reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja narazie dalej nie do zycia :) a ja mam troszke sil to nadrabiam w domu, pranie ,sprzatanie. Ja od poczatku procedury do transferu dostalam takie witaminy ,zestaw chyba z 7 pudelek dla kobiet planujacych dziecko plus dwa kartony herbatek. Po transferze sie skonczyly i narazie nic nie biore procz tego neoparin ,crinone,i kwas foliowy. Teraz 25tego na wizycie zapytam czy dostane jakies witaminki dla kobiet w ciazy.
Nie moge zalaczyc zadnego pliku pisze ,za za duzy :/

reklama
Takw witamine D tez suplementuje od jakiegos czasu. Jest ona bardzo ważna zwłaszcza w takim okresie jesienno zimowym. Waże zeby byla 2000.
Zreszta staram sie tak suplementowac ze juz sama nie wiem ile czego i co brac :(
Warto tez pamiętać ze witd3 rozpuszcza się w tłuszczach .. najlepiej wiec żeby była w kapsułkach a nie tabletkach .. no chyba , ze łyżkę oleju np lnianego łyknąć do tego .. ☺️W naszej strefie klimat nawet 4000 jednostek wskazane w okresie jesienno zimowym .. koszt niewielki a ma ogromne znaczenie .pozdrawiam. ☺️

Co do tych warsztatów w Poznaniu tez sie nad tym zastanawiam od dłuższego czasu ale do Poznania mam daleko chociaz moj szwagier tam mieszka wiec byla by okazja do odwiedzin. Tylko tak sie zastanawiam bo sa to warsztaty z konkretnej kliniki wiec nie wiem czy to nie jest poprostu plan marketingowy, poza tym