reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej wszystkim, właśnie wróciłam z wizyty u lekarza. Kolejny transfer będę miała w styczniu, wiec będzie nas więcej do styczniowego testowania ;) , myśle ze wypadnie gdzieś około 20 stycznia +|- . Dlaczego się nie udało za pierwszym, lekarz nie jest w stanie powiedzieć, po prostu coś nie zadziałało, według niego wszystko jest w porządku.
Mam trochę powiększone jajniki, to efekt stymulacji, wiec poczekamy aż to wszystko się uspokoi. Mam zrobić kilka badań, typu krew, wymazy... i pierwszego dnia cyklu zadzwonić, a od trzeciego dnia małe dawki Gonal F i później monitoring cyklu i transfer. Z jednej strony się cieszę, ze mam czas się przygotować, z drugiej znowu to czekanie...

Ja tez na styczeń mam ivf ale pierwsze. Codziennie o tym myśle i śni mi się po nocach to wszystko, nie ma kiedy odpocząć [emoji13]
Mam nadzieje ze wszystko pójdzie zgodnie z planem i nie wyjdą po drodze jakieś cyrki.

Oby styczeń był dla nas oby szczęśliwy!

Hej wszystkim, właśnie wróciłam z wizyty u lekarza. Kolejny transfer będę miała w styczniu, wiec będzie nas więcej do styczniowego testowania ;) , myśle ze wypadnie gdzieś około 20 stycznia +|- . Dlaczego się nie udało za pierwszym, lekarz nie jest w stanie powiedzieć, po prostu coś nie zadziałało, według niego wszystko jest w porządku.
Mam trochę powiększone jajniki, to efekt stymulacji, wiec poczekamy aż to wszystko się uspokoi. Mam zrobić kilka badań, typu krew, wymazy... i pierwszego dnia cyklu zadzwonić, a od trzeciego dnia małe dawki Gonal F i później monitoring cyklu i transfer. Z jednej strony się cieszę, ze mam czas się przygotować, z drugiej znowu to czekanie...
Ida święta.. zleci nawet nie bedziesz wiedziala kiedy;) i juz bedzie styczen.

reklama
Cikulinka łaaaał gratuluje.
Teraz ja. Ale nie sądzę że podtrzymam dobrą passę. Zrobiłam się rozdrażniona i płaczliwa. Ogólnie od pobrania komórek cały czas mam bóle. Nawet na jeden dzień nie przeszło. Tylko trochę zmienia się rodzaj bólu i miejsce. Teraz bardziej już jak co miesiąc jak okres chce się przedostać przez luteine. Mam też duszności. Nie mogę wziąć głębokiego oddechu. Strasznie to irytuje. I takie uczucie opuchnięcia i przepełnienia, wzdęty brzuch. Masakra.

Do góry