Min 3 miesiące przerwy, w tym czasie bierz dhea i ovarin.
Ja schodziłam z proga w sumie przez 4 tyg. Bralam duphaston i luteine, najpierw odstawilam duphaston (jedna tabletka mniej co 4-5 dni) a lotem w ten sam sposób luteine. Ostatni prog wzięłam w 16 tc.
Wg mnie nie musicie robić tych badań... Popatrz na to z tej strony, jakby wyszło wam naturalnie to nawet byście o tym nie wiedzieli. Jakbyscie oboje mieli mutacje ctfr to jest 25% szans, że dziecko będzie mieć mukowiscydoze. Twój mąż nie ma tej mutacji... Więc macie 99.9 % szans, że będzie ok, tej 0.1% to są te dodatkowe mutacje... Powiem Ci że ja nawet nie badałam tego i nie, wiem jak jest u nas ale skoro w rodzinie bliższej i dalszej nie ma przypadków choroby to zakładam, że jest ok.
A nie Bandi czasem?
Uwielbiam ich kosmetyki!
@Czarna1985 nie wiem czemu znikł mi gdzieś cytat twojej wiadomości.
Powiem Ci, że ja bym taka osobę zwolniła i nie miałabym wyrzutów sumienia. Dałaś jej już tyle szans, że więcej już się nie da. Ona stawia ciebie w trudnej sytuacji, wykorzystuje znajomość z tobą, żeby mniej robić. Tym samym psuje też tobie opinie, bo ty ją bronisz. To nie jest przyjaciółka o którą warto walczyć, czasem ta trudna decyzja jest lepsza niż trwanie w takiej sytuacji. Każdy inny kierownik na twoim miejscu już dawno by ją zwolnił, więc de facto to ona tobie powinna dziekowac, że jeszcze tam pracuje.
Jak nie chcesz od razu robić radykalnych kroków to weź ją na 1:1 i powiedz czym może skutkować powtórka z tej sytuacji. Nie wiem czy u was przeprowadza się rozmowy dotyczące performance pracownika, jak tak to ta sytuacja powinna znaleźć się w jej dokumentacji. Może jak zobaczy, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać to zacznie się zachowywać jak na dorosłą osobę przystało.
Masz już prawdziwych przyjaciół, którzy pokazali ci co znaczy wsparcie i przyjaźń, takimi ludźmi się otaczaj
@Aduś16 czekamy na
, ja wierzę że dzisiaj je zobaczysz i usłyszysz