reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Mam naturalny ciemny blond. Od jakiegoś czasu czyli chyba od 3 lat robię tylko refleksy, tak, że całość robi się jaśniejsza, a NIE WIDAĆ ODROSTÓW!!! No hit normalnie!!! Uwielbiam moją fryzjerkę😊Chodzę do takiego małego osiedlowego salonu, ale laska jest przesuper!!!
Jak ma urlop czy coś to zawsze czekam aż wróci, nie chodzę do nikogo innego.
Nic nie muszę mówić ona proponuje co zrobić jak patrzy na moje włosy, zwykle się zgadzam😊Ostatnio było słabo bo mi garściami wypadały po ciąży, to mi jakoś leciutko tylko robiła trochę tych refleksow, żeby ich nie męczyć. A teraz mam ochotę na trochę jaśniejszy kolor😊Takie przednoworoczne szaleństwo 😊
Dooookladnie robię tak samo 😂😂 też mam ciemny blond. W październiku „zrobiłam sobie” refleksy i teraz spokój na 2 lata 😂😂

reklama
Hej hej hej, ja też tęskniłam;) Dobrze, że to już koniec świąt, ile to można siedzieć i jeść. A szczególnie jak głową zaprząta mi co innego...
Dziś powinnam dostać okres i raczej już go nie dostanę, fuck!!! On chyba się jednak zlał z krwawieniem po histero. Czyli jestem cykl w plecy, muszę odwołać wizytę u Paśnika i mnie h..j szczela. Mąż kategorycznie powiedział że do niego pojedzie po następnym transferze. Godzinę temu się o to lekko pokłóciliśmy.
Tak że sama widzisz co to się u mnie dzieje:oops:
A bo ja się zgubiłam, ile Tobie zostało kropusiów?

Najlepiej endo, ale to bez skierowania też możesz zrobić. W alabie da się na pewno.

Wszędzie można bez skierowania ale trzeba oznaczyć cukier na czczo bo jeśli niema skierowania to oni nie chcą brać odpowiedzialności za podanie glukozy . W lomie glukometrem sprawdzają na czczo a w szpitalu jak byłam pytać to mówiła
Żebym miała świeży wynik glukozy

@Aduś16 a czy mogłabym prosić tez o nazwy bada, ktore powinnam zrobic przed wizyta u Pasnika? Niby wiekszosc znam i czytałam ale chciałabym porownać ?
No jest ich sporo tylko znów pytanie czy robić je wszystkie, czy część czy tylko KIR np bo docent jest oszczędny on może wszystkiego nie potrzebować.. Ja na pewno pojechalabym z badaniem KIR i tak zrobiłam.. Miałam sporo badań przed 7 lat i na podstawie nich wiedział o co chodzi bo były tuż po ciąży biochemicznej. do KIR dobrze zrobić IMK i ANA, zespół antyfosfolipidowy bo to go zawsze interesuje i wiecej bym nie robiła bo on zleci coś w razie czego dodatkowo na miejscu jak wywnioskuje co szwankuje.. badania tym cross match, allo idt i tak trzeba się specjalnie umawiać więc to niech poczeka raczej na decyzję docenta

No jest ich sporo tylko znów pytanie czy robić je wszystkie, czy część czy tylko KIR np bo docent jest oszczędny on może wszystkiego nie potrzebować.. Ja na pewno pojechalabym z badaniem KIR i tak zrobiłam.. Miałam sporo badań przed 7 lat i na podstawie nich wiedział o co chodzi bo były tuż po ciąży biochemicznej. do KIR dobrze zrobić IMK i ANA, zespół antyfosfolipidowy bo to go zawsze interesuje i wiecej bym nie robiła bo on zleci coś w razie czego dodatkowo na miejscu jak wywnioskuje co szwankuje.. badania tym cross match, allo idt i tak trzeba się specjalnie umawiać więc to niech poczeka raczej na decyzję docenta. Cytokiny też sporo wnoszą ale ciężko je zrobić więc można w APC dorobić. Mi nie kazał ale wyprosilam i dopisał. ;) No i wiem że mam IL10 niski a to źle. :(

Wszędzie można bez skierowania ale trzeba oznaczyć cukier na czczo bo jeśli niema skierowania to oni nie chcą brać odpowiedzialności za podanie glukozy . W lomie glukometrem sprawdzają na czczo a w szpitalu jak byłam pytać to mówiła
Żebym miała świeży wynik glukozy
Jakos w moim labo w miescie nikt sie nie spytał o nic podajc mi glukoze :-D 👍 kazali zjesc syte sniadanie. A ja zamiast jechac do domu pojechalam jeszcze na zakupy i w drodze stan ze ledwo na oczy patrzyłam. W lodowce mialam sok pomaranczowy i wypilam to lekko przeszlo ale pozniej przespałam pol dnia i maz mnie ledwo dobudził :)

reklama
Już do @Netiaskitchen pisałam że na razie dla mnie za drogie, bo jeszcze na święta podnieśli cenę skubańce:mad:
Ja do kościoła nie chodzę bo w progu bym spłonęła:p
Raczej całe życie byłam z kościołem na bakier, ale od czasu jak obejrzałam "Tylko nie mów nikomu" to nie mogę nawet spokojnie mówić o tej zakłamanej instytucji. Dla mnie Bóg i kościół to dwie sprzeczne rzeczy.
Nie chcę tu obrażać nikogo uczuć, to jest moja opinia.
Ale się z tematem rozwinęłam 😜. A pytałaś tylko o niewinne futerko 😂
O ja dokładnie mam tak samo z kk. Dokładnie tak samo myślę.
Nic dodać nic ująć. A żeby było cenzuralnie to już kończę temat😉

Do góry