reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Oj kochana.. No jak możesz nawet chwile myslec, ze to przez Ciebie nie został.. Nie można tak. Oni sami czesto nie mają wytłumaczenia dlaczego i po prostu zwalają to na wadliwy zarodek...
Ale ja Ciebie rozumiem. Ja sama grzebalam w kartkach i porównywalam drugi zarodek z pierwszym, czy oby wszystkim nie wklejają tego samego obrazka. Ja nie widzę na usg jak mi podaje, a niektóre z Was tak. A tam jest tak ustawione wszystko , ze nie ma jak. Ale też tak formalnie imię, nazwisko, powaga pełna.
Cos chyba sie musial pokrecic. Moze i ah tyle kosztujeale transfer na swiezo kosztuje chyba 1300 zł i jak dodac ah do ciro to wtedy 1800.

reklama
Sandra nie dość, że jesteśmy prawie na identycznym etapie ciąży i chyba podobnie będziemy rodzić to mamy też podobne problemy 🤦 ja jak trafiłam na IP w tamtą sobotę to każde wyjście do toalety to patrzę czy jest białe czy mleczne czy brązowe czy czerwone. Idzie oszaleć masz rację!!! Ja mam USG w poniedziałek i nie wiem jak do tego czasu wytrzymam 🙄 nie wiem jak Ty, ale ja jak na zbawienie czekam na 14 tydzień czyli II trymestr aby móc zrobić pierwsze UFFFFF....
Prawda !! Też czekam aż się skończy ten 1 trymestr .. 😑
No ale dla dzieciątek trzeba wytrzymać !! Trzymam kciuki żeby wszystko było Ok na usg ❤️ I żeby nie było więcej „niespodzianek” ;)

U mnie też krwawienie nie wiadomo skąd, krwiaków nie ma, ale lekarz skłaniał się ku całemu arsenałowi leków , w tym w dużej mierze dopochwowych. No ale w domu nie zostaniesz i nie powiesz sobie aaa dobra to przez leki, bo w głowie już jest każda myśl czy ok czy nie ok itp 🙄 świrlandia
U mnie nawet nie mieli takiego pomysłu, że to przez progesteron dopochwowy. Chociaż mąż się pytał czy mogę uszkodzić jakieś naczynie przy wkładaniu.

U mnie nawet nie mieli takiego pomysłu, że to przez progesteron dopochwowy. Chociaż mąż się pytał czy mogę uszkodzić jakieś naczynie przy wkładaniu.
No mi lekarz na izbie przyjęć mówił, że steryd, acard i heparyna też mogą wzmagać krwawienie. Więc acard odstawiłam już po raz drugi, heparynę i steryd biorę bez zmian. A to podobno dość częsta przypadłość że przy tych lekach dopochwowych wkładając palce tam, gdzie aktualnie masz najbardziej ukrwiony organ w całym organizmie.mozna naruszyć czy uszkodzić jakies naczynko. Ale ja aż taka mądra mnie jestem aby się zorientować czy ta krew to z naczynka czy coś niepokojącego się dzieje. Obyśmy już nie musiały się nad tym zastanawiać ✊

No mi lekarz na izbie przyjęć mówił, że steryd, acard i heparyna też mogą wzmagać krwawienie. Więc acard odstawiłam już po raz drugi, heparynę i steryd biorę bez zmian. A to podobno dość częsta przypadłość że przy tych lekach dopochwowych wkładając palce tam, gdzie aktualnie masz najbardziej ukrwiony organ w całym organizmie.mozna naruszyć czy uszkodzić jakies naczynko. Ale ja aż taka mądra mnie jestem aby się zorientować czy ta krew to z naczynka czy coś niepokojącego się dzieje. Obyśmy już nie musiały się nad tym zastanawiać ✊
Dokładnie ;) i tak jak mówisz oby było to ostatni raz !!

Dokładnie ;) i tak jak mówisz oby było to ostatni raz !!
Jedynie Profesor na ostatniej wizycie powiedział mi, że przy aplikacji leków dopochwowych warto starać się je wkładać po tylnej ściance macicy, bo dzięki temu omijamy szyjkę (bliżej odbytu mówiąc wprost 😀). Nie wiem czy to ma znaczenie i coś pomoże, ale może komuś się przyda ☺️

Dzwonilam własnie do gamet.Zmieniła sie cena samego in vitro 😂 z 7999,00 na 8250,00.
ale dopytalam o crio i cene ah i jest bez zmian czyli 1800 zł,
@Liliana87 a moze to jakies inne naciecie otoczki?

reklama
Jedynie Profesor na ostatniej wizycie powiedział mi, że przy aplikacji leków dopochwowych warto starać się je wkładać po tylnej ściance macicy, bo dzięki temu omijamy szyjkę (bliżej odbytu mówiąc wprost 😀). Nie wiem czy to ma znaczenie i coś pomoże, ale może komuś się przyda ☺
Uuuuuuuuu, widzisz tego nie wiedziałam. Może to pomoże ;) 👍🏼

Do góry