reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Czy to nie jest przypadkiem tak, że zawsze i wszędzie musi się znaleźć przynajmniej jedna osoba, która najlepiej wie co dla nas dobre oraz co, kiedy i jak powinniśmy robić?
Zwykle nawet więcej niż jedna taka osoba... Bo ludzie są ekspertami od cudzego życia, zamiast zająć się własnym

reklama
No ja się jej przyglądam od jakichś 2 tygodni. Tak myślałam że jest w ciąży, bo trochę zniknęła, ale potem już nie byłam taka przekonana. Też bym się bardzo ucieszyła, bo ona robi naprawdę dużo dobrego. Ale myślę że czas pokaże jak jest.Obyś miała rację 😊
@Aduś16 Chyba masz rację 😊😊😊To daje jeszcze większą nadzieję, że jak się nie poddaje to się w końcu udaje. Super news😀

No to już wszystko jasne dlaczego tak długo w tym wytrwaliscie aż się udalo bo przecież chyba najtrudniejsze jest opanowanie psychiki przy tych staraniach (przynajmniej u mnie to jest najtrudniejsze, reszta jest do ogarnięcia) a Ty jesteś zawodowcem :biggrin2:
Kochana to tylko moja praca ;) fakt żeby ją wykonywać, musiałam przejść własną terapię w której byłam 2 lata, ale praca to jedno a życie drugie. Też miałam różne momenty i lepsze i gorsze, jak każda tutaj.
Najważniejsze- tak jak bazylia napisała- znaleźć równowagę i mieć wsparcie- w kimś lub czymś- wierze, sposobach na relaks, dbałości o siebie itp. To dużo pomaga ☺️

Ja nie wróciłam... zostałam zwolniona :-/

Może trochę nie na temat, ale muszę to komuś powiedzieć, bo ciężko mi na sercu. Nie musicie mi nawet odpisywać, po prostu potrzebuję to komuś powiedzieć...

Transfer miałam 18.11 (dwa 5-cio dniowe zarodki), 25.11 wieczorem zaczęłam krwawić (ot taki prezent na imieniny...) 26.11 istny potop a do tego strasznie silne bóle, dzwoniłam do kliniki, to usłyszałam, że doktor jest zajęta, ma pacjentów, przekażą jej informację, oddzwoni... totalnie mnie olali :-( 27.11 nafaszerowana przeciwbólowymi i rozkurczowymi pojechałam do Polski zrobić betę, w 9dpt wynik 0,2.
28.11 miałam stawić się na betę w swojej klinice i zaraz potem pojechać do pracy. Byłam dosłownie w drzwiach kliniki, gdy zadzwonili z pracy, że mogę już nie przychodzić... rezygnują ze mnie, bez podania przyczyny.
Pod sam koniec stymulacji i przed transferem byłam 5 dni na zwolnieniu lekarskim, a potem wzięłam tydzień urlopu.
Transfer się nie powiódł, doktor prowadząca mnie olała, z pracy mnie zwolnili i chociaż liczyłam się z tym, że może się nie udać i w razie niepowodzenia i tak miałam w planie zmianę pracy w najbliższym czasie, to nie spodziewałam się, że sprawy potoczą się właśnie w taki sposób... nie tak miało to wyglądać :-(
Poczułam się koszmarnie bezwartościowa
Tak marzyłam by te święta były wyjątkowe, a teraz to już bym chciała, żeby jak najszybciej było po nowym roku. Dobrze, że jest to forum, dobrze, że jesteście, bo czytam Was i utrzymujecie mnie na powierzchni jak kamizelka ratunkowa.
Kochana pamietaj - nic nie dzieje się bez powodu .... może tak miało być z ta praca .. może czeka na Ciebie miejsce , gdzie będą Cię dobrze traktować i będziesz mogła bez stresu zająć się staraniami .. mówi to osoba , która tez kiedyś zwolnili - bolało okropnie bo byłam sumiennym pracownikiem , oddanym firmie .. ale po 2. Mies trafiłam na świetnie miejsce i teraz dziękuje Bogu , ze tak się stało .. a co do starań - 2020 jest nasz ❤️❤️❤️❤️

Ej dziewczyny, w szoku jestem bo natrafiłam na jakiś artykuł że Rozenek jest ...w ciąży!!!! Ale się cieszę!! Chyba żadna ciąża celebrytki mnie tak nie ucieszyła :D Bardzo mi się podoba jak otwarcie i szczerzy mówi o In vitro.. super że im się wreszcie udało!!! A teraz na nas kolej :laugh2:
Ale super ☺️Obserwuje ja ma insta i nie widzę takiej informacji .. tylko wszyscy gratulują w komentarzach 😁fajnie bo robi dużo dobrego w temacie ivf w Polsce...ale wiecie o czym pomyślałam na początku ? Ze jej bardzo współczuje .. bo przechodzi to wszystko co my na oczach milionów wścibskich gapiów .. Boże a jeśli się nie uda ... te komentarze - ze bogata to sobie znów może „ zrobić”invitro itd ... życzę im z całego serca , żeby się udało ❤️Tak jak każdej z nas tutaj 😘

U nas od razu każda ciężarna idzie na l4 bo wszystkie się boją o ciąże. Każda praca jest inna...
Ja to doskonale rozumiem i gdyby nam się w koncu udalo to sama nie wiem czy bym nie poszla na l4.. dmuchalabym bym na kazdym kroku. Mi brak zwolnienia pozwolił jakos przetrwac do bety. Po prostu.

