reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny moje skarbnice wiedzy pomocy. Boli mnie gardlo i czuję że przechodzi na migdały. Dreczczy zaczęłam dostawać. Proszę Poradzcie coś co można w ciąży na przeziębienia :(

Płukać gardło woda z solą, dużo pij letniej herbaty z miodem i cytryna (miód rozpuszczony w herbacie/wodzie powyżej 40 stopni, traci właściwości) kolejność tez trzeba zachować - najpierw miód później cytryna, do tego możesz wykroić plaster kurkumy i imbiru. Jak bardzo boli gardło to utrzyj żółtko z łyżka miodu. Nie powinno się pic zimnego ani zbyć ciepłego. Możesz wymoczyć stopy w wodzie z solą- sól wyciąga toksyny z organizmu.
Paracetamol w ostateczności bo podobno szkodliwy :-/

reklama
Dziewczyny potrzebuje Waszej rady.

Jestem po punkcji 3 dni,pobrali 22 kompleksy co jest "science fiction"jak to doktor powiedział przy moim niskim amh. Po punkcji czulam sie straaasznie obolala,teraz jest lepiej ale nadal boli mnie brzuch,przy siedzeniu bolą jajniki, ciężko mi sie wyprostowac bo podbrzusze czuje,nie są to jakies straszne bole,ale jednak boli. Dr chce mnie zobaczyć 5-6dnia zeby ustalic scenariusz dalszego dzialania i nie wiem czy czekac na wt na wizyte czy zadzwonic do kliniki i zapytac czy takie bóle sa ok. To jednak 22 kompleksy wiec trudno zeby obylo sie bez bólu ale boje sie zeby cos tam sie nie podzialo zlego.
Biore DIOSTINEX,DUPHASTON,ZINNAT i FLUOMIZIN. Co myslicie? Bedzie tylko lepiej?
też miałam pobrane 22 pęcherzyki. Obolały brzuch jak balon przez tydzień, estradiol prawie 5000,trzeba dużo pić i jeść białko. Trudno ocenić czy u Ciebie jest ok, ale z opisu powiedziałabym że tak i że będzie lepiej ale też nie od razu. Jak Mas obawy to dzwoń do lekarza.

Płukać gardło woda z solą, dużo pij letniej herbaty z miodem i cytryna (miód rozpuszczony w herbacie/wodzie powyżej 40 stopni, traci właściwości) kolejność tez trzeba zachować - najpierw miód później cytryna, do tego możesz wykroić plaster kurkumy i imbiru. Jak bardzo boli gardło to utrzyj żółtko z łyżka miodu. Nie powinno się pic zimnego ani zbyć ciepłego. Możesz wymoczyć stopy w wodzie z solą- sól wyciąga toksyny z organizmu.
@Śliwka12345 Jak wyżej, chociaż z tą szkodliwościa paracetamol bym dyskutowali, w rozsądnych dawkach jak jest potrzeba to trzeba. Żółtka rozcieranego nie polecam w ciąży... Ryzyko infekcji jelitowej.
Śliwka Ciebie też dopadło? Ja mam takie zapalenie zatok... Wczoraj i w pt miałam taki ból głowy, że tylko leżałam i nie ruszałam się... Chyba miałam gorączkę i paracetamol nawet nie zmniejszył bólu... Zaczęłam trochę swirowac, tym bardziej że bardzo przeżyłam stratę Oli...

Dziewczyny, ja chyba będę odpadać.
Jeśli liczyć, że dzień pick-upu był dniem owulacji, to @ powinnam dostać we wtorek.
Spadek nastroju i ból piersi raczej nie wróżą niczego innego.
Mąż jeszcze się łudzi i każe mi nie buczeć, bo mogę szkodzić nie tylko sobie, ale kurcze 6dpt i objawy jakbym miała dostać @. Jeszcze śluz się pojawił, w końcu nie jestem na dole taka sucha.
Jutro zrób betę to nie będziesz się dłużej zastanawiać. To będzie 7dpt,dobrze pamiętam?

Dzień doberek Kochane 😊😊😊
Ja dziś dłużej pospałam. Wstałam dopiero po 8mej😱😱😱
@Laurka2019 pieknie naprodukowałaś tych jajec😘😘😘teraz ✊✊✊Za to by się pięknie zapłodniły💓
@1412117 ,Cyferko Kochana-obniżenie nastroju i objawy jak na okres niekoniecznie oznaczają coś złego. Więc głową do góry i spokojnie(na ile to możliwe) czekamy na poniedziałkową betkę✊✊✊

Ja zrobiłam wczoraj tyle 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️dziś dalszą zabawa. Chcę zrobić jeszcze stroik, ale deszcz nie pozwala iść do lasku.. Na razie. Zobacz załącznik 1054590
Śliczne te Twoje cuda❤️❤️❤️

Dziewczyny potrzebuje Waszej rady.

Jestem po punkcji 3 dni,pobrali 22 kompleksy co jest "science fiction"jak to doktor powiedział przy moim niskim amh. Po punkcji czulam sie straaasznie obolala,teraz jest lepiej ale nadal boli mnie brzuch,przy siedzeniu bolą jajniki, ciężko mi sie wyprostowac bo podbrzusze czuje,nie są to jakies straszne bole,ale jednak boli. Dr chce mnie zobaczyć 5-6dnia zeby ustalic scenariusz dalszego dzialania i nie wiem czy czekac na wt na wizyte czy zadzwonic do kliniki i zapytac czy takie bóle sa ok. To jednak 22 kompleksy wiec trudno zeby obylo sie bez bólu ale boje sie zeby cos tam sie nie podzialo zlego.
Biore DIOSTINEX,DUPHASTON,ZINNAT i FLUOMIZIN. Co myslicie? Bedzie tylko lepiej?
Zadzwoń jutro szkoda Twoich nerwów, ale na szczęście masz Dostinex on jest stosowany w hiperce. Mi dzięki temu hiperka się nie rozbujala. Pij dużo, odpoczywaj i białkowe produkty wcinaj i będzie dobrze, ew zmierz sobie obw brzucha i powtórz w kolejnych dniach, przy ew wodobrzuszu będzie rosl

Leczę się w Almere w szpitalu a transfer mieliśmy w Amsterdamie .lekarz rodzinny powiedział mi ,że jestem pacjentka szpitala i nie może wystawić skierowania na hormony ,że muszę do swojego ginekologa.zastanawiam się czy holenderze też by tak powiedzial...
Myśle , ze tez tutaj są takie procedury . Nie chcą sobie wchodzić w kompetencje .. ja rowniez chciałam u swojego rodzinnego skierowanie na badanie prolaktyny i odesłał mnie do kliniki. Czasem ciężko tutaj ogarnąć takie „proste rzeczy” . Ja leczę się w Rotterdam . Jest jeszcze na forum @Artemida90 z Eindhoven ☺️☺️☺️ Trzymam kciuki , ale szczerze jeśli martwisz się i masz możliwość - jedz do Polski to sprawdzić .

reklama
No co ty zawsze było że paracetamol jest dla kobiet w ciąży nie groźny np apap.
Dzięki za porady

Do góry