reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lawendowy_sen - masz ode mnie buziaka za zrozumienie dla bliźniaków :* - widzę, że u Ciebie też bliźniaki miałyby jak w raju, więc życzę Ci ich z całego serca :)
A bobaski Anne Geddes są jak promyczki nadziei - dziękuję za wklejanie :) Jakoś tak jestem dziś w o wiele lepszym nastroju, też dzięki Wam :)

reklama
madzialenak - tak, aż mi się nie chce wierzyć - cuduję i szaleję, wczoraj biegałam dla poprawy krążenia, wybieram ostrożnie jedzenie z lodówki pod kątem tego, co ma jakieś wartości odżywcze, a co tylko zapcha żołądek, łykam propolis, piję koncentrat z granatu, nie wiem, co jeszcze robić, żeby te maluszki u mnie zostały... A Ty jak się czujesz?

Pingwinku dziękuję w miarę dobrze, dzisiaj w pracy dopadły mnie znowu mdłości, okropne uczucie ale co tam wytrzymam :-), dodatkowo brzuch mnie bolał a właściwie to chyba macica, musiałam wziąć nospę, maluszek się rozpycha czytałam, że pęcherzyk rośnie ok 1,1 mm dziennie.

Co do diety to ja brałam i biorę witaminy femibion natal clasic i koenzym Q10, po transferze dieta wysokobiałkowa, choć powiem Ci, że bokiem mi wychodzą już produkty białkowe i teraz jem ich mniej, ale za to codziennie staram się jeść warzywka, owoce, dużo zup gotuję, kupuję ryby wędzone, piję soczki wyciskane.

Ostatnia edycja:
Madzialenak, pewnie kolejna próba będzie w naszym Invimedzie. A kiedy, to jest bardzo dobre pytanie, bo sama chciałabym wiedzieć. Teraz, kiedy M nie ma pracy i ledwo wiążemy koniec z końcem i bez pomocy moich rodziców, to byłoby ciężko, to drugie podejście odpada. Najpierw musi znaleźć prace i musimy ciut odbić się od dna.

lawendowy_sen - masz ode mnie buziaka za zrozumienie dla bliźniaków :* - widzę, że u Ciebie też bliźniaki miałyby jak w raju, więc życzę Ci ich z całego serca :)
A bobaski Anne Geddes są jak promyczki nadziei - dziękuję za wklejanie :) Jakoś tak jestem dziś w o wiele lepszym nastroju, też dzięki Wam :)

Pingwinek, bardzo dziękuję :-) Nie ukrywam, że zawsze marzyłam o bliźniakach. Ale jedno Maleństwo, to teraz też szczyt moich marzeń.

Cieszę się, że choć trochę poprawiłam Ci humorek

hej, właśnie weszłam sprawdzić i przed snem poczytać co u was słychać a tu takie dobre nowiny :-)

Kate - rewelacja!!!! Wyrzuć te sikańce bo tylko niepotrzebnie cię zestresowały:wściekła/y:. Gratuluję. Tak trzymuj :)

Miliaa - aż trudno mi sobie wyobrazić jaka musisz być szczęśliwa słysząc serduszko:-).

A ja jutro idę na wizytę do kliniki aby się dowiedzieć co dalej robimy. Trochę mam mętlik w głowie bo nie wiem o co mam dokładnie zapytać a niestety moja lekarka jakoś bardzo dozuje mi informacje. Jak nie zadam pytania to nic nie powie:wściekła/y: i pewnie wizyta rozpoczeła by się dzień dobry i zakończyło do widzenia.
Jakie macie doświadczenia z CRIO? O co powinnam zapytać?

reklama
Madzialenak - wszystko da się znieść dla maluszka :) Ja już włączyłam sporo białka, w razie przestymulowania - mam jakąś fobię, bo bardzo się tego boję... To dobrze, że włączyłaś witaminy, choć ja Folik na przemian z Feminatal Classic biorę od 4 lat, nieraz już odstawiałam, bo miałam dość złudnych nadziei. Teraz biorę Folik. Koenzym Q10 mam w szafce, na pewno można? A bóle brzucha to dobry objaw, naciągają się więzadła. Ale super, bardzo się cieszę, że już masz w brzusiu maluszka :)

Do góry