Ja nie wróciłam... zostałam zwolniona :-/

Może trochę nie na temat, ale muszę to komuś powiedzieć, bo ciężko mi na sercu. Nie musicie mi nawet odpisywać, po prostu potrzebuję to komuś powiedzieć...

Transfer miałam 18.11 (dwa 5-cio dniowe zarodki), 25.11 wieczorem zaczęłam krwawić (ot taki prezent na imieniny...) 26.11 istny potop a do tego strasznie silne bóle, dzwoniłam do kliniki, to usłyszałam, że doktor jest zajęta, ma pacjentów, przekażą jej informację, oddzwoni... totalnie mnie olali :-( 27.11 nafaszerowana przeciwbólowymi i rozkurczowymi pojechałam do Polski zrobić betę, w 9dpt wynik 0,2.
28.11 miałam stawić się na betę w swojej klinice i zaraz potem pojechać do pracy. Byłam dosłownie w drzwiach kliniki, gdy zadzwonili z pracy, że mogę już nie przychodzić... rezygnują ze mnie, bez podania przyczyny.
Pod sam koniec stymulacji i przed transferem byłam 5 dni na zwolnieniu lekarskim, a potem wzięłam tydzień urlopu.
Transfer się nie powiódł, doktor prowadząca mnie olała, z pracy mnie zwolnili i chociaż liczyłam się z tym, że może się nie udać i w razie niepowodzenia i tak miałam w planie zmianę pracy w najbliższym czasie, to nie spodziewałam się, że sprawy potoczą się właśnie w taki sposób... nie tak miało to wyglądać :-(
Poczułam się koszmarnie bezwartościowa
Tak marzyłam by te święta były wyjątkowe, a teraz to już bym chciała, żeby jak najszybciej było po nowym roku. Dobrze, że jest to forum, dobrze, że jesteście, bo czytam Was i utrzymujecie mnie na powierzchni jak kamizelka ratunkowa.
Tak mi przykro ;( jak tak można???
Przytulam Cię kochana z całych sił i życzę byś w te Święta choć trochę odpoczęła A Nowy Rok przyniósł same dobre wiadomości !!! Trzymam kciuki by to wszystko zostało Ci wynagrodzone...

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

❤❤❤❤Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😍😍😍😍😍😍😍😍Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości 💙💙💙💙💙💙💙

Shake it up baby, twist and shout :-) :):-) :):-) :):-) :)
Będzie sie działo 👍👍👍👍👍👍

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2019-12-16 @mala87 - BETA
2019-12-16 @sandra777.12 - druga BETA
2019-12-16 @Bombisz - druga BETA
2019-12-16 @fredka84 - histeroskopia
2019-12-17 @Netiaskitchen - TRANSFER
2019-12-17 @Artemida90 - wyzyta u ginekologa
2019-12-18 @Breath_less - USG
2019-12-19 @bazylia128 - wizyta w klinice
2019-12-20 @Skarbulenka - termin porodu
2019-12-23 @Sterlicja - USG 1 trymestu
2019-12-23 @E-lenna - wizyta w klinice przed procedura
2019-12-23 @Netiaskitchen - BETA
2019-12-23 @juchaa_87 - USG prenatalne
2019-12-24 @Aduś16 - transfer
2019-12-27 @Aneczka85_01 - wizyta w klinice
2019-12-28 @Alicja90 - kolejna wizyta w klinice
2019-12-30 @Joanulka - wizyta w klinice
2020-01-07 @Netiaskitchen - START PROCEDURY
2020-01-10 @Joanulka - START PROCEDURY
2020-02-05 @Konstancja27 - temin prorodu
2020-02-10 @AleAle27 - termin produ
2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu
2020-08-03 @Justi55 - termin porodu

@sandra777.12 Sandrunia dzisiaj druga BETA - trzymamy ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ale juz wiemy, ze bedzie dobrze :) prawda ?:-) :):-) :):-) :)

@fredka84 sie wczoraj nie odezwała. Być może przezywała juz dzisiejszy zabieg. Pośpisz sobie smacznie, a oni tam zrobia całą robote :-) :):-) :):-) :) koniecznie sie do nas odezwij jak juz bedziesz mogła - pllliiizzzzzz, CZEKAMY 👍👍👍👍👍👍

@Bombisz jest dzisiaj wpisana na BETE, ale mało sie udziela. Jesli działa zza krzaków to niech wie, że za nia rowniez trzymamy ✊✊✊✊

@mala87 dzisiaj BETA. Wiemy jak sie denerwujesz. Jesteśmy z Toba 😍😍😍😍

@curly87 nasza nowa kolezanka tez dzisiaj betuje. Trzymamy kciuki✊✊✊✊ bez wzgledu na wynik zostan z nami 😘😘😘

Gratulujemy @Dakita30 jej hstoria pokazuje, ze warto walczyć. Bierzemy z Ciebie przykład 😍😍😍😍

@Skarbulenka WYTRWAŁOŚCI, jesli jeszcze nie urodziłas, to zapewne niedlugo nastąpi. MYŚLIMY O TOBIE 💙💙💙💙

@Pala GRATULUJEMY !!!!!!

