stresuję, dziwne, nie?
Normalne. Potrzebowałaś chwili normalności i oto ona😊Skorzystaj, odpocznij i z nowymi siłami wrócisz do walki. Każdy potrzebuje kiedyś odpocząć 😘

reklama
Hej :-)
Mam szybkie pytanie, wiecie może gdzie we Wrocławiu można zrobić KIR??

Na Weigla w szpitalu jest instytut immunologii i terapii doświadczalnej PAN i oni mają swoje laboratorium, tam też robią kiry. Z tego co mi wiadomo to jedyne takie miejsce we Wrocławiu, subpopulacje limfocytow robią też w synevo ale kirow już nie.

Do góry