reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ten co z tyłu to moj [emoji7] Na tym zdjeciu sie wydaje maly bo ten co jest podnoszony jest dla mnie jakims olbrzymem ;) Ja przy nim to jakas miniaturka az sie go boje a on to wykorzystuje i mnie specjalnie peszy :-D
Łukasz nalezy do klubu i robi pozwolenie na bron. Mowi ze musi bronic rodziny :)
A już miałam pytac czy Twój Łukasz to nie jakiś policaj czy komandos A nam się nie przyznajesz[emoji1787][emoji23] dobrze, ze wyjasnilas [emoji1787][emoji23]

reklama
Dziękuję Wam kochane!!! Naprawdę jesteście wyjątkowe! Wiecie ja w jakimś ogromnym szoku nie byłam na tym fotelu.. Już dostałam w tyłek od życia nie raz więc mam dość twardy ale ta sytuację traktuje jak jakiś Matrix! Po prostu nie wiem jak mam to strawić... Myślę że za dużo chciałam od życia i natura pokazała mi środkowy palec i jeszcze dała wcześniej nie potrzebnie żyć nadzieja... Naszczescie mam swój największy na świecie cud! Myślałam że uda się go powtórzyć a jednak się myliłam... zrobiłam wszystko ale nad naturą nie ma mocnych. Niestety w Boga nie wierze więc mu się nie wyzale... Mąż ma jutro urodziny i przykro mi że tak smutny dzien to będzie.. Nawet nie wiem czy już mam leki odstawić... Muszę rzucić się w wir pracy nowej (w tygodniu mam interview w innym banku, zostawiłam sobie naszczescie ta furtkę) przedewszyskim na moim 6letnim synu i zacznę się znów uczyć... Mam wiele celów które przerwałam przez powrót do IVF.. Teraz wiem jak duże emocjonalnie to było ryzyko! To jest rosyjska ruletka, nigdy nie wiesz czy jednak nie jesteś celem.. Muszę dziś wypić piwo..... Jesteście bardzo dobrymi ludźmi i doczekacie się tego czego ja się doczekalam ponad 6 lat temu... Buziaki!
Kochana.. Dziekuje Ci za te wszystkie mądre słowa tutaj napisane... pamiętaj,że my tu jestesmy i zawsze możesz na nas liczyć. Nie tak miało być.. Tak bardzo mi przykro ;(

Nawet nie wiem czy to dobry moment, żeby pisać, ale pewnie żaden nie jest teraz dobry. Mam już te moje dzisiejsze wyniki i ni ch*** nie wiem jak to ugryźć...
Glukoza na czczo 94.2
po 1h: 99.5
po 2h: 91.6
Insulina na czczo 6.37
Po 1 h: 48.68
Po 2 h: 26.43
Ktoś to kuma?
Wychodzi Ci homair ok 1.5. Niektórzy traktują to już jako problem. Insulina po 1h powinna być max 5x wyjściowa, po 2h 3x.

Dziękuję Wam kochane!!! Naprawdę jesteście wyjątkowe! Wiecie ja w jakimś ogromnym szoku nie byłam na tym fotelu.. Już dostałam w tyłek od życia nie raz więc mam dość twardy ale ta sytuację traktuje jak jakiś Matrix! Po prostu nie wiem jak mam to strawić... Myślę że za dużo chciałam od życia i natura pokazała mi środkowy palec i jeszcze dała wcześniej nie potrzebnie żyć nadzieja... Naszczescie mam swój największy na świecie cud! Myślałam że uda się go powtórzyć a jednak się myliłam... zrobiłam wszystko ale nad naturą nie ma mocnych. Niestety w Boga nie wierze więc mu się nie wyzale... Mąż ma jutro urodziny i przykro mi że tak smutny dzien to będzie.. Nawet nie wiem czy już mam leki odstawić... Muszę rzucić się w wir pracy nowej (w tygodniu mam interview w innym banku, zostawiłam sobie naszczescie ta furtkę) przedewszyskim na moim 6letnim synu i zacznę się znów uczyć... Mam wiele celów które przerwałam przez powrót do IVF.. Teraz wiem jak duże emocjonalnie to było ryzyko! To jest rosyjska ruletka, nigdy nie wiesz czy jednak nie jesteś celem.. Muszę dziś wypić piwo..... Jesteście bardzo dobrymi ludźmi i doczekacie się tego czego ja się doczekalam ponad 6 lat temu... Buziaki!
Tak bardzo mi przykro ze tak to się stało!!! Może kiedyś za jakiś czas powalczysz znów!! Pamiętaj ze są tu osoby które są z Tobą cenią Cię za wszystkie rady które dałaś i doskonale wiedza co przezywasz!! Musisz teraz odpocząć i dać sobie czas na przeżycie tego wszystkiego razem ze swoją rodzina !! Trzymaj się Kochana!!! Nie poddawaj się !!! Ja za wszystko Ci bardzo dziękuje za to ze byłaś jesteś i mam wielka nadzieje ze będziesz !!!!

