reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jesteś z Opola ? Tam otworzyli poradnie genetyczna na Tuwima gdzie jest Loma . Babka przyjeżdża z Wrocławia . Nr do rejestratorki 663686289. Ja w zeszłym roku w ciągu 2 tyg miałam wizytę z badaniami . Teraz tez szybko mnie przyjęła i kariotypy zrobiła . Tylko na wynik sobie czekałam długo

Nie jestem, mam kawal drogi:) ale ...;)

reklama
Nie jestem, mam kawal drogi:) ale ...;)

Zawsze warto spróbować zadzwonić i zapytać . Nie pamietam w jakie dni przyjmuje w Opolu ale w piątek napewno jest od godziny jakoś 15 do 20. Ja za każdym razem byłam właśnie w piątek i bardzo odpowiadały mi godziny . Ale jest jeszcze jedno ale . Kariotypy pobierają do czwartku jak dobrze pamietam , my byliśmy w piątek wieczorem u niej a w poniedziałek jechaliśmy oddać krew . Tak wiec jeśli będzie chciała Cię zapisać to weź to pod uwagę , tak co zapisze Cię na wizytę żebyś mogła odrazu krew zrobić

Jesteś z Opola ? Tam otworzyli poradnie genetyczna na Tuwima gdzie jest Loma . Babka przyjeżdża z Wrocławia . Nr do rejestratorki 663686289. Ja w zeszłym roku w ciągu 2 tyg miałam wizytę z badaniami . Teraz tez szybko mnie przyjęła i kariotypy zrobiła . Tylko na wynik sobie czekałam długo

Dr Aga czy Aleksandra?

Cos sie dzieje szczegolnego ze masz ten wlew? W sensie czy duze skurcze po transferze? Dopytuje bo zawsze mam skurcze i nie wiem czy to juz zwiastun zblizajacego sie poronienia czy taka poprostu natura.
Nie, u mnie w dniu transferu nic się nigdy nie działo, żadnych odczuwalnych skurczy... Dostałam go raczej na wszelki wypadek ze względu na brak implantacji i ciążę pozamaciczna...

Mi nospa w ogóle nie pomagała, brałam nawet do 10 tabletek dziennie, dlatego teraz mam dostać Atosiban, tylko skoro on tak krótko działa, to nie wiem... Bo ta nospe musisla brać codziennie. Przestałam dopiero po dwóch tygodniach, jak się okazało, że beta jest zerowa.

Można wziąć atosiban w dniu transferu żeby zapobiec wypchaniu zarodka przez skurcze macicy.
A później przez kilka dni relanium, spasmoline, buscopan czy coś takiego...

reklama
Lekarka mi napisała że mam powtórzyć betę w środę lub w piątek. Myślisz że jest sens? A jeszcze pytanie czy przy zozytywnej becie bolały cię piersi?

Sliweczko jestem pewna ze teraz wszystko bedzie dobrze i cudownie[emoji173]️
Nie stresuj swojego dzieciatka niech rosnie pieknie

Wez nospe i magnez jak masz twardy brzuch i odpoczywaj...
Trzymam mocno kciuki

Do góry