reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wiesz on nawet pęcherzyka nie widział... To jakiś kabaret! Dali mi 3 opcje na poronienie, wybrałam bez tabletek w domu.. Zapytałam że jak wyjdzie płód mogę go gdzieś zbadać genetycznie ale nie wiedzą... Spróbuje się dowiedzieć.

W Poznaniu jest jakaś klinika, która robi badania genetyczne, tylko materiał do badań musi być jakiś zabezpieczony więc nie wiem czy jest możliwość wysłać im z zagranicy... Ztego co kojarzę to oni chyba kosmowke badają.
Przykro mi bardzo Basiu 😪

No więc ja przychodzę z dobrymi wiadomościami 🙂
Dziś 9tydz+2dni, dzidziuś ma 2.5cm, akcja serduszka 179 i termin porodu 23.08.2020 ☺ @bazylia128 dopisz proszę do kalendarza 🙏
Nasze Maleństwo jest piękne, machało do nas rączkami dziś na USG ♥

Śliczny mały skarbek!! 💕

Dziewczyny mam wynik mojego betowania, bylismy raniutko i jest. 6dpt 20.8. Teraz najwazniejszy przyrost✊✊✊✊✊przyznam ze jeszcze mysle racjonalnie i nie potrafie sie cieszyc, bo mialam 2 biochemiczne...zobaczymy co bedzie dalej.
Dziekuje Wam za kciuki i wszystkie dobre mysli:):)

Trzymam kciuki za przyrost!!! ✊✊✊

Rozlane puste jajo płodowe. ZNOWU. Przy tabletkach anty i dwoch niedroznycj jajowodach. Jak to mozliwe. Juz jestem w szpitalu jak nie urodze sama do jutra to zrobia mi zabieg. Pęchcerzyk dosc spory. Jak zrobia zabieg to in vitro sie odwlecze. Rycze w lazience zeby Łukasz nie widzial. Dostalam znowu artrotec. Obym urodzila ;(

Ojej, przykro mi kochana :( :( :(
Dobrze czulas, że coś jest nie tak... Eh, życie jest nieprzewidywalne :(
Trzymaj się, mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu!

Dzisiaj dostałam wyniki z testu L eidenZobacz załącznik 1070390

Zbadaj sobie homocysteine.
Powinnaś brać kwas foliowy metylowany lub pół na pół np.femibion lub mama dha premium +
Od transferu będziesz mieć zastrzyki z heparyny,ja miałam całą ciążę i połóg

Kurcze a ten prolutex taki drogi. :( Sama luteina nie wystarczy?

Ja bralam luteine i duphaston, na luteine jest refundacja, więc za to placilam kilka złotych. Popytaj lekarza czy ci zamieni.

reklama
Skonsultuj z lekarzem. Generalnie powinna wystarczyć, o ile dobrze się u Ciebie wchłania, nie powoduje uczulenia/podrażnienia i jest odpowiednio dobrana dawka.
Dziekuje. O to właśnie mi chodziło czy da rade to zamienić. Jak wszystko bedzie przyrastalo to w sobotę pojde do lekarza i dopytam. A tymczasem i tak wykupie recepte na kolejny prolutex.

W Poznaniu jest jakaś klinika, która robi badania genetyczne, tylko materiał do badań musi być jakiś zabezpieczony więc nie wiem czy jest możliwość wysłać im z zagranicy... Ztego co kojarzę to oni chyba kosmowke badają.
Przykro mi bardzo Basiu 😪

Śliczny mały skarbek!! 💕

Trzymam kciuki za przyrost!!! ✊✊✊

Ojej, przykro mi kochana :( :( :(
Dobrze czulas, że coś jest nie tak... Eh, życie jest nieprzewidywalne :(
Trzymaj się, mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu!

Zbadaj sobie homocysteine.
Powinnaś brać kwas foliowy metylowany lub pół na pół np.femibion lub mama dha premium +
Od transferu będziesz mieć zastrzyki z heparyny,ja miałam całą ciążę i połóg

Ja bralam luteine i duphaston, na luteine jest refundacja, więc za to placilam kilka złotych. Popytaj lekarza czy ci zamieni.
Tak i ja biore luteine 3x2 a dodatkowo w invicta jeszcze prolutex daja od 3dpt.

Cześć dziewczyny.
Mam do Was pytanie.. badania immunologiczne - w zeszłym miesiącu nie mogłam zrobić bo 19-26 dc. (tak kazał lekarz) wypadły mi w okresie świątecznym. Cały miesiąc pilnowałam się żeby nie być chora i móc zrobić badania w styczniu. A teraz tydzień przed badaniami mam lekki katar. Nie mocny ale jednak. Myślicie że mogłabym te badania zrobić? Tak mi zależy bo znowu byłby miesiąc w d...:(

reklama
Do góry