reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja bylam na serduszku 29dpt 3 dniowych zarodkow i lekarz puscil na glos i bilo jak dzwon. Ale podobno nie ma co sie stresowac bo jednemu stwierdza w 6 tyg a inna pojdzie w 6 i jeszcze nie bedzie a moze byc za 3 dni:) teraz taka madra jestem a nie dawno tu plakalam dziewczyna i pisalam o to samo. Ale kto nie zrozumie lepiej jak ten co przeszedl:) bardziej dowiaduje sie tu od dziewczyn kochanych niz od lekarzy:)
a u Ciebie który tydzień ciąży?

reklama
a u Ciebie który tydzień ciąży?
A wiesz glupia z tego jestem bo np kalkulator pokazuje 7t i 5 dni jak wpisalam date ostatniej miesiaczki a ginekolog ten na miejscu co podlecialam z przeziebieniem i teraz to twierdzi ze koniec 8 a poczatek 9 jak powiedzialam ze 12 wrzesnia mialam transwer 3 dniowych zarodkow. A w klinice karte ciazy mam doatac teraz 25 tego wiec zobaczymy co napisza. A Ty co myslisz? Miesiaczka ostatnia 27 sierpien punkcja 9 wrzesien a transwer 12 wrzesien 3 dniowych zarodkow. Ja sie dowiem w klinice w piatek co mi tam wylicza i jak oni to licza

reklama
A ja dziewczynki bylam dzis u diabetologa z moja IO. Pani dr powiedziala,ze moje wyniki co prawda nie byly prawidlowe (zapytala czy przypadkiem nie bylam przeziebiona) ale,ze gdyby nie fakt starania sie o dziecko nie przepisalaby mi w ogole metforminy. Inaczej. Jesli ktos przychodzi z takimi wynikami i widzi,ze ma nadwage to karze wprowadzic diete i tyle. Powiedziała, ze ze mna nie ma co robic, ze zadnej drastycznej diety, nie odmawiac sobie calkiem cukru bo jak widzi po swiezych wynikach poszlo to w druga stronę. Zachowac zdrowe nawyki oczywiscie, pozostać przy metforminie 500 w zwiazku ze staramiami (to o tak jest dawka na wyrost), raz do roku badac krzywe i ma nadzieje, ze jak zajde w ciaze to nie bede miala potrzeby stawiac sie u niej po insuline. Kategorycznie zabrobila mi kluc sobie palce i badac cukier- mam uwolnic glowe. Tak dla jasności, teraz mialam cukier naczczo 70- powiedziala,ze jest za niski i powinnysmy starac sie utrzymac go na poziomie 80. Kobieta naprawde konkretna. Podbudowala mnie. Wrocilam do domu i zjadlam kilka ciastków z radości;) a juz mialam wyrzuty sumienia,ze czasem sobie pozwalam.

Do góry