Milla mam zastrzyki, ale jeszcze ich nie biorę. Dostałam Gonal F w dawkach po 150j. Kupiłam dwa peny po 300j za 960 zł. Z tego co się orientowałam to w aptekach jest drożej. @ planowo ma przyjść 11 stycznia, to jeszcze poczekam)
reklama
Kinga_1
Fanka BB :)
Kinga, a mogę poprosić o przepis? Tez uwielbiam krówki, nalepiej "mordoklejki" :-)
Nie ma sprawy:
675 g cukru
120 ml mleka ( czyli 1/2 szklanki około)
Zagotować razem ciągle mieszając. Do gotującego dodać :
200 g skondensowanego mleka słodzonego
łyżkę golden syropu ( ja dodałam zamiast tego łyżkę miodu)
szczyptę soli
125 g masła
dodatkowo dodałam 3 łyżki masy krówkowej kajamkowej ( żeby były bardziej ciągnące się, ale krówki wyjdą pychotka i bez tego moim zdaniem).
Gotować na średnim ogniu przez 15 minut ciągle mieszając, potem przez kolejne 15 do 30 minut na małym ogniu ( jak mają być ciągnące to 15, a tak to kolejne 30). Przelać do foremki wyłożonej papierem pergaminowym. Kroić za nim stężeją całkiem.
Cukru można dodać mniej trochę, ale wtedy są bardziej delikatne i trudniej je pokroić.
Można dodawać różne dodatki.
lawendowy_sen
Sony, Masia, link do fb wysłany :-)
lawendowy_sen
Kinga, koniecznie muszę wypróbować Twój przepis.
Obawiam się tylko, że krówki są tak pyszne, że będę chciała je jeść bez przerwy :-)
Obawiam się tylko, że krówki są tak pyszne, że będę chciała je jeść bez przerwy :-)
Aduś16
hej kobitki :-) ale produkujecie dziś tych postów cięzko nadrobić. Ja za godzine choragon i juz tylko czekać na poniedzialek. Ciekawa jestem jak mi estradiol skoczyl bo od wczoraj czuje się jak bomba zegarowa, aż mam mdłości, duszności, czuje jakiś niepokój , mam nadzieje ze to nie są oznaki hiperki ???
Madzielanek bardzo hętnie bym sie z wami spotkala ale po punkcji musze do pracy pojechac, pilny temat wypadł ale na 18tego reflektuje;-) wtedy będe juz testować :-(Napisz w pon. jak tam maluch ;-)
Dziewczynki fajnie jest sie zobaczyc to prawda, bardzo się ciesze ze tak sie zlożylo że sie poznalyśmy w 'realu' ;-)co do FB dto chętnie się wymienię linkiem ale nie wiem jak to wysłać Sony, milla, wyślijcie na priv swój
Madzielanek bardzo hętnie bym sie z wami spotkala ale po punkcji musze do pracy pojechac, pilny temat wypadł ale na 18tego reflektuje;-) wtedy będe juz testować :-(Napisz w pon. jak tam maluch ;-)
Dziewczynki fajnie jest sie zobaczyc to prawda, bardzo się ciesze ze tak sie zlożylo że sie poznalyśmy w 'realu' ;-)co do FB dto chętnie się wymienię linkiem ale nie wiem jak to wysłać Sony, milla, wyślijcie na priv swój
Aduś16
Madzialenak , Lawendowy fajnie wam że się spotykacie w poniedziałek :-)
Powiedzcie czy dr .K. dawał wam recepty ryczałt na luteine? ja tym razem dostalam 100%pltne i się wscieklam bo ti byla jedyna rzezcz ze znizka i nawet to zabrali, niby lekarze z Invikty nie maja umowy a pozatym tylko kobietom w ciązy przysluguje :-(?cos wiecie o tym ?BEZNADZIEJA
Powiedzcie czy dr .K. dawał wam recepty ryczałt na luteine? ja tym razem dostalam 100%pltne i się wscieklam bo ti byla jedyna rzezcz ze znizka i nawet to zabrali, niby lekarze z Invikty nie maja umowy a pozatym tylko kobietom w ciązy przysluguje :-(?cos wiecie o tym ?BEZNADZIEJA
reklama
lawendowy_sen
Aduś, szkoda, że nie możesz się z nami spotkać. I za Twoje zdrówko wypijemy toast, oczywiście pyszna czekoladą :-)
W poniedziałek trzymam mocno kciuki za Ciebie i będę mocno myślała o Tobie, żeby pobrali jajeczka jak najlepszej jakości :-) No i oczywiście daj znać, jak już będziesz po wszystkim.
W poniedziałek trzymam mocno kciuki za Ciebie i będę mocno myślała o Tobie, żeby pobrali jajeczka jak najlepszej jakości :-) No i oczywiście daj znać, jak już będziesz po wszystkim.
Podziel się: