Jesteś kochana... Trzymam za Ciebie kciuki!Mi tez Przyszłam do domu i się rozpłakałam, pewnie trochę tez hormony się dają we znaki przed transferem, ale jakoś mi tak bardzo zle dzisiaj. Tak tutaj się smutno zrobilo najpierw @Aduś16 później @fredka84 @bazylia128 @Ola2001 jestem z Wami myślami ❤
reklama
ilmenau
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny.
Mam do Was pytanie.. badania immunologiczne - w zeszłym miesiącu nie mogłam zrobić bo 19-26 dc. (tak kazał lekarz) wypadły mi w okresie świątecznym. Cały miesiąc pilnowałam się żeby nie być chora i móc zrobić badania w styczniu. A teraz tydzień przed badaniami mam lekki katar. Nie mocny ale jednak. Myślicie że mogłabym te badania zrobić? Tak mi zależy bo znowu byłby miesiąc w d...
Zależy jakie badania, jeśli nk plus subpopulacja limfocytow to niestety musisz przełożyć na następny cykl. To są tak wrażliwe parametry, że infekcja może zburzyć obraz tego co się dzieje w organizmie.
Jeśli kir lub allo mlr to raczej ok jeśli to jest lekki katar.
Czasem warto poczekać, zrobić prawidłową diagnostykę i wtedy działać. I wiem jak ciężko jest czekać, bo mnie też każdy kolejny miesiąc czekania wkurzal niemiłosiernie...
Życzę powodzenia!
Mam już[emoji22] 2,5
Oto mój depresyjny dzień [emoji22]
O nie, nie nie... Nie rąk miało być
Przytulam mocno
Hej, dziewczyny. Jestem tu nowa. Wcześniej tylko Was obserwowałam Ja niestety dziś się dowiedziałam, że serce mojego maluszka przestało bić.. A jeszcze tydzień temu biło Drugi zarodek od zeszłego tygodnia w ogóle nie urósł. Ehh... A tak się cieszyłam
Przykro mi bardzo straciłas dwa maluszki
Ciężko się pozbierać po czymś takim ale walcz.
Odpoczywaj kochana teraz, odespij i odpocznij. Pozwól wszystkim się tobą opiekować.
My tu wszystkie wysyłamy do ciebie miliony milych myśli, wkrótce dotrą do ciebie i zaczną działać.
Netiaskitchen
Nie martw się, ja też z tych nienormalnych Ja na każdej wizycie w czasie ciąży brzęczałam mojemu lekarzowi prowadzącemu żeby podejrzeć i podejrzeć i znowu podejrzeć maluszka... Ale on doświadczony i rozumny (wiedział że ciąża z in vitro) mnie wtedy pouczał i nie zgadzał się zawsze, tylko od czasu do czasu. Wszystkie badania prenatalne robiłam podwójnie, znaczy u 2óch różnych lekarzy, bo bałam się że jeśli coś będzie nie ok, to lekarz mi nic nie powie... A bać się trochę przestałam jak się młody urodził i okazało się że jest zdrowy.Normalni ludzie.. od dawna podejrzewam ze cos ze mna nie tak i pani psycholog potwierdzila
Moj twierdzi ze moja psycha nadaje sie do głębszej analizy ale jeszcze się odpowiedni specjalisci nie narodzili
Mamy znajomych,ktorzy mieli wywolywany porod w 5miesiacu,bo dziecko mialo szereg wad i główka byla nieludzko zbudowana plus ciąża zagrazala zyciu matki,no i dziecko mialo nie przeżyć do porodu do 9miesiaca,mysle ze my oboje mamy ten przypadek gdzies z tylu glowy,ze Nas by to mogło spotkać,ale tak jak piszesz, co bedzie nie przewidzisz, człowiek chciałby sie na wszystko przygotowac,ale sie nie da.
Ciekawi mnie czy kiedys wymyślą licznik kobiecego bólu albo strachu,mysle ze alternator zasilający nasze forum by dlugo nie pociągnął, zwłaszcza w taki dzień jak dzis.
Miejmy nadzieję ze jutro obudzimy sie z nową nadzieją.
Co do Waszych zarodeczkow, to zgadzam się z tym co napisała nasza @Aduś16, nie będę silić się na parafrazy W skrócie, jeszcze trochę i będziesz gruba
Aduś16
Jak już poznacie wszystkie wyniki to podziel się proszę jak te wyniki przelozyly się na klasy i dobę rozwoju zarodka.. Tak rzadko robione jest pgd że takich informacji często brak żeby wysnuc jakieś wnioski na przyszłośćChyba każda prawda jest lepsza niz niepewnosc i starach,mysle ze kazda z nas rozumie o jakiej uldze mowa.
