reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ktoś miał zaburzenia rozwoju zarodka z uwagi na czynniki genetyczne?Wiem, że rozwiązaniem są badania PGD.. Wierzę w to, że takie rozwiązanie może zwiększyć szansę na ciążę i narodziny zdrowego dziecka.Leczymy się w doświadczonej placówce, ale też szukamy kobiet z podobnym problemem, aby się upewnić, że robimy wszystko co jest możliwe.

reklama
Ktoś miał zaburzenia rozwoju zarodka z uwagi na czynniki genetyczne?Wiem, że rozwiązaniem są badania PGD.. Wierzę w to, że takie rozwiązanie może zwiększyć szansę na ciążę i narodziny zdrowego dziecka.Leczymy się w doświadczonej placówce, ale też szukamy kobiet z podobnym problemem, aby się upewnić, że robimy wszystko co jest możliwe.
A wyszła Wam jakaś mutacja w kariotypach? PGD tylko przebada zarodek ale konkretne chromosomy więc wszystkich nie prawidłowosci potencjalnych może nie wychwycić.. pozatym to jest tylko diagnostyka, wadliwego zarodka w żaden sposób nie naprawia.. A jest teoretyczne ryzyko uszkodzenia zarodka który jest badany pgd.. Korzyści są czesto wątpliwe ale jeśli u was jest problem w kariotypach to można zaryzykować i zainwestować w ta metodę..

A miałaś histeroskopię? Warto to zrobić - ja jestem po 3 nieudanych transferach i będę miała histero i scratching endometrium w grudniu na NFZ.
Jak po tym zabiegu mi się nie uda zajść to uderzam do dr Paśnika badać immunologię

O kochana jestesmy na tym samym etapie.
3 nieudane transfery
Histeroskopia ok ale czekam na wynik biopsji
A 29.12 do P ws immunologii
Zapisalas sie juz na wizyte?

Popieram.. Ja tym razem ich pseudo nadzoru nie biorę..
Ja też teraz nie brałam i sobie poradzilam, po transferze powiedziałam że mają sprawdzić moje leki bo powinny być inne (czyli większe dawki) i lekarz wpisał nowe dawkowanie i recepty i umówiłam się na zwykłą wizytę po 10 dpt. A miałam robić betę jutro ale okazało się że też luteiny mi zabraknie i zadzwoniłam powiedzieli, właśnie ze musze przyjść zapłacić za wizytę i dostanę receptę, dlatego stwierdziłam że nie będę czekać do środy i płacić 2 razy za wizytę, tylko zrobię wszystko w poniedziałek. Dobrze wyszło bo wcześniej się dowiedziałam wszystkiego i leków bez sensu nie brałam.

Dziewczynki a co mogę bez recepty kupić na sen ? Chodzę jak zombie od chyba 3 tyg. Chyba za dużo myśle . Kładę się spać zmęczona jak niewiem a potem się wiercę do 23-24 i nie mogę zasnąć ;( a rano po 5 budzik dzwoni a ja depresji dostaje [emoji23] bo nie mogę oczow otworzyć . Wczoraj wypiłam podwójna melisę i nic. Mąż dzwoni i mówi żebym walnęła sobie piwko to zasnę.. yhy chciałabym . Chce coś skutecznego ale nie szkodliwego . Możecie coś polecić ?

Polecam kykac melatonine pol godzinki przed snem
Dziala cuda:)))
A i poprawia podobno jakosc komorek jajowych

A miałaś histeroskopię? Warto to zrobić - ja jestem po 3 nieudanych transferach i będę miała histero i scratching endometrium w grudniu na NFZ.
Jak po tym zabiegu mi się nie uda zajść to uderzam do dr Paśnika badać immunologię
A czy przy biopsji też można ten scratching robić czy nie? Bo histero robiłam i podobno ok.

reklama
Hej dziewczyny chcialam wam bardzo podziękować za duze wsparcie❤ tym razem na pewno szybciej dojde do siebie a to wszystko dzieki wam❤postanowiłam nie poddawać sie i próbować dalej. Juz umowilam się z lekarzem i za tydzień lece do Polski. Powiedział mi ze przeanalizuje jeszcze raz wszystko i pomyśli jak może nam pomóc ✊✊✊

Do góry