reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moim zdaniem takie bóle brzucha to dobry objaw :happy: mi kazał zrobić progesteron i estradiol, o ile sens robienia progesteronu rozumiem ( podobno ma być powyżej 20, tak mi przynajmniej lekarz mówił), o tyle o co chodzi z estradiolem nie wiem :-p

Estradiol swiadczy o tym , jak wysoko jest endometrium czyli wysciolka macicy potrzebna do zagniezdzenia zarodka, im wyzej tym lepiej, w normalnym cyklu spadajacy swiadczy o tym ze organizm przygotowuje sie do krwawienia.

Ja myślałam, że odczekamy miesiąc, bo tak też dała mi do zrozumienia Pani doktor, a wczoraj po punkcji taki szok.. Totalnie nie wiem do robić. A jak czulas się po punkcji?

Hej kojarzę Cię z wątku o iui. Ha tez mam Pcos i niedoczynnosc tarczycy. Również jestem po punkcji (była w poniedziałek) z 36 pęcherzyków pobrano 22 komórki - przed sama punkcja powiedziano mi od razu ze wszystkie zarodki mrozimy i nie będzie transferu. Zmieniono mi także zastrzyk który nie zawiera hcg żeby obniżyć maksymalnie ryzyko hiperstymulacji. Przez pierwsze 3 dni czułam się zle i w sumie z jednej strony cieszyłam się ze nie było transferu a z drugiej żałowałam ze jednak pierwsze podejście dopiero może w grudniu będzie.

Na te chwile po 3 pełnych dobach mamy 11 zarodków - czekam na informacje ile zamrożą.

Życzę Ci powodzenia [emoji4]

Dziękuję dziewczyny za kciuki bhcg 10dpt blastocysty już jest 96.3, 8dpt 45.3. Czekam na telefon z Kliniki wg mojej znajomej gginekolozki z ciekawostek wszystko widać, z sercem włącznie przy bhcg.
@Śliwka12345 trzymam kciuki za dzisiejszy wynik
Ja pewno poczekam do wieczora. Ale już mam stres że nie będzie przyrostu i będzie cb :(

Estradiol swiadczy o tym , jak wysoko jest endometrium czyli wysciolka macicy potrzebna do zagniezdzenia zarodka, im wyzej tym lepiej, w normalnym cyklu spadajacy swiadczy o tym ze organizm przygotowuje sie do krwawienia.
Ach dzięki za wyjaśnienie :happy: a powiedz mi proszę czy jest jakaś wartość minimalna estradiolu ? Taka że jak spadnie poniżej to wiadomo że jest źle ?

Hej kojarzę Cię z wątku o iui. Ha tez mam Pcos i niedoczynnosc tarczycy. Również jestem po punkcji (była w poniedziałek) z 36 pęcherzyków pobrano 22 komórki - przed sama punkcja powiedziano mi od razu ze wszystkie zarodki mrozimy i nie będzie transferu. Zmieniono mi także zastrzyk który nie zawiera hcg żeby obniżyć maksymalnie ryzyko hiperstymulacji. Przez pierwsze 3 dni czułam się zle i w sumie z jednej strony cieszyłam się ze nie było transferu a z drugiej żałowałam ze jednak pierwsze podejście dopiero może w grudniu będzie.

Na te chwile po 3 pełnych dobach mamy 11 zarodków - czekam na informacje ile zamrożą.

Życzę Ci powodzenia [emoji4]
Hej, o jak miło, że ktoś mnie kojarzy Byłam na tym wątku, ale do iui nie podeszłam..po długich rozmowach i przegrzebaniu Google stwierdziliśmy, że to strata kasy i od razu zrobiliśmy podejście do in vitro, wczoraj miałam punkcje, pobrali 17 komórek i czekam na informacje.. Bardzo się stresuję :/ Właśnie u mnie od razu dali do zrozumienia, bo myśleli, że wyprodukuje z 40 komórek przy pcos, ale było 17, więc według nich to jest ok i można zrobić transfer.. Moja klinika twierdzi, że przy świeżym są większe szanse.. A co najśmieśniejsze inivimed uważa, że większe powodzenie jest przy mrozakach, a novum, że świeży transfer ma większe powodzenie i weź tu człowieku bądź mądry :/

reklama
Dziś okazało się, ze moja 5 lat młodsza siostra jest w ciąży, moi rodzice w końcu zostaną dziadkami, bardzo na to czekali. Wiecie .... cieszę się bardzo... ale jednocześnie robiłam wszystko, żeby się nie rozpłakać
Moja młodsza o 3 lata jest właśnie z drugim w ciąży...Cieszyłam się przez łzy, bo też trochę się starała i myślała o invitro, ale jak odebrała wynik badań genetycznych to się okazało, że zaszła naturalnie. Ale sama po sobie widzę, że nie chcę z nią tak często widywać bo nie daje rady.....Ona też to zauważyła, ale co mam na to poradzić, robię się coraz bardziej zgorzkniała i wyobcowana. Dlatego jak czytam tutaj na forum że dziewczyny mają takie fajne podejście do porażek to może i ja wyjdę ze swojego dołka :)

Do góry