reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Madzia - trzymam kciuki!!!
Pingwinek - nas nawet nikt nie zwodził. Tylko jak np. robiłam przeróżne badania (laparoskopia, histeroskopia), zawsze byłam jedyna na oddziale, której nic nie zdiagnozowano. Na clo reagowałam tak silnie, że ograniczano mi leki. A. miał takie wyniki, że lekarz padł z wrażenia i aż w końcu zaczął się zastanawiać, czy problem nie jest w tym, że te wyniki są wręcz za dobre. My sami więc nie przyspieszaliśmy decyzji o inv. Lekarz sam nam powiedział, że on by się w inseminacje nie bawił, bo skuteczność taka sobie, a nas czas goni. Szczerze mówiąc, to taka diagnoza, że niby wszystko ok jest mało obiecująca. Jak ktoś wie, że jest problem z nasieniem czy jajowodami, to jest oczywiste, że inv pomoże - a u nas takiej pewności nie było. Ale ufff.... zaryzykowaliśmy "małe" 30 tys. zł i się udało :-) Łącznie te dwa podejścia pewnie nas tyle kosztowały.

reklama
jeśli mowa o finansach to my w tej chwili wydaliśmy już grubo ponad 30.... ale o tym lepiej nie myśleć, najważniejsze aby się udało

misia1974, 30 tysięcy to bardzo dużo pieniędzy, ale po kilku latach żadna z nas nie będzie już pamiętać ani pieniędzy, ani nazw leków, a dzieci będą przy nas. Najgorszy jest zawsze okres oczekiwania, ja też mam za sobą badanie HSG, usuwanie torbieli na lewym jajowodzie (pod pełną narkozą), wszystko żeby zoptymalizować staranka. I wciąż nic, a każdy miesiąc dobija, zwłaszcza, że rodzeństwo (po 3 z obu stron) ma po dwójce bez większych problemów. No i bunt w tym świetle, dlaczego na mnie musiało trafić, że nie mogło po prostu być normalnie... Po buncie dochodzi do głosu rozum, co teraz, jak temu zaradzić, potem pojawia się znów bunt i tak w kółko. Cieszę się, że Ty już masz swoje Maleństwo w brzuszku - i trzymam kciuki za spokojne pozostałe 6 miesięcy :)
Gotadora - racja, najważniejsze jest, żeby się udało :)

Jeżeli chodzi o kasę to myśmy wydali na pewno 22 000 zł jak nie więcej, ale to się dla mnie nie liczy bo pieniądze to rzecz nabyta, owszem są ważne bo bez nich nie moglibyśmy skorzystać z IN VITRO, ale w ogóle mi ich nie żal bo zostały wydane na szczytny cel, a my po porostu nie pojechaliśmy na wakacje więc żadna strata :-)

Czesc Dzieuwczynki, Witam nowa kolezanke Pingwinka :-)

Pingwinek, dorzuce do tego co juz dziwczyny napisaly,ze kazdy organizm jest inny. Wszystko zalezy gdzie tkwi problem. MOze sie udac za pierswszym razem a moze dopiero za ktoryms z kolei. To wielka loteria.

Madzialenak, Ciebie ma bolic palec ale nie od rany a od wskazywania mezusiowi co ma robic. Teraz jestes pod szczegolna ochrona i nie zapominaj o tym. MAsz dbac o siebie i malenstwo!!!

Mielgo dnia!!!

Hej Dziewuszki

Już jestem po usg :-)

21 dpt
- pęcherzyk ciążowy o wymiarze 5,34 mm z widocznym pęcherzykiem zółtkowym o wymiarze 2,35 mm.
Doktor zobaczył jeszcze jeden pęcherzyk, ale to jakiś malusi mięśniak lub torbielka, pewnie pozostałość po stymulacji.
Za tydzień usg serduszkowe. Ale jestem szczęśliwa.

Ostatnia edycja:
Madzialenak, jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ♥♥♥
Ww takim razie spieszę z gratulacjami :-)
Super wiadomość!!!! A teraz odpoczywaj i żadnego stania przy garach :tak:

Dzisiaj, w dzień dobry tvn, Aida powiedziała, że rok 2013, będzie rokiem płodności.
I tym parom, które starają się długo o Maleństwo, zostanie to wynagrodzone :-)

Czyli 2013, to nasz rok!!!! Dziewczyny, oby tak było :-)

stylowi_pl_moda-damska_slicznosci_2469789.jpg

reklama
Do góry