reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Netiaskitchen jak sie czulas na antykach? Mnie od wczoraj pobolwea i ciagnie lewy jajnik. Nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych. Wizyte mam dopiero za tydzien i sie denerwuje. Ciagnie nawet czasami przy sikaniu. A tak wogole czy sa jakies przciwskazania odnosnie wspolzycia? Bo ja jak na prawdziwa grzesznice przystało nie zaniedbuje swoich obowiązkow dobrej zony [emoji7] [emoji23] Moze to od tego? Ale co ma jedno do drugiego?
Może Łukasz puka za bardzo na lewo[emoji6][emoji23]

reklama
Na jakim etapie stymulacji robiłaś krzywa glukozowo insulinowa ? Ja w niedziele kończę antyki i będę tylko na gonapeptylu i zastanawiam się czy nie zrobić tego badania. Zastanawiam się tylko czy wynik będzie miarodajny kilka dni po antykach
Robiłam 2 dni po skończeniu antyków. Dziewczyny doradziły, żeby rano przed badaniem nie robić zastrzyku z gonapeptylu, więc zrobiłam go po powrocie do domu.
Wolałam zrobić to badanie teraz niż podczas właściwej stymulacji, bo wtedy już może być więcej zmiennych, a i zastrzyki nie są takie proste do przesunięcia.
A tak najbardziej u mnie o momencie badania zdecydowało to, że dziś sobota i po prostu mogłam wyjść sama z domu na 3h.

Wstaw zdjęcie bo nigdy takich nie robiłam i nie jadłam [emoji848]
Takież wyszły. Ciut przydługo w piecu ale smaczne[emoji3] @bazylia128, @neitaskitchen, @Liliana87 tak to wygląda [emoji3] dla nas io plus cukrowcy super
Robiłam na bazie tego przepisu

No ale jakbym go nie zmodyfikowała to nie byłabym sobą[emoji23] więc jest więcej wiórek, masła, zamiast cukru zwykłego banany i cukier kokosowy, maka żytnia. No i blendować wiórek mi się nie chciało, są całe w ciastkach.
20200118_213913.jpeg

Takież wyszły. Ciut przydługo w piecu ale smaczne[emoji3] @bazylia128, @neitaskitchen, @Liliana87 tak to wygląda [emoji3] dla nas io plus cukrowcy super
Robiłam na bazie tego przepisu

No ale jakbym go nie zmodyfikowała to nie byłabym sobą[emoji23] więc jest więcej wiórek, masła, zamiast cukru zwykłego banany i cukier kokosowy, maka żytnia. No i blendować wiórek mi się nie chciało, są całe w ciastkach.Zobacz załącznik 1069968
Moje klimaty. Pycha😋

Dziekuje;) moja Babcia miała taka starą maszynę Łucznika. Kiedy na niej coś przeszywala, to ja siedzialam na podłodze i słuchałam jak mi opowiadała rozne sytuację z życia. To bylo Coś cudownego. Jak moja Babcia zmarła to obiecałam sobie,ze sie nauczę choc troche szyć na maszynie. Kiedyś mialam strasznego doła, wracam do domu A tam na mnie czeka lidlowska maszyna do szycia [emoji7] Maz mi kupił za swoje " zaskorniaki"... poplakalam się. Usiadlam, próbowałam, odpalalam Youtube, ale dupa. Szarpalo, nie szło. Kilka podejść i sie poddalam. Nie miał mi kto pokazac. Później ciagle doły, niepowodzenia w staraniach. Maz próbował mnie zmobilizować i mowil,ze skoro nie używam maszyny to mogę ją oddac. Kiedy moja siostra powiedzial mi,ze jest w ciazy to powiedzialam jej,ze do porodu nauczę się choc troche szyć,żeby dla synka uszyć królika. Wyciągnęłam i takie właśnie po trochu prosciutkie rzeczy szyje..
A maszynę mojej Babci zabrałam do siebie i pomalowana służy mi jako "toaletka" ;)

Zobacz załącznik 1069859Zobacz załącznik 1069862Zobacz załącznik 1069863
Cudne rzeczy[emoji4]

Martwie sie troche bo caly czas mnie tak cmi w podbrzuszu [emoji848] Czuje ze tam sie cos dzieje i niby znam to uczucie ale nie moge dopasowac :dry: Nie wiem czy w pn sie nie wybiore do swojego miejscowego gina. Czy to mozliwe ze od tabletek anty?
The nighy we met by lord huron wpiszcie sobie wlasnie zatanczylismy z lukaszem wolnego ;)
On taki wielki a [emoji173] ma jeszcze wieksze. Na strzelnicy wymiata. Wyslalabym zdjecie ale boje sie ze bedziecie sie smiac ;) Po strzelnicy poechalismy do moich rodzicow bo tam przyjechla moja chrzesna. Imprezka na calego pieczen na roznie i te sprawy kobietki z kielichami winka a faceci z wodeczka fuuuuujjj bllleee. Dostalam od cioci 100 euro [emoji7] ja tez jej dalam prezent. Ale ucieklismy stamtad szybciutko pod pretekstem. Jutro pojedziemy na obiad.
No to miałaś naprawde fajny dzień;) super;)

reklama
Aaaaa czyli on do Czech wysyła? W klinice nie ma takiej opcji?
Jak sie okaze ze u mnie też tak sie skonczy to sie odezwę z listą pytań .
A dzieję sie juz czy dalej czekasz na kandydatke?
Generalnie dokładnie nie mówi gdzie ale mówi ze nie w Polsce bo same komórki są mrożone a w Czechach masz z punkcji bezpośrednio przed zapłodnieniem. Nie ma sprawy odzywaj się 😀

Do góry