reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Niby tak ale.. jak tak czytam ze pobierają po 16 komórek i odpada kilka w ciągu paru dni to jak mi pare odpadnie to już wogole lipa będzie
Jest bardzo różnie. Nie patrz na te statystyki czy historie innych osób. To wszystko jest niezbyt porównywalne. To że jest dużo komórek nie znaczy że są dobrej jakości. A rzadko jest tak, że jest i wysoka ilość i jakość. Na razie myśl o tym co teraz. Spróbuj się czymś zająć. I zobaczysz co będzie.

Jest bardzo różnie. Nie patrz na te statystyki czy historie innych osób. To wszystko jest niezbyt porównywalne. To że jest dużo komórek nie znaczy że są dobrej jakości. A rzadko jest tak, że jest i wysoka ilość i jakość. Na razie myśl o tym co teraz. Spróbuj się czymś zająć. I zobaczysz co będzie.
Zgadzam się z koleżanką. :)
Ja miałam 19 pobranych ale wiekszosc była nie dojrzała i zostały tylko 4. Więc jak widać ilość z jakością wcale nie idą w parze. Trzeba liczyć że zawsze ten jeden jest tym najważniejszym :)

A ja jestem zrezygnowana na starcie bo mam tylko 4 komórki [emoji24] punkcja w poniedziałek

Moja droga ja miałam pobrane 4 kumulusy? Nie wiem czy tak to się pisze [emoji38] z czego były tylko trzy komórki dojrzałe- szału nie było.
2 odpadły nadawała się jedna i ta jedna mi podano i wystarczyła dała radę! Kropek siedzi!
Tez się martwiłam ale kochane dziewczyny powtarzały - wystarczy ten jeden! [emoji110]

Niby tak ale.. jak tak czytam ze pobierają po 16 komórek i odpada kilka w ciągu paru dni to jak mi pare odpadnie to już wogole lipa będzie
Wiesz często jest tak że duża ilość komórek daje ta sama ilość zarodków dlatego tyle odpada. Przy mniejszej ilości naprawdę mogą być dobrej jakości komórki i zarodki..Było takich sytuacji już dość sporo. AMH jakie masz?

reklama
Moja droga ja miałam pobrane 4 kumulusy? Nie wiem czy tak to się pisze [emoji38] z czego były tylko trzy komórki dojrzałe- szału nie było.
2 odpadły nadawała się jedna i ta jedna mi podano i wystarczyła dała radę! Kropek siedzi!
Tez się martwiłam ale kochane dziewczyny powtarzały - wystarczy ten jeden! [emoji110]

A jak to jest , dwa dni przed punkcja są 4 widać ze dojrzałe i jakieś jeszcze . Po punkcji będzie wiadomo ile dokładnie pobrali ? Teraz zrobiłam zastrzyk z ovitrelle a rano jeszcze miałam dwa zastrzyki ze stymulacji podane

Do góry