reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny we wczesnej ciąży, kochacie sie ze swoimi mężczyznami? Bo u nas lekarka przy transferze nie mowila nic ze nie wolno, ale od 16 dni abstynencja.. i sami nie wiemy czy mozemy sie delikatnie pokochać...
Ja jestem w 8t5d i nadal mam zakaz. Moje jajniki urosly bardzo podczas stymulacji i powiedziano mi, ze jest zbyt duze ryzyko, ze sie przekreca i wtefy musieliby robic zabieg a to zagrozenie dla zdrowia i ciazy.
W poprzedniej ciazy tez do 9t mowiono, ze lepiej nie. Potem juz nie bylo ograniczen.

reklama
Czy mogę zapytać co to są te kariotypy? Jak drogie i jak długo się czeka? I o co chodzi z immunologiem? Sory za głupie pytania ale jestem ciemna masa, a za 3 tygodnie mam pierwsza wizytę i właśnie chcę jak najwięcej badań porobić bo wszystkie podstawy mam, mąż wyniki super, ze mną niby też ok, a jednak przez 6 lat nic, więc nie wierzę że podejdę do In vitro i Odrazu zaskoczę. Dlatego wolę zrobić więcej badań, tymbardziej że nie bd mogła co chwila przylatywać na kolejne podejścia bo i tak mam jiz problemy w pracy bo wiecznie latalam do Polski leczyć się a i tak nic z tego nie wyszło....

Kariotypy to takie podstawowe badania genetyczne -bada sie oboje partnerow. Koszt okolo 400 pln a czeka sie okolo miesiac
Niektore kliniki wymagaja tego do invitro i na pewno warto zrobic bo robi sie raz w zyciu a przynajmniej wiadomo czy jest ok

O Boże jak ja uwielbiam te teksty " he he może wam pomóc, he he, raz raz i po robocie" ja wtedy odpowiadalam, że w takim razie musisz żonę udostępnić, bo tak szybciej wyjdzie. Wtedy już jakoś mało było do śmiechu :)

Obawiam sie ze taki tekst jakbym uslyszala czy pomoc to mogloby sie skonczyc kopem w *yj
Dramat i agresja sie we mnie budzi ...:/:/

Mnie wczoraj męczyła Pani zgaga ale dzisiaj na szczęście mam spokój i oby tak zostało :-) :)
Za to pochłaniam duże ilości słodkości...
Haha ja wczoraj mialam spokoj dzisiaj zgaga mi towarzyszy od samego rana Ja poki co ograniczam skodkie w poniedzialeknrobie mocz, krew i glukoze bo ostatnio tak sobie pofolgowalam to mi wyszly wyniki glukoza w moczu nie zdazylo sie przetrawic Od poczatku mialas smak na slodkie?Ja nie na poczatku kompletnie nic slodkiego z reszta nuc mi nie smakowalo tylko ziemniaki z mizeria haha

Haha ja wczoraj mialam spokoj dzisiaj zgaga mi towarzyszy od samego rana Ja poki co ograniczam skodkie w poniedzialeknrobie mocz, krew i glukoze bo ostatnio tak sobie pofolgowalam to mi wyszly wyniki glukoza w moczu nie zdazylo sie przetrawic Od poczatku mialas smak na slodkie?Ja nie na poczatku kompletnie nic slodkiego z reszta nuc mi nie smakowalo tylko ziemniaki z mizeria haha
A ja od samego początku miałam ochotę na słodkie, ale mniejsza jak teraz bo teraz to już przechodzę sama siebie tyle jem słodkiego... nie umiem się opamietac i nie jeść to jest silniejsze ode mnie

reklama
A ja od samego początku miałam ochotę na słodkie, ale mniejsza jak teraz bo teraz to już przechodzę sama siebie tyle jem słodkiego... nie umiem się opamietac i nie jeść to jest silniejsze ode mnie
Ja w pierwszej ciazy w pierwszym trym jadlam tylko kiwi. Ogromne ilosci. Od miesa i slodyczy mnie odrzucilo, a obie te rzeczy uwielbiam. W drugim trym mi przeszlo i jadlam wszystko, a slodycze i frytki to tonami. Efektem tego bylo +18kg [emoji85][emoji85][emoji85]

Do góry