reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To teraz mam pytanie jutro przed badanie m progesteronu brać crinone? ....bo juz nie wiem
Myśle że co lekarz to opinia. Ja zawsze robiłam badania jakieś 1h do 2 h po porannej dawce luteiny (jak brałam 3x3 to te poranne 3 szt brałam przed badaniem). Ale nie robiłam zastrzyku prolutexu przed badaniem, tylko zwykle koło południa. Niektórzy chyba mówią żeby robić badania przed braniem leków, ale z kolei nie chciałam przesuwać godzin.

reklama
Hej, jestem Anetko. Wczoraj było mi strasznie źle, jednak mimo wszystko trochę się łudziłam że może jednak.. To był 7dpt więc nie powtarzam, nie ma sensu, już wczoraj nie wzięłam leków.
To druga stymulacja a 4 transfer, miałam same blastocysty a u nas w klinice nie mówią jakie numery, tylko że niby najwyższej jakości [emoji853].
2 razy beta 0,1; raz 8,3 i teraz 2,5. Masakra jakaś

Kochana
Nie mialam bety 8 nigdy
Przy 3 transferach mialam max 2.5
I obstawiam ze u mnie tez immunologia.
Wierzymy w DOCENTA! Niech moc bedzie z Toba[emoji1320][emoji1320][emoji1320]

Lepiej bo zachodzę i się zagnieżdża a ze coś się wydarzyło to mógł być przypadek . Gorzej maja z kobietami które się starają i nic a nic się nie dzieje . Rozumiesz o co mi chodzi ? Puste jajo niektóre kobiety maja i kolejna ciąża jest ok. Któryś lekarz mówił ze puste jajo to złe podzielona komórka... ale teraz nie rozumiem jak to się ma do in vitro , przecież obserwują komórkę po zapłodnieniu.. niewiem już sama
Źle podzielonej komórki nie widać gołym okiem nawet na etapie blastocysty ! To są aberracje chromosomowe czyli jak komórka męską lub żeńska Się źle podzieli i albo zatrzyma się na bardzo wczesnym etapie który embriolog zauważy i zarodek nie powstanie albo na dużo dalszym etapie już po implantacji w macicy..... Puste jajo, poronienie zatrzymane to właśnie często wynik błędnego podziału komórek tak jak piszesz..lub problemu immunologicznego.. To co dokładnie zawinił to już tajemnica natury

W sumie nie musisz być na czczo bo to badanie nie ma nic wspólnego z przewodem pokarmowym jest się przytomnym nie ma potrzeby usypiam ani intubacji a jeśli robisz to prywatnie to trwa to chwilę i wychodzi się do domu. Leki można wziąć doustnie.
Ale przyjemnie jakoś bardzo nie jest. W moim przypadku nie było dramatu ale ja miałam 1 jajowod niedrozny i to nie tak zupełnie.
Kochane, mam pytanie czy na HSG mam iść na czczo ?
Bo czytam, że niby na głodniaka ale mnie nic kobieta w recepcji nie mówiła ;/

Ja właśnie miałam dziś zacząć krótki protokół i znowu lipa :( Okazało się, że na jajniku, który był zawsze zdrowy i produkowal pęcherzyki pojawiła się torbiel endometrialana 4cm 😭 dostałam zamiast stymulacji tabletki antykoncepcyjne. Prawy jajnik już ledwo dyszy... Co robić?! Czwarta laparoskopia to już za z dużo. Poprzednia miałam w lipcu. Czy któraś z Was była stymulowana z taką endometriozą? Boję się czy uda się teraz cokolwiek sensownego że mnie pobrać ☹️ a może faktycznie znowu laparoskopia?

reklama
Źle podzielonej komórki nie widać gołym okiem nawet na etapie blastocysty ! To są aberracje chromosomowe czyli jak komórka męską lub żeńska Się źle podzieli i albo zatrzyma się na bardzo wczesnym etapie który embriolog zauważy i zarodek nie powstanie albo na dużo dalszym etapie już po implantacji w macicy..... Puste jajo, poronienie zatrzymane to właśnie często wynik błędnego podziału komórek tak jak piszesz..lub problemu immunologicznego.. To co dokładnie zawinił to już tajemnica natury
TAK> Nie sa w stanie nawet na etapie blastki ocenic genetycznie zarodzka. Oceniaja tylko morfologicznie. Co jest dziwne ja mialam tylko blastki. Znowu sie poryczzalam ;(

Do góry