reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kate super!!!!!!bardzo sie cieszę!!!:-)
misia
jutro za ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. bedzie dobrze:tak:
Miliaa gratulacje serduszkowe♥♥♥♥
Aduś nie martw sie na zapas. bedzie dobrze. widzisz jak nam sie ładnie rok zaczął:tak:. u ciebie też wszystko będzie ok:tak:.

reklama
Pingwinek...ja bylam przestymulowana w Novum, w czerwcu 2012...mozesz im przypomniec, dlatego nie dostalam zarodka i musialam czekac do teraz... no ale wszystko dobrze sie skonczylo...wiec nie mam zalu...

Miliaa no to mnie troche uspokoiłaś że tez tak długo cie stymulowali, moja pierwsza i druga stymulka trwala chyba 11 dni a teraz juz 14-ty ale za to więcej pecherzykow widac niz ostatnio a dr powiedziala ze pewnie jeszcze ze dwa i w pon. pickup.. A Ty kochana uwierz że nie śnisz że to jak najbardziej prawda :tak:
Pingwinek to ja dwa dni temu miałam nawet większe pęchole i dr dalej nie wiedziala kiedy pickup i przedluzyla o min 3 dni stymulke, jak widać co klinika to inne zasady, a nawet co lekarz to inaczej :baffled:
A z tym estradiolem to o badanie mi chodziło :-) 250-300 jedn. na dojrzały pęcherzyk powinno przypadać, Oj to my bedziemy szły że tak powiem łeb w łeb ;-) tylko że mój transfer 5 dni po punkcji bo w Invikcie blastki podają, decydujesz się na dwa zarodki?

Miliaa nie omieszkam im przypomnieć, jak będzie taka okazja :) A w takim razie gdzie miałaś transfer, też w Novum, czy gdzieś przeszłaś? Ja mam złe doświadczenia po Invimedzie, gdzie bezsensownie zrobili mi dwa IUI - jedno po czasie (bo były święta i klinika była zamknięta - rok temu) - mimo to wyciągnęli pieniądze - a drugi raz jak prawie nie było nasienia (bo jajeczko nagle dojrzało i trzeba było się spieszyć, a my dzień wcześniej trochę porozrabialiśmy :zawstydzona/y:), więc jakoś od razu na iVF skierowałam się do Novum. W Invimedzie zresztą nikt nas na to nie namawiał, oni i 10 IUI by zrobili, zgodnie z życzeniem klienta. W każdym razie to jest moje doświadczenie... Cieszę się, że się udało i super, że wstawiłaś suwaczek! :) Niech Ci rośnie zdrowo maluszek :)
Aduś - widzisz, jestem jeszcze zielona, nie skojarzyłam, że estradiol to dzisiejsze badanie :zawstydzona/y: Nie pytałam o poziom szczerze mówiąc, zadowoliłam się stwierdzeniem, że "hormony bardzo dobre"... W piątek zapytam. W Novum nie podają blastocysty, a w każdym razie tak stwierdzili, że 3 dni po, a decydować dokładnie będą już po punkcji, jak zobaczą, jaka jest sytuacja. Rzeczywiście, bardzo różne podejście, ja od razu miałam termin punkcji dziś wyznaczony... Oby wiedzieli, co robią... :-(

Kate071 - super wieści początkiem roku przekazujesz. Gratuluję z całego serca. Teraz dbaj o siebie mocno.

Miliaa - ale super, że już usłyszałaś serduszko. Przeżycie bezcenne. Dbaj nadal o siebie i maleństwo, a 8 m-cy ( lub już mniej nawet) szybko zleci i będziesz miała je z sobą.

Aduś16 - kobietko ty się nie denerwuje swoją stymulacją. Wszystko będzie dobrze. Zobaczysz :tak:

SonySony - myśl pozytywnie. Uda Ci się za pierwszym razem. Innym się też udaje to i tobie musi. Nie przyjmuję do wiadomości innej opcji.

Gotadora - to w zasadzie już niedługo ze stymulacją będziesz startować. Chwila moment i będziesz miała maluszki ze sobą swoje. Czas bardzo szybko leci.

Pingwinek - kochana procedura IVF szybko leci. Więc jeszcze chwilka i będziesz miała zarodeczki ze sobą.

A ja dopiero 04 stycznia mogę zadzwonić i umówić się na wizytę po mojej porażce do lekarza. Coś cudują teraz w Invimedzie we wroc i nie można się niby umawiać wcześniej niż 2 tygodnie przed wizytą. Tak i tak nie będę w podanym przez lekarza terminie, bo na ten czas wyjechał na urlop. Już mnie ciut stresuje czekanie co dalej robić. Czy jakieś badania kolejne? Czy czekanie i odpoczynek 2 m-ce do kolejnego IVF? Nie mam jak na razie pojęcia co zadecyduje. Nie lubię takiej niepewności.

Aha Aduś, tak, pewnie że na dwa, w moim wieku nie ma co czekać... Co prawda sama jestem z bliźniaków i nigdy nie chciałam mieć bliźniaków, bo uważałam to za unieszczęśliwianie dziecka, ale jeśli by się udało i nie ubierałabym ich identycznie, to może byłoby inaczej... Na razie niech się uda chociaż jeden, nadmiarem w tym przypadku nie będę się w ogóle martwić... A Ty zdecydowałaś? Trzymam kciuki, żeby się udało :) Martwi mnie takie inne podejście klinik, powinny być jakieś najlepsze praktyki albo coś...

Aduś, ​a ja myślałam, że czarnowidztwo było zarezerwowane dla 2012 r?! :-)
Rozumiem Twoje obawy, to naturalne. Ale myślę że nie masz się, co przejmować. Na pewno wszystko będzie dobrze.
Moja stymulacja też była przedłużana, a to dlatego, żeby pęcherzyki ładnie urosły. I u Ciebie tez tak będzie.
I proszę mi nie krakać!!!!! Zrozumiano?????? :-D

Pingwinek, kiedyś były inne czasy. Bliźniaki traktowano jednakowo. Co było widoczne na pierwszy rzut oka-chociażby w postaci jednakowego ubioru. A przecież to dwa odrębne charaktery. Dwoje innych ludzi. Odrębność nie tylko w ubieraniu, ale i w wychowaniu.
Myślę, że jak byś miała bliźniaki, to byłaby dla Ciebie pełnia szczęścia :-)

reklama
Mam dla Was kartkę z Misiowego kalendarza :-) :-D :-)​

541705_10151243963163541_1434005933_n.jpg

Do góry