Masz racje, tutaj nie ma zazdrości, nienawiści, każdy sobie dobrze życzy.
To jest dobre miejsce [emoji1].
Moja sobota zaczęła się dość rano, dziś byłam z mezem oglądać mieszkanie, w sumie jeszcze jeździmy oglądać okolice, bo nam się spodobało. Szukamy już od jakiegoś czasu trochę większego, bo mamy takie piękne plany [emoji3526], które mam nadzieje wypala [emoji1291] i akurat na to chyba będziemy negocjować cenę, bo nam się spodobało [emoji3059]. Później zakupy, sprzątanie i zupa krem, ale z dyni [emoji16] albo ta ogorasowa z kawałkami warzyw, bo mi tutaj smaka narobiłyscie [emoji14] a i z kalafiora tez uwielbiam. Muszę jeszcze jakieś mięsiwo dla męża ogarnąć, bo ja wegetarianka, a on wręcz przeciwnie. No a później może jakieś należne spa domowe [emoji1787], bo szewc chodzi bez butów i to na serio.
No ale jeszcze kawał dnia przed nami, wiec zobaczymy jak to wyjdzie [emoji8]
No plany zacne !!! Powodzenia w negocjacjach! Jak ja bym chciała szukać większego mieszkania...ehh. No ale może kiedyś tez nas to spotka;)
[/QUOTE]
Dzięki, no ale pikus z mieszkania! Sprzedane nim do chaty dojechaliśmy 🤣. Francja elegancja, tak tu życie wyglada. Nikt się z mieszkaniem czy domem nie wiąże. Ehhh trochę nas zrobili w ch... bo mogli zaś poczekać co zaoferujemy 🤣, ale niech żałują. My mamy malutkie mieszkanko, dwa pokoje, wiec ten jeden więcej by się przydał jak nic, choćby dla kota na razie 😛😛😛😉

reklama
Min 3 miesiące przerwy, w tym czasie bierz dhea i ovarin.

Ja schodziłam z proga w sumie przez 4 tyg. Bralam duphaston i luteine, najpierw odstawilam duphaston (jedna tabletka mniej co 4-5 dni) a lotem w ten sam sposób luteine. Ostatni prog wzięłam w 16 tc.

Wg mnie nie musicie robić tych badań... Popatrz na to z tej strony, jakby wyszło wam naturalnie to nawet byście o tym nie wiedzieli. Jakbyscie oboje mieli mutacje ctfr to jest 25% szans, że dziecko będzie mieć mukowiscydoze. Twój mąż nie ma tej mutacji... Więc macie 99.9 % szans, że będzie ok, tej 0.1% to są te dodatkowe mutacje... Powiem Ci że ja nawet nie badałam tego i nie, wiem jak jest u nas ale skoro w rodzinie bliższej i dalszej nie ma przypadków choroby to zakładam, że jest ok.

A nie Bandi czasem? 😉
Uwielbiam ich kosmetyki!

@Czarna1985 nie wiem czemu znikł mi gdzieś cytat twojej wiadomości.
Powiem Ci, że ja bym taka osobę zwolniła i nie miałabym wyrzutów sumienia. Dałaś jej już tyle szans, że więcej już się nie da. Ona stawia ciebie w trudnej sytuacji, wykorzystuje znajomość z tobą, żeby mniej robić. Tym samym psuje też tobie opinie, bo ty ją bronisz. To nie jest przyjaciółka o którą warto walczyć, czasem ta trudna decyzja jest lepsza niż trwanie w takiej sytuacji. Każdy inny kierownik na twoim miejscu już dawno by ją zwolnił, więc de facto to ona tobie powinna dziekowac, że jeszcze tam pracuje.
Jak nie chcesz od razu robić radykalnych kroków to weź ją na 1:1 i powiedz czym może skutkować powtórka z tej sytuacji. Nie wiem czy u was przeprowadza się rozmowy dotyczące performance pracownika, jak tak to ta sytuacja powinna znaleźć się w jej dokumentacji. Może jak zobaczy, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać to zacznie się zachowywać jak na dorosłą osobę przystało.
Masz już prawdziwych przyjaciół, którzy pokazali ci co znaczy wsparcie i przyjaźń, takimi ludźmi się otaczaj 😘

@Aduś16 czekamy na 💓, ja wierzę że dzisiaj je zobaczysz i usłyszysz 😚
Bandi tez jest super! Ale jeśli chodzi o serum jak uwielbiam ta markę

Załączniki

• 7C64467B-47AC-4208-9A29-A41FBC4D9E53.jpeg
    7C64467B-47AC-4208-9A29-A41FBC4D9E53.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 77
Do góry