reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No to troszkę później niż u mnie.. Ja plamien nie miałam wcześniej żadnych. Prawie od razu duzy chlust! Miałaś bóle przy krwawieniu?
Za 2 razem miałam bez plamień. Ale też poleciało chwile i się skończyło.
Iiii miałam bóle, tylko ja nie wiem czy to przypadkiem nie z tego całego stresu. Bo to też jest możliwe. Teraz to pozostało Ci czekać, więc kochana idź spać ;)
A jutro zobaczysz piękny pęcherzyk ❤️

Ostatnia edycja:
reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty

Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :)
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2020-01-10 @Camilleka - wizyta przed transferem
2020-01-10 @Natalia377 - USG ciążowe
2020-01-10 @Artemida90 - USG przed crio

2020-01-12 @Aduś16 - wizyta u gina - pecherzykowe
2020-01-13 @fredka84 - transfer
2020-01-13 @Dakita30 - Łódź szczepienia
2020-01-13 @Tasza - wizyta w klinice
2020-01-13 @cikulinka - wizyta kontrolna przed transferem
2020-01-14 @Liliana87 - wizyta w klinice chyba sprawdzanie endo
2020-01-17 @Olusja1987 - USG - podglądanie jajek
2020-01-17 @cikulinka - traansfer
2020-01-17 @Dakita30 - wizyta kontrolna USG
2020-01-21 @goffa13 - wizyta u lekarza prowadzącego
2020-01-23 @Netiaskitchen - USG - podglądanie jajek
2020-01-23 @nadzieja xxx - prenatalne
2020-02-02 @Apola - USG genetyczne
2020-02-05 @Konstancja27 - temin prorodu[emoji173]
2020-02-10 @agulla84 - wizyta u dc Paśnika
2020-02-10 @AleAle27 - termin produ[emoji173]
2020-02-20 @Sterlicja - USG połówkowe
2020-02-27 @Netiaskitchen - wizyta u dc
2020-05-27 @goffa13 -termin porodu[emoji173]
2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu[emoji173]
2020-06-08 @nieagatka - termin porodu
2020-07-02 @Sterlicja - termin porodu
2020-07-08 @Apola - termin porodu
2020-08-20 @sandra777.12 - termin porodu

@Camilleka [emoji7]juz niedługo transfer. Oby wszystko poszło według Twoich oczekiwań na dzisiejszej wizycie :)

@Natalia377 Moooocne kciuki za dobre wiesci i zeby były łzy ale szczescia na dzisiejszym USG :)

@Artemida90 kochanie za tłuściutkie endometrium ;)

@Justi55 pamietaj ze jestesmy. Jak juz poczujesz siły, zeby sie chociaz do nas odezwac to jestesmy tu dla Ciebie. Ja dalej wierze, ze jeszcze bedzie dobrze. Trzymaj sie!!!!!
[emoji106]

BE STRONG ENOUGH TO LET GO
AND PATIENT TO WAIT FOR YOU DESERVE

[emoji182][emoji182][emoji182]Miłego dnia
Dopisz mi proszę Paśnika na 17mar[emoji3]

Hej hej dziewczynki [emoji6] powiedzcie mi jak to jest glukozowo - insulinową?
Dzwoniłam właśnie do Alabu, a babka mi mówi, że bez skierowania nie można wykonać [emoji848] w UK nie ma problemu, idziesz bada Cię glukometrem przed i heja, z tym że kosztuje to 150funtow[emoji22] 20-tego mam wizytę w klinice czy lekarz mi wypisze takie skierowanie?
Jak robią problem, to muszą najpierw wykonać glukozę na czczo. Jeśli wynik jest bodajże poniżej 120 to możesz wypić glukozę i wykonać oznaczenua 1 2 h.

A ja mam troszkę inne pytanie.

Czy jeśli teraz biorę estradiol a w poniedziałek startuje z progesteronem to czy melatonina na spokojny sen będzie przeszkadzać? Ostatnio źle sypiam, znaczy śpię aż za dobrze bo nie mogę się dobudzić kiedy czas wstać,podczas snu wiercę się i przebudzam, i rano wstaje zmęczona jakbym w ogóle nie spała tzw gorszy trup rano niż jak się kładę. Do tego złe sny, potrafię się wybudzić i nie spać godzinę bo boje się zasnąć.

Relanium tu nie dostanę jedynie tabletki z waleriana nic poza tym.

reklama
Wróciłam ze szpitala, okazało się że oddział ginekologii do 17 mieli czynny i nie zrobili mi usg ale jak na angielskie warunki bardzo dobrze się mną zajęli uważam... Beta 4400 dziś 17dpt więc rośnie prawidłowo, krwawie przestałam i boleć też przestało... jutro na na 11 rano jestem umówiona do udziału ginekologii w szpitalu w Bristolu więc zobaczą co tam jest...
Nie miałam takiej sytuacji jeszcze, nic tego nie zapowiadało, czulam się ok, o 13 w pracy w łazience zauważyłam różowa plamka, od razu wsiadlam w samochód, po pół godziny w domu jak weszłam do toalety to dosłownie zaczęłam sikac krwią..potem skrzepy, jak wątróbka. ból brzucha przez około godzinę, po 15 pojechaliśmy do szpitala, tam ból ustepowal, teraz nic nie boli. Czuje się jak wcześniej... Dziś acard i rano clexane nie wezmę, one się do tego też mogły przyczynić.. czy przy tak wysokiej becie można nagle poronic???

Basiu, ja też mam Pai w heterozygocie i od docenta dostałam tylko heparyne w zastrzyku. Tak jak pisała Dakita, odstaw acard, heparyne bierz. Acard utrzymuje się 7 dni w organizmie, więc jeszcze przez kilka dni mogą być plamienia. Jeśli jest krwiak to acard nie pomaga we wchlanianiu się tylko tak jakby go utrzymuje.
Cały czas myślami z tobą!!!

Do góry