A ten nieprawidłowy chromosom 21 to jest przy zespole Downa?czyli zarodek może mieć mozaikę zespołu Downa?Moj sie wkoncu dodzwonil do embriologa o 17,bo ja się z tej bezsilnosci poplakalam i od 15 przestalam dzwonic. On nie wiele zrozumial bo embriolog operowala medycznymi terminami,ale mowil wlasnie o mozaice i wspomniala nieprawidlowy chromosom 21,ale ciezko mu bylo powtorzyc jej slowa.
Jak dostaniemy wyniki na maila to moze uda sie cos wyczytac w necie,zanim spotkamy się z genetykiem.
Te nasze wyniki pokazują jaka genetyka jest nieprzewidywalna,komorki i nasienie z jednego rzutu a jednak kazdy zarodek rozwija się inaczej,jeden zdrowy,jeden chory i jeden niewiadomo,nawet ten chory każą skonsultować czy wyklucza transfer.
Adus Ty mozesz polecić jakies materiały na ten temat?
@bazylia128 kochana głowa do góry.. Nie jesteś sama, masz tutaj nas wszystkie, które mocno Cie ściskamy. Mi też dziś zawalił się świat, dostałam po głowie, ale trzeba iść dalej.. Widocznie tak miało być... Trzymaj się cieplutkoDziekuje, probuje ogarnac aale czuje sie zamroczona. Take prawie orzzyjemne uczucie. Lukasz byl na rozmowie zlekarzez nie nie chcee albo sie miga zeby mi opopwiedziec. L4 do konca tygodnia. Chyba bede musiala sie przyznac GURU o wysystkim. Nie wiem jak zareagują? Wiesz u mnie tow iwocha.. Lukasz mowi ze sobie poradzimy... A ja juz zbieralam na badanie zarodka. Tesciowaa kochana siedzi w domu i rosol gotuje. Łulakszz chyba jej nagadal. Przykro mi ze musze sprawiac takie problemy
Laurka2019
Nie mam pojęcia, dowiem sie moze coś więcej jaki dostanę wyniki i cos w necie znajde,bo tak to moj mąż nie umie powtórzyć tej terminologi medycznej którą embriolog mu zaserwowala,a ona mowila ze ten sie nie zna i nie wytłumaczy co to znaczy dlatego trzeba z genetykiem porozmawiac,zeby przełożył to na zrozumiały język dla laików.A ten nieprawidłowy chromosom 21 to jest przy zespole Downa?czyli zarodek może mieć mozaikę zespołu Downa?
Daj nam znać jak będziesz wiedziała,bardzo się cieszę,że masz choć 1 zdrowego blastusiaNie mam pojęcia, dowiem sie moze coś więcej jaki dostanę wyniki i cos w necie znajde,bo tak to moj mąż nie umie powtórzyć tej terminologi medycznej którą embriolog mu zaserwowala,a ona mowila ze ten sie nie zna i nie wytłumaczy co to znaczy dlatego trzeba z genetykiem porozmawiac,zeby przełożył to na zrozumiały język dla laików.
Laurka2019
Dziękuję i ja się cieszęDaj nam znać jak będziesz wiedziała,bardzo się cieszę,że masz choć 1 zdrowego blastusia
reklama
bazylia128
Wlasnie wstalam.Czuje sie dobrze.Jak to mozliwe? Przykladalam te oklady z borowiny ale przy anty? Pewnie jutro pogadam z lukaszem co lekarz na to... Nie mam nawet wypisu.Zależy jakie badania, jeśli nk plus subpopulacja limfocytow to niestety musisz przełożyć na następny cykl. To są tak wrażliwe parametry, że infekcja może zburzyć obraz tego co się dzieje w organizmie.
Jeśli kir lub allo mlr to raczej ok jeśli to jest lekki katar.
Czasem warto poczekać, zrobić prawidłową diagnostykę i wtedy działać. I wiem jak ciężko jest czekać, bo mnie też każdy kolejny miesiąc czekania wkurzal niemiłosiernie...
Życzę powodzenia!
O nie, nie nie... Nie rąk miało być
Przytulam mocno
Przykro mi bardzo straciłas dwa maluszki
Ciężko się pozbierać po czymś takim ale walcz.
Odpoczywaj kochana teraz, odespij i odpocznij. Pozwól wszystkim się tobą opiekować.
My tu wszystkie wysyłamy do ciebie miliony milych myśli, wkrótce dotrą do ciebie i zaczną działać.
Podziel się: