reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Będzie dobrze! [emoji173]
Mocne kciuki ,za wszystkie co dalej walcza♡ wszystkie ktorym sie udalo,oby donosic zdrowo do konca i dalej bez komplikacji ,zeby pozniej bylo♡ a tym co sie nie udalo sercem jestem z Wami i wierze ,ze napewno nie dlugo sie uda♡. U mnie kiepsko z samopoczuciem, cieszylam sie bo na 3 objawy ciazowe jak reka odjąl a jak wrocilo to z nasileniem. W zoladku mam ochydnie co chwila go zasysa i czuje mdlosci,podjadam skorki z chleba bo sa neutralne,nie pachna itd ale później zwracam . Wczoraj meczylam sie do 24.00. Rano juz mialam kolo siebie wiaderko. Utrudnia to funkcjonowanie ,wyszlam kupic na obiad i myslalam ze uciekne ze sklepu i bede szukac gdzie moge sie wyheftac. Lekarz na to ,ze ciaza to takie uroki,stracilam 2 kg,pociesza ,ze po 3 mies piwinno to nasilenie minac. Jestem jakos w 9 tyg. Leki zas mam nakazane brac przez 2 tyg a potem powoli odstawiac....moze te leki tak dzialaja nie wiem. Cycy cale w zylach ale wydaje mi sie ,ze nie rosna ani nie bola nic. Bolaly tylko zaraz po transwerze. Dla dzidzia zniose wszystko i kazdego snia dziekuje za niego ale ledwo funkcjonuje. Wykanczaja mnie te wymioty i nie pomaga imbir ani nic

Zapladninie tylko 2 to duze ryzyko. U 2 razy mnie pobrano 9 komorek. Pierwszym zaplodnilo sie 6,a do transferu dotrwala jedna. Drugim tez zaplodnilo sie 6, a do transferu dotwaly 4.
Nigdy nie zdecydowalabym sie na zaplodnienie tylko 2.

Dlatego zbieram jeszcze informacje i myślimy. Bardzo dziękuję, że dzielicie się swoimi doświadczeniami.

Hmm, no embriologiem nie jestem:) Jak chcesz to dopytaj jak się mają te płytki do tego, że w przypadku niskiego wyniku HBA plemnik sam nie wniknie do komorki jajowej. Jeśli jakoś to załatwiają to luz.

U nas może inna sytuacja bo ja w ciąże zachodziłam ale niepowodzenie typu pozamaciczna , biochemiczna , puste jajo. Stad może decyzja embriolog ze u nas tego badania nie trzeba

Spokojnie stymulacja powoduje ze tsh może wzrosnąć - mi tez rośnie po stymulacji. Trzeba mieć to tylko pod stała kontrola. Możliwe ze podstawowe tsh masz prawidłowe ale po stymulacji ci poszybowało
Może masz racje , ze to po stymulacji .. ale w końcu będą to kontrolować .. a moje okolice 4 przed stymulacjami tez już bylo za wysokie do zajścia w ciąże ..przyjmuje się , ze powinno być niższe niż 2,5 jeśli kobieta planuje zostać mama

O matko strasznie duże to TSH, ja miałam ponad 4 i do dzisiaj biorę euthyrox 50 i ładnie wyrównały mi się hormony, tsh mam przeważnie ok 1. Nie wiem czy nie dostałaś za małej dawki....
A po stymulacji nie wzrosło TSH ? Bo tak się tutaj właśnie z @Artemida90 zastanqwiamy .. za miesiąc mam kontrole , wiec zobaczymy jak się zachowa ..

reklama
Do góry