reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wg mnie punkcja zrobiona za wczesnie, pecherzyki nie dojrzale.
Popieram. Przykro to pisać ale jedną komórkę to można pobrać bez stymulacji. Oczywiście jeśli kobieta jajeczkuje. Coś poszło nie tak? Teraz trzeba z kliniką rozmawiać, czy może lepiej zamrozić komórkę i podejść do stymulacji na innych lekach? Nie wiem, trudna decyzja.

13 dzień cyklu to jak za wcześnie ? Estradiol 1400 a 3 usg cały czas dawały 4 pecherzyki , na wypisie mam ze 2 komórki pobrane . Pytałam lekarza co z pozostałymi to powiedział ze pęcherzyk nie oznacza ze w nim jest komórka itd. To zapytałam o estradiol to tez powiedział ze nie do końca tak jest jak myśle ze skoro 1400 to będą z tego 4 dojrzałe komórki . Jestem zrezygnowana. Co można brać zeby zwiększyć ilość komórek ? Jutro mam gin to napewno jej zapytam co i jak . Podejdziemy najwyższej do jeszcze jednej stymulacji a jak się nie uda to AK.
Ja miałam pobierane komórki w 15 DC. Lekarz uznał że w 14 były jeszcze za małe. Ja miałam ich dużo tylko nierówne.

Skopjuj pliiisssss chce poczytac a nie mam czasu na szukanie bo wczoraj duzo tego bylo ;)
Możesz szukać po wpisach danego użytkownika. Klikasz na użytkownika np. @Liliana87, pokazuje Ci od kiedy na forum itp, a na dole jest po lewej ilość postów. Jak na to klikniesz to wyświetlą Ci się wszystkie posty tego użytkownika i wtedy szukać jest łatwiej 😘

Ostatnia edycja:
@Aneczka85_01 ta klinika ma bardzo słabe opinie, chyba nie znam z forum dzuewczyny, ktorej u nich się udało. To sa Twoje ciężko zarobione pieniądze powinnas może isc na wizyte konsultacyjna gdzie indziej. Estradiol był malutki. Przy takim wiele klinik pyta pacjentki czy sens robic punkcje przeciez widzi ile jest pecherzykow i by nie narazac na koszta czasem lepiej zrezygnować w trakcie. Ja bralam zastrztki dni 16 takze wszystko sie da. Tak samo miałam w trakcie zwiekszane dawki bo bo rosły pecherzyki.

Ja jestem wodnik ;) 02.02 ;) ale.. skoro co jakiś czas opisujemy coś ze swojego życia to opowiem Wam jak to było z moimi urodzinami..
Moja mama urodziła mnie w karetce [emoji16] urodziła mnie przed godz 24. Opowiadała mi, że pamieta jak lekarz mowil która jest godzina i byla to 23 ileś tam. Ale jak dojechali do szpitala to było juz po północy i wpisali,ze urodziłam się 02.02 choc tak naprawdę urodziłam się 01.02. Urodziny oczywiscie obchodzę drugiego. Miejsce urodzenia tez jest wpisane "na oko". Tata nie mógł mnie zgłosić w USC bo żądali miejsca urodzenia a karetka to dla nich nie miejsce. W końcu mama kazała mu podać pewną miejscowość, bo lekarz powiedzial,ze ma wytrzymać "minelismy już...". I to co mienlismy stało się miejscem mojego urodzenia.
Moja starsza siostra tez urodzona w karetce ;) najstarszy brat ledwo co dojechał na porodowkę w brzuchu mamy, choć i ją wtedy pogotowie zabrało ze sklepu bo zaczęła rodzić.. tylko najmłodsza siostrę urodziła na spokojnie z bo ją tata wczesniej do szpitala wygonił;)
@bazylia128

@Aneczka85_01 ta klinika ma bardzo słabe opinie, chyba nie znam z forum dzuewczyny, ktorej u nich się udało. To sa Twoje ciężko zarobione pieniądze powinnas może isc na wizyte konsultacyjna gdzie indziej. Estradiol był malutki. Przy takim wiele klinik pyta pacjentki czy sens robic punkcje przeciez widzi ile jest pecherzykow i by nie narazac na koszta czasem lepiej zrezygnować w trakcie. Ja bralam zastrztki dni 16 takze wszystko sie da. Tak samo miałam w trakcie zwiekszane dawki bo bo rosły pecherzyki.
Dokładnie. Przy małej liczbie pęcherzykow i niskim estradiolu powinni przerwać ta stymulację lub zwiększyć dawki leków? U mnie tak było, że stymulacja została przerwana. Płakałam do poduszki, ale lekarz wiedział co robi. Aneczka tak czy siak trzymamy kciuki ✊✊✊

reklama
Nie mam dużego doświadczenia ale z tego co ru dziewczyny piszą to wydaje mi się ze trochę klinika chce cie naciągnąć. Skoro pobrali jedna komórkę to powinni odstąpić od zapładniania. Zapłacisz kupę pieniędzy za procedury embriologiczne tak samo jakby zapładniał 6 komórek. Mysle ze dobrym pomysłem byłoby zamrożenie komórki i przystąpienie do drugiej stymulacji. Niech zwiększa dawki i częściej monitorują i dopasowują dawki w czas !!! Od początku czułaś ze coś słabo idzie i się nie myliłas. Oczywiście może być tak ze ta jedna zapłodni się i da Ci upragnione maleństwo. Zależy jak u ciebie z budżetem. Jeśli możesz sobie pozwolić aby spróbować z jedna to próboj kochana ❤️ Ale jeśli nie chcesz tracić pieniędzy to pomysl o drugiej stymulacji

Do góry