ilmenau
Fanka BB :)
Nooo ... a wiesz co sie nasluchalam w gabinecie jak lekarz sie dowiedzial ze chce do naszego jarka isc. O lekach ze kiedys sie wydarzy tragedia bo takie leki stosuje i ze badanie kir nie ma sensu itd. Tez tak wlasnie sie zastanawialam czy przed sama punkcja jest sens badac znowu immunologie. Tez mam nadzieje ze nie bedzie potzreby
Juz pisze. te badania zlecil mi moj lekarz po koslutacji z ich immunologiem zebym najpierw je zrobila a jak cos wyjdzie to dopiero wtedy na wizyte do niego. On naprawde nie naciaga mnie na koszty i staram sie mu ufac. Uczyl sie leczyl we Francji wiec chyba tez wie co robi.
P/c antyfosfolipidowe IGG i IGM 1
P/c antykardiolipinowe i tutaj mi wynik wyszedl watpliwy 12,5 ale powiedzial ze spoko i to acard powinien zalatwic
Przeciwciala przeciwjądrowe - nie wykryto becnosci przeciwcial przeciwjadrowych
Tyreotropina trzciej generacji 1
P/c przeciw peroksydazie tarczycowej 0,5 norma do 5 wiec super malo i w normie
P/c przeciw antygenom łożyska ujemny nie stwierdzono przeciwcial
wiem ze to nie jest duzo badan ale powiedzieli mi ze to w zupelnosci wystarczy. Za same te badania zaplacilam cos kolo 1000 zl wiec tez juz cos powinny powiedziec...
Czy u ciebie w klinice dają profilaktycznie steryd i heparyne?
Dorzucilabym jeszcze nk chociaż, żebyś wiedziała czy musisz to zbijać. No i dobrze by było ten pakiet na trombofilie zrobić, ale jak sami ci dadzą heparyne to wtedy bym sobie darowala, bo to kolejne 350 zł jest..