bazylia128
Fanka BB :)
Bardz mi przykro. Zostan z nami walcz dalejCzyli dziś odstawić Misz duphaston tak i czekać na @ ?![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardz mi przykro. Zostan z nami walcz dalejCzyli dziś odstawić Misz duphaston tak i czekać na @ ?![]()
Niestety porażki to oprócz kosmicznych kosztów najgorsze aspekty in vitro... Trzymam kciuki za drugi transfer. U nas udał się właśnie drugiHisteroskopia dobra, lapariskopia niedrozne dwa jajowody ...
Lekarz napisał że ocenę cyklu robimy 13 i podchodzimy drugi raz.
Tak strasznie się boję tych porażek
Poprosiłam o L4 wy też korzystacie że zwolnień ?
A u Ciebie jaka była przyczyna i w jakiej klinice się leczylas ?Niestety porażki to oprócz kosmicznych kosztów najgorsze aspekty in vitro... Trzymam kciuki za drugi transfer. U nas udał się właśnie drugi![]()
Jeśli będzie nadawać się do zapłodnienia to chce by zapłodnili . Mrożenie samej komórki daje marne rezultaty w większości przypadków . Nie chce ryzykować by stracić tą jedyna .
Dziewczyny odebrałam wynik ... <1.2mUI/ml ...
Cześć, dziś po ponad roku odstawiam Vissane na endomende, w czwartek wizyta, prawdopodobnie wywołanie okresu i następnie długi protokół. Lecze się w Niemczech i tu też miałam robione badania immunologiczne, po badaniach miałam wizytę i lekarka wyjaśniła mniej więcej co i jak, ale teraz jeszcze raz wzięłam w ręce wyniki i trochę zwątpiłam czy na pewno wszystko jest dla mnie takie jasne, szczególnie że niemiecki nie jest dla mnie przeszkodą, ale kiedy co drugi wyraz do coś medycznego, to już nie ogarniam. Chciałabym abyście wy skomentowały wyniki, piszcie śmiało jak krowie na rowie, bo może jest coś oczywistego a ja tego nie wiem. Do transferu zalecone mam: Prednisolon 5mg x 3, Clexane 60mg, Granocyte 13 Mio, Progesteron 100mg 3x2. A oto ważniejsze z moich wyników, te przy których były dłuższe komentarze, bo mam jeszcze pełno innych które też miały odchyły od normy:
1. Kir genotyp AA, C1 pozytywny, C2 negatywny
Negatywne 2DL2, 2DL5A, 2DL5B, 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS. Reszta pozytywna.
2. Nk 12,8 (lekarka mówiła że tu raczej nic nie będziemy robić bo to graniczna wartość)
3. Negatywny Cross match, (tu nie mam zielonego pojęcia o co chodzi)
4.Plasminogen-Aktivator-Inhibitor-Genotyp 4G/5G pod spodem komentarz który zawiera zwrot PAI1
Plasminogen-Aktivator-Inhibitor-Genotyp Genotyp AG
Methylentetrahydrofolatreduktase-GT heterozygota, pod spodem komatarz o genie MTHFR i metafolinie (biorę femibion z dwoma wersjami kwasu foliowego)
5. W badaniach mojego M. w badaniach na MTHFR dwa razy heterozygota. On też powienien coś brać?
Co myślicie?
Dlatego już wtedy lekarz mógł zmienić dawkowanie i wydluzuc stymulacje. Naprawde wszystko mozna. Amh nie jest tragiczne. Przetraw wszystko ale serio pomys o kobsulracji u innego lekarza. Wyniki masz, moze inne świeże spojrzenie wniesie coś.Ja miałam 300 po dwóch dniach stymulacji . Amh mam 1,77
Ja w invicta Warszawa. U nas wskazaniem do in vitro było słabe wiązanie plemników z hialuronianem (test HBA). U mnie cykle bezowulacyjne, mam wysokie AMH (choć teraz to już nie tak ekstremalnie jak wcześniej bo jest 4.88,a było pA u Ciebie jaka była przyczyna i w jakiej klinice się leczylas ?
@Aneczka85_01 AMH masz całkiem spoko, jak na mój gust to potrzebujesz lekarza, który nie wystraszy się Twojej tarczycy i poprowadzi Ci konkretną symulację. Pogadaj z @Murawa, bo ona chyba ma podobne tarczycowe problemy. Może Ci coś podpowie.Dlatego już wtedy lekarz mógł zmienić dawkowanie i wydluzuc stymulacje. Naprawde wszystko mozna. Amh nie jest tragiczne. Przetraw wszystko ale serio pomys o kobsulracji u innego lekarza. Wyniki masz, moze inne świeże spojrzenie wniesie coś.
Dlatego już wtedy lekarz mógł zmienić dawkowanie i wydluzuc stymulacje. Naprawde wszystko mozna. Amh nie jest tragiczne. Przetraw wszystko ale serio pomys o kobsulracji u innego lekarza. Wyniki masz, moze inne świeże spojrzenie wniesie coś.
@Aneczka85_01 AMH masz całkiem spoko, jak na mój gust to potrzebujesz lekarza, który nie wystraszy się Twojej tarczycy i poprowadzi Ci konkretną symulację. Pogadaj z @Murawa, bo ona chyba ma podobne tarczycowe problemy. Może Ci coś podpowie.
Dzięki :*Ja w invicta Warszawa. U nas wskazaniem do in vitro było słabe wiązanie plemników z hialuronianem (test HBA). U mnie cykle bezowulacyjne, mam wysokie AMH (choć teraz to już nie tak ekstremalnie jak wcześniej bo jest 4.88,a było p
onad 8 2 lata temu) więc zawsze jestem na sztucznym cyklu obstawiona lekami. Nie wiem co sprawiło że się za tym drugim razem udało. Pewnie sam zarodek był tym wlaściwym. Bo biorąc pod uwagę ostatnie
4 nieudane transfery, to mam ewidentny problem z implantacją. Więc badam teraz immunologię i jedziemy do Paśnika w lutym. Aktualnie zaczęliśmy drugą procedurę, kończę antyki w tym tygodniu. Jak widzisz to nie takie wszystko proste. A i tam mam ogromne szczęście że się już nam raz udało. Spróbuj ten drugi raz. Będę trzymać kciuki![]()