reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A jak badalas progesteron to jaki masz? Ja biorę puki co 2x prolutex i 4x lutinus. Koszt miesięczny to około 2 tys za same leki... Masakra. A wogle to kiedy progesteron zaczyna się sam produkować?
O jeju to dopiero kasa :/ mi progesteron badali tylko przed punkcja i już od tamtej pory ani razu. Ka tez nie badalam na wlasna reke bo ciaza ciagle na usg prawidlowa,nie bylo ku temu przeslanek

A jak badalas progesteron to jaki masz? Ja biorę puki co 2x prolutex i 4x lutinus. Koszt miesięczny to około 2 tys za same leki... Masakra. A wogle to kiedy progesteron zaczyna się sam produkować?
Podobmo od 3 mies zaczyna produkowac ale tylko tak slyszalam wiec nie wiem czy nie ma innej teori ale napewno jakas madra glowa tutaj wie:)

Dziękuję :* pobrali 10, ale 5 było niedojrzałych i udało się zapłodnić 5 :) Na razie czekam na dalsze informacje od embriologów :) A miałaś też tak, że przy sikaniu jakoś pęcherz się spinał i bolał, a potem już nie? A po ilu dniach przeszła ci ta "opuchlizna" brzucha?
Mi dolegliwości przeszły po tygodniu, ale trzymam kciuki, żeby u Ciebie było szybciej. Gdzie się leczysz?

Przy poprzednim transferze bolały piersi, trochę brzuch, ciągnęły jajniki, beta wyszła 8 z groszem ale źle urosła.
Ale chociaż coś tam się zadziało, zarodeczek próbował. A teraz nic nie boli, nic nie ciągnie... Leki biorę te same co wtedy.
No powiem Wam, że nie jestem pełna nadzieji:( Ale smucę, co:oops:

reklama
Hello. Dziewczyny, wysłałam maila do Invimedu z pytaniem, czy można u nich wykonać badanie UMA, bo nigdzie na ich stronie nic o tym nie było napisane.
Zadzwoniła do mnie koordynatorka i powiedziała, że lekarze potrafią wykonać to badanie, ale jest to badanie niezwykle rzadkie, że nawet nie mają go w cenniku, bo się go prawie nie wykonuje, że to lekarz decyduje, czy je wykonać, czy nie, ale że jak już robią, to na pewno nie przed transferem :/ dziwne, bo myślałam, własnie, że chodzi o to aby właśnie przed transferem było wykonane. Generalnie babka chciała chciała mnie zbyć i przekonać, że jednak nie ma sensu to badanie. We wtorek mam wizytę u gina, to zapytam co i jak. A teraz pytanie do Was - czy któraś z Was miała wykonywane to badanie w Inwimedzie we Wrocławiu? Jakie są wskazania do wykonania badania?

Do góry