reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cały czas zażywasz metformine, nie ma p/w w trakcie ciazy??? Nie wiedziałam o tym! Ja zawsze odstawiałam na czas transferu ehhh. Muszę pozbierać od was wszystkich dziewczyny informacje bo za każdym razem dowiaduje się więcej rzeczy od was, można by wspólnie książkę napisać z doświadczeniami lekami badaniami a przypuszczam ze Noble by był jak nic !!!
Ja właśnie na czas transferu najbardziej sie pilnowalam z metą i dietą :) I wtedy kiedy ja stosowalam BETA była najwyższa!!!!

reklama
Tak niski musi być przed rozpoczęciem suplementacji progesteronu do transferu a nie przy samym transferem, aby być pewnym że nie nastąpiła owulacja
Tak jak @Aduś16 pisze zaraz przed rozpoczeciem proga. Czyli u mnie to zawsze na 5 dni przed podaniem 5 dniowej blastocysty. Dla mnie to juz jest przed samym transferem dlatego tak napisałam. W dniu transferu progesteron powinien byc na poziome około 20 i wtedy chyba tez warto zrobic badanie. Ale tutaj sie moge mylic bo mi w dniu transferu juz nikt tego nie badał...

Dziewczyny, lekarz przepisał Gonapeptyl Daily, zaczęłam go przyjmować wraz z ostatnią tabletką antykoncepcyjną, do okresu jeszcze jakiś tydzień. We wcześniejszych procedurach nie brałam żadnych zastrzyków przed okresem. Wiecie o co kaman?
Ja brałam od 18 DC. Ja to brałam na wyciszenie torbieli.

Ja miałam pobierana krew na progesteron i estradiol w dniu kiedy zaczęła się stymulacja a jutro kolejny raz będą pobierać i usg z rana jak sytuacja
W trakcie stymulacji sprawdzaja te parametry zeby kontrolowac sytuacje. Np estriadol, zeby miec kontorle nad ewentualną hiperką. Jeszcze przed sama punkcją zrobia ci kilka badań min potrzebnych do narkozy, tj morfologia i glukoza i jeszcze cos tam. Powinnas miec to w pakiecie :)

Dziewynki moje kochane ja właśnie sie pakuje i jutro czeka mnie lot do Polski a w środę wizyta u doc Pasnika. Proszę trzymajcie za mnie kciuki . Mam nadzieję ze bedzie mial dla nas jakies dobre wiesci bo juz troche z sil opadam😔
Nooo!!!!! Jakie z sił opadam :) JAk ty nie dasz rady to juz chyba nikt z nas tu nie da rady :) Bedzie dobrze. Docent pomoze :)

Z ta trojeczka to kochana świetny pomysl. Zawsze to bylo moim marzeniem. Teraz zostalo mi jedno marzenie ... chociaz jedno.
Kochana nie martw teraz musi sie udac. Wierze w to bardzo ze tym razem na pewno wam sie uda. Bede trzymac mocno kciuki 😘✊✊✊
Ja tez jestem głęboko przekonana ze u @Netiaskitchen kolejna ciąża to tylko kwestia czasu :) Maksik bedzie miał rodzeństwo :)

reklama
Do góry