reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam 35 lat i to była moja 4 pełna procedura. Do tego mam jajnik schowany za macica co też mogło być spowodowane niedokrwistoscia. Ale efekt końcowy był dobry to znaczy do trasnsferu zobaczymy czy kropki zostaną z mamusia .Więc głowa do góry ja też przeplakalam cały dzień!
Super wiadomość! Trzymam kciuki aby się udało!
A mówił Ci dr dlaczego mogłaś tak słabo zareagować na stymulacje? Moje amh to 0,8 więc podejrzewam, że u mnie to jest największy problem.

reklama
Docent w Łodzi przyjmuje albo w soboty w Warszawie.. Ja bardzo być chciała wrócić ale teraz do nie takie proste, bo syn już tu do szkoły chodzi. Ale wrócimy prędzej lub później ;) Południe UK jest fajne ale ja zawsze bardzo tęsknię za Gdańskiem i coraz gorzej z tą tęsknotą sobie radzę.. Jesteśmy w Polsce conajmniej 5 razy w roku.. a wy długo w UK? Zmieniam w tym miesiącu pracę więc jak się transfer nie powiedzie to pomoże mi to mniej myśleć a jak się powiedzie no to w nowej pracy to może być średnio ;) ale trudno, oby się udalo :D ! Choć ja często uważam że limit cudu w swoim życiu wyczerpalam już więc chyba zostanę jednak z moim jedynym synkiem ;)
Terminy do docenta to około 2 miesiące. Warto jednak zrobić część badań na pierwsza wizytę bo wtedy jest szansa że już na pierwszej leczenie zaproponuje, tak akurat było u mnie.
My juz 12 lat w uk. I co roku powtarzamy ze wracamy ale ciagle cos. Ja pochodze z Dolnego Śląska ale w Gdańsku sie zakochalam . Na pewno tym razem wam sie uda😉

Docent w Łodzi przyjmuje albo w soboty w Warszawie.. Ja bardzo być chciała wrócić ale teraz do nie takie proste, bo syn już tu do szkoły chodzi. Ale wrócimy prędzej lub później ;) Południe UK jest fajne ale ja zawsze bardzo tęsknię za Gdańskiem i coraz gorzej z tą tęsknotą sobie radzę.. Jesteśmy w Polsce conajmniej 5 razy w roku.. a wy długo w UK? Zmieniam w tym miesiącu pracę więc jak się transfer nie powiedzie to pomoże mi to mniej myśleć a jak się powiedzie no to w nowej pracy to może być średnio ;) ale trudno, oby się udalo :D ! Choć ja często uważam że limit cudu w swoim życiu wyczerpalam już więc chyba zostanę jednak z moim jedynym synkiem ;)
Terminy do docenta to około 2 miesiące. Warto jednak zrobić część badań na pierwsza wizytę bo wtedy jest szansa że już na pierwszej leczenie zaproponuje, tak akurat było u mnie.
I jeszcze jedno pytanie od jakich badan najlepiej zaczac? Ja kompletnie nic nie wiem o immunologi

I jeszcze jedno pytanie od jakich badan najlepiej zaczac? Ja kompletnie nic nie wiem o immunologi
Myślę ze dobrze zrobić KIR - to genetyka więc raz w życiu się robi, ASA i ANA drogie nie sa więc też, IMK, cytokiny, dobrze mieć zespół antyfosfolipidowy bo dla docenta bardzo ważny ale przy biochemicznych to raczej nie tam problem. Jak te będziesz mieć to duża szansa że już na pierwszej wizycie coś zaproponuje.. Jeśli coś będzie potrzeba to robisz na miejscu..

My juz 12 lat w uk. I co roku powtarzamy ze wracamy ale ciagle cos. Ja pochodze z Dolnego Śląska ale w Gdańsku sie zakochalam . Na pewno tym razem wam sie uda[emoji6]

Podpinam się do stwierdzenia ! tez kocham Gdańsk!
W Uk jestemy od 14 lat ale nie mamy zamiaru wracać, bynajmniej nie w najbliższej przyszłości.

Myślę ze dobrze zrobić KIR - to genetyka więc raz w życiu się robi, ASA i ANA drogie nie sa więc też, IMK, cytokiny, dobrze mieć zespół antyfosfolipidowy bo dla docenta bardzo ważny ale przy biochemicznych to raczej nie tam problem. Jak te będziesz mieć to duża szansa że już na pierwszej wizycie coś zaproponuje.. Jeśli coś będzie potrzeba to robisz na miejscu..
DziekujeCi bardzo za pomoc😘😘😘. Teraz w czwartek bede wPolsce to zrobie wszystkie badania.

Nie mamy mrożaków, ale wierze w tego kropka [emoji173]️
wytyczne hmmm ? Nie stresować się, przez pierwsze 3-4 dni się oszczędzać a pózniej „żyć normalnie” jeżeli jest to wgl możliwe [emoji23]
Możesz sobie nospe wsiąść 2-3 razy na dobre, niektóre dziewczyny mają jeszcze relanium w zaleceniach ;)

@sandra777.12 a jakim protokołem leciałas długim czy krótkim ?
Miałaś ilu dniowy zarodek transferowany ?
Kiedy testujesz ? Masz jakieś weryfikacje w tym czasie w klinice ?

reklama
Do góry