reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiesz on nawet pęcherzyka nie widział... To jakiś kabaret! Dali mi 3 opcje na poronienie, wybrałam bez tabletek w domu.. Zapytałam że jak wyjdzie płód mogę go gdzieś zbadać genetycznie ale nie wiedzą... Spróbuje się dowiedzieć.

W Poznaniu jest jakaś klinika, która robi badania genetyczne, tylko materiał do badań musi być jakiś zabezpieczony więc nie wiem czy jest możliwość wysłać im z zagranicy... Ztego co kojarzę to oni chyba kosmowke badają.
Przykro mi bardzo Basiu 😪

No więc ja przychodzę z dobrymi wiadomościami 🙂
Dziś 9tydz+2dni, dzidziuś ma 2.5cm, akcja serduszka 179 i termin porodu 23.08.2020 ☺ @bazylia128 dopisz proszę do kalendarza 🙏
Nasze Maleństwo jest piękne, machało do nas rączkami dziś na USG ♥

Śliczny mały skarbek!! 💕

Dziewczyny mam wynik mojego betowania, bylismy raniutko i jest. 6dpt 20.8. Teraz najwazniejszy przyrost✊✊✊✊✊przyznam ze jeszcze mysle racjonalnie i nie potrafie sie cieszyc, bo mialam 2 biochemiczne...zobaczymy co bedzie dalej.
Dziekuje Wam za kciuki i wszystkie dobre mysli:):)

Trzymam kciuki za przyrost!!! ✊✊✊

Rozlane puste jajo płodowe. ZNOWU. Przy tabletkach anty i dwoch niedroznycj jajowodach. Jak to mozliwe. Juz jestem w szpitalu jak nie urodze sama do jutra to zrobia mi zabieg. Pęchcerzyk dosc spory. Jak zrobia zabieg to in vitro sie odwlecze. Rycze w lazience zeby Łukasz nie widzial. Dostalam znowu artrotec. Obym urodzila ;(

Ojej, przykro mi kochana :( :( :(
Dobrze czulas, że coś jest nie tak... Eh, życie jest nieprzewidywalne :(
Trzymaj się, mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu!

Dzisiaj dostałam wyniki z testu L eidenZobacz załącznik 1070390

Zbadaj sobie homocysteine.
Powinnaś brać kwas foliowy metylowany lub pół na pół np.femibion lub mama dha premium +
Od transferu będziesz mieć zastrzyki z heparyny,ja miałam całą ciążę i połóg

Kurcze a ten prolutex taki drogi. :( Sama luteina nie wystarczy?

Ja bralam luteine i duphaston, na luteine jest refundacja, więc za to placilam kilka złotych. Popytaj lekarza czy ci zamieni.

reklama
Skonsultuj z lekarzem. Generalnie powinna wystarczyć, o ile dobrze się u Ciebie wchłania, nie powoduje uczulenia/podrażnienia i jest odpowiednio dobrana dawka.
Dziekuje. O to właśnie mi chodziło czy da rade to zamienić. Jak wszystko bedzie przyrastalo to w sobotę pojde do lekarza i dopytam. A tymczasem i tak wykupie recepte na kolejny prolutex.

W Poznaniu jest jakaś klinika, która robi badania genetyczne, tylko materiał do badań musi być jakiś zabezpieczony więc nie wiem czy jest możliwość wysłać im z zagranicy... Ztego co kojarzę to oni chyba kosmowke badają.
Przykro mi bardzo Basiu 😪

Śliczny mały skarbek!! 💕

Trzymam kciuki za przyrost!!! ✊✊✊

Ojej, przykro mi kochana :( :( :(
Dobrze czulas, że coś jest nie tak... Eh, życie jest nieprzewidywalne :(
Trzymaj się, mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu!

Zbadaj sobie homocysteine.
Powinnaś brać kwas foliowy metylowany lub pół na pół np.femibion lub mama dha premium +
Od transferu będziesz mieć zastrzyki z heparyny,ja miałam całą ciążę i połóg

Ja bralam luteine i duphaston, na luteine jest refundacja, więc za to placilam kilka złotych. Popytaj lekarza czy ci zamieni.
Tak i ja biore luteine 3x2 a dodatkowo w invicta jeszcze prolutex daja od 3dpt.

Cześć dziewczyny.
Mam do Was pytanie.. badania immunologiczne - w zeszłym miesiącu nie mogłam zrobić bo 19-26 dc. (tak kazał lekarz) wypadły mi w okresie świątecznym. Cały miesiąc pilnowałam się żeby nie być chora i móc zrobić badania w styczniu. A teraz tydzień przed badaniami mam lekki katar. Nie mocny ale jednak. Myślicie że mogłabym te badania zrobić? Tak mi zależy bo znowu byłby miesiąc w d...:(

reklama
Do góry