reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Aduś - mnie cały czas okropnie ciągnie i mam twardy brzuch, jadę 3 x dziennie na Nospie Forte, jak zapomnę, to od razu sobie przypominam... ale to progesteron, a nie żadne objawy - to hormon ciążowy w dużej dawce, więc daje odpowiednie objawy... Nawet się zastanawiałam, czy nie zadzwonić i może by mi zmniejszyli dawkę, bo ile ja z takim bólem pociągnę... Czasem jest lepiej, czasem gorzej, ale ogólnie odczuwam duży dyskomfort... Śpię dwa razy dziennie po 2 godziny (oprócz nocy oczywiście). Nie wiem, jak ja jeszcze tyle dni będę tak funkcjonować...

Madzialenak - super!!!!! :-D leż kochana i się nie wysilaj, to tylko kilka tygodni, żeby dzidzia się dokleiła :)

A i lekarz wyliczył 7 tydzień 4 dzień, poród 29 sierpnia
biggrin.gif

Dziewczyny jeszcze jedna cenna wiadomość odnośnie TSH. Przed transferem miałam 0,4, w chwili obecnej 2,34, Doktor powiedział, że już za wysokie, w ciąży ma wynosić max 2,5. Już mam zwiększoną dawkę euthyroxu na 125. Mówił, że ciąża napędza wzrost TSH i trzeba je ciągle badać.

Madzialenak to cudowne wieści!!! bardzo sie ciesze, wiedzialam że przypadnie Ci do gustu lekarz, jest rzeczowy, nie stresuje pacjentek, dobr wybór.Rozumiem ze bedzie prowadził twoją ciąże ? a mówil czy w szpitalu jakims pracuje jesli mialabys do porodu wybierac? Czyli masz lezec az sie kosmowka dobrze przyklei? odpoczniesz kochana za wszystkie czasy :-) Chodzić możesz ?
Jeśli mi się kiedys uda to yśle że też go wybiorę, intuicyjnie poczułam juz na pierwszej wizycie że to jest własnie właściwy ginekolog

Pingwinek żeby az tak Cie bolalo od luteiny? a relanium mialas przepisane na rozluznienie macicy? Jaka dawke luteiny teraz bierzesz, moze lepiej nie zmniejszac bo on jest potrzebna dla maluszkow

Śpię dwa razy dziennie po 2 godziny (oprócz nocy oczywiście). Nie wiem, jak ja jeszcze tyle dni będę tak funkcjonować..
No jak to ile dni? 9 miesięcy :-):tak:

Madzialenak to sobie teraz odpoczniesz :-) Zgodnie z zaleceniami dr leż i nie przemęczaj się.

Ale Wam zazdroszczę tych spotkań czekoladowych :-p

U Nas we Wro też jest taka malutka, przytulna kawiarenka (w zasadzie więcej tam czekolady niż kawy ;-)) i ostatnio zabrałam mężusia. Pyszotka była.

Aduś tak będzie prowadził moją ciążę, 4.02 mam kolejną wizytę. Wiesz co nawet się nie zapytałam czy pracuje w szpitalu, byłam tak przejęta, że zapomniałam, ale nic straconego :-) jeszcze będę miała okazję. Zapytała się czy wie dlaczego mnie tak ciągle kłuje z lewej strony, od razu zapytał się czy miałam tam ciążę pozamaciczną. Taki ból niestety już będzie bo macica się rozrasta i poruszyła wszystkie blizny, szczególnie te na jajniku lewym, który jest przyklejony jedną ścianką do jamy macicy.

reklama
Aduś - nie miałam przepisanego relanium :-( Biorę Lutinus 100 mg 2 razy dziennie - przed nocą i przed wstaniem (tabletki dopochwowe) i między 12:00 a 16:00 Luteinę 50 - 2 tabletki pod język - to dużo, czy mało? Mnie rozkłada i dezorganizuje życie...

Do góry