reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przykro mi bardzo :( :( :(
Pytałaś o okres w trakcie brania progesteronu, często tak jest ze nawet w trakcie suplementacji progiem będzie okres i to o niczym nie świadczy. Gdybyś była przestymulowana to endometrium byłoby za grube i raczej żaden lekarz nie ryzykowalby 1 zarodka tylko zalecił crio.
Mroziliscie komórki?

Gdzieś czytałam i to w odp.z novum że może być śluzówka nazbyt przygotowana czyli nie zsynchronizowana z rozwojem zarodka. I nie jest to takie oczywiste i widoczne skoro robią transfery. Może to wychodzi w trakcie. Z 12 pobranych, mialam tylko 3 które sie nadawały i z tych 3 wyszedł jeden maluszek który nie został ze mną... od nowa wszystko.

To odpoczywaj!!! Będę trzymać kciuki za grudzień. Na endomendzie nie znam się za bardzo, ale zapewne to ognisko mogło tylko przeszkadzać, więc super, że już go nie ma!!!
Endometrioza to taka małpa wredna. 1.5 roku temu przy laparoskopii tez mi wypalali bo sie pojawily ogniska, prawdopodobnie po laparotomii. Na dobra sprawe nie wiadomo czy jeszcze gdzies jej nie ma. No, ale pogmerane jest, może dobrze to podziała na ukrwienie macicy;) ale przy okazji opisze Wam przypadek z oddzialu. Tak sie zlozylo,ze lezala moja znajoma. Stwierdzili jej ciaze ekto, beta rosla, podali jej wiec chemie na "poronienie", beta dalej rosnie, modla się by ciaza nie pekla, wczorsj na usg macica pusta a dzis na usg w macicy ciaza, przemiescila się.. nie bardzo wiedzą co robic, obserwują, badaja , komentują,ze po takim leku moze byc roznie z ciążą... wspolczuje dziewczynie z calego serca..

reklama
Dziewczyny, jaki lepiej przetransferować zarodek? 3 czy 5 dniowy. Byliśmy teraz w klinice i po stymulacji clo i ovitrelle została mi torbiel grrr... no i ten cykl przepuszczamy, kontrolujemy pod koniec grudnia i w styczniu krótki protokół.

Do góry