Miłego dnia 😘😘😘😘💋💋💋💋💋💋💋

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

❤❤❤❤Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😍😍😍😍😍😍😍😍Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości 💙💙💙💙💙💙💙

Shake it up baby, twist and shout :-) :):-) :):-) :):-) :)
Będzie sie działo 👍👍👍👍👍👍

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2019-12-16 @mala87 - BETA
2019-12-16 @sandra777.12 - druga BETA
2019-12-16 @Bombisz - druga BETA
2019-12-16 @fredka84 - histeroskopia
2019-12-17 @Netiaskitchen - TRANSFER
2019-12-17 @Artemida90 - wyzyta u ginekologa
2019-12-18 @Breath_less - USG
2019-12-19 @bazylia128 - wizyta w klinice
2019-12-20 @Skarbulenka - termin porodu
2019-12-23 @Sterlicja - USG 1 trymestu
2019-12-23 @E-lenna - wizyta w klinice przed procedura
2019-12-23 @Netiaskitchen - BETA
2019-12-23 @juchaa_87 - USG prenatalne
2019-12-24 @Aduś16 - transfer
2019-12-27 @Aneczka85_01 - wizyta w klinice
2019-12-28 @Alicja90 - kolejna wizyta w klinice
2019-12-30 @Joanulka - wizyta w klinice
2020-01-07 @Netiaskitchen - START PROCEDURY
2020-01-10 @Joanulka - START PROCEDURY
2020-02-05 @Konstancja27 - temin prorodu
2020-02-10 @AleAle27 - termin produ
2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu
2020-08-03 @Justi55 - termin porodu

@sandra777.12 Sandrunia dzisiaj druga BETA - trzymamy ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ale juz wiemy, ze bedzie dobrze :) prawda ?:-) :):-) :):-) :)

@fredka84 sie wczoraj nie odezwała. Być może przezywała juz dzisiejszy zabieg. Pośpisz sobie smacznie, a oni tam zrobia całą robote :-) :):-) :):-) :) koniecznie sie do nas odezwij jak juz bedziesz mogła - pllliiizzzzzz, CZEKAMY 👍👍👍👍👍👍

@Bombisz jest dzisiaj wpisana na BETE, ale mało sie udziela. Jesli działa zza krzaków to niech wie, że za nia rowniez trzymamy ✊✊✊✊

@mala87 dzisiaj BETA. Wiemy jak sie denerwujesz. Jesteśmy z Toba 😍😍😍😍

@curly87 nasza nowa kolezanka tez dzisiaj betuje. Trzymamy kciuki✊✊✊✊ bez wzgledu na wynik zostan z nami 😘😘😘

Gratulujemy @Dakita30 jej hstoria pokazuje, ze warto walczyć. Bierzemy z Ciebie przykład 😍😍😍😍

@Skarbulenka WYTRWAŁOŚCI, jesli jeszcze nie urodziłas, to zapewne niedlugo nastąpi. MYŚLIMY O TOBIE 💙💙💙💙

@Pala GRATULUJEMY !!!!!!

Miłego dnia 😘😘😘😘💋💋💋💋💋💋💋
[/QUOTEb

@bazylia128 pięknie prowadzisz ten kalendarz 😘

reklama
Kochana pamietaj - nic nie dzieje się bez powodu .... może tak miało być z ta praca .. może czeka na Ciebie miejsce , gdzie będą Cię dobrze traktować i będziesz mogła bez stresu zająć się staraniami .. mówi to osoba , która tez kiedyś zwolnili - bolało okropnie bo byłam sumiennym pracownikiem , oddanym firmie .. ale po 2. Mies trafiłam na świetnie miejsce i teraz dziękuje Bogu , ze tak się stało .. a co do starań - 2020 jest nasz ❤❤❤❤

Może i na mnie czeka gdzieś lepsze miejsce, może w końcu nadejdzie lepszy czas :-)
2020 jakie to futurystyczne ;-) jak Odyseja Kosmiczna 2020 :-D

W dniu bety miałam krótką rozmowę z doktor, oni tutaj totalnie lekceważą immunologię, usłyszałam, że agresywny układ immunologiczny jako przyczyna niepowodzeń to tylko moja teoria... i dostałam skierowanie na laparoskopię... chyba muszę sama ogarnąć ten temat w Polsce i przepisać sobie i mężowi suplementację ;-) ;)

Do góry