reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kciuki zaciśnięte!!!Spróbuj usnąć, a w razie gdyby się nie udało, to podczas narkozy na pewno pośpisz. Będzie dobrze!!!
Ja jestem trochę ponad miesiąc po histero i wycięciu polipów. Nie powiem żeby to coś pomogło, ale sam zabieg choć strasznie się bałam był spoko.
Ja podobno bez usypiania mam mieć robione. Bo lekarz chce podobno tylko zajrzeć. Ma być głupi jaś i przeciwbólowe.
Cześć dziewczyny ja już nie śpię od 2 [emoji17]trzymam kciuki za dzisiejszy dzień .
Trzymaj się 😙

Wazne ze sie udało :) Ale zbadalas tez zarodek.
Zbadalam bo lekarz nalegal ale ogólnie byśmy nie badali bo to strasznie drogie. Teraz oczywiście nie żałuję bo wiem że moje Bobo w brzuszku jest zdrowe :) u Paśnika byłam 2 razy na wizycie + badania to myślę że wydaliśmy około 2100 zł. Taniej niż zbadanie zarodka. Oczywiście jakie badania zleci to już zależy od wywiadu. Ja nie żałuję. I cały czas mamy kontakt @ :)

reklama
Roznie mowa o ciazy biochemicznej ze rzadko jest to trisomia czyli jakies abberacje chromosowe czyli wlasnie genetyka. Najczesciej jest cos zwiazanego ze zlym podzialem komorek na bardzo wczesnym etapie albo o wadzie trofoblastu albo poprstu z nie dospasowaniem sluzowki do wieku zarodka. (ja niestety znam to juz na pamiec)
Moj lekarz twierdzi ze to wadliwy zarodek i natura sama dazy do usuniecia takiego zarodka zeby nie urodzic chorego dziecka. Takich biochemi podobno jest w naturze bardzo duzo. Powiedzial mi ze gdyb zrobil kobietom zdorwym in vitro to 50 procent bylaby wadliwymi zarodkami. I tu co ciekawostka gdzies wyczytalam ze jesli organizm sam podoła i odruca takie zarodki to immunologia powinna byc w normie. No i widzisz badz tu madry :)
Dziękuje za odpowiedź [emoji8]

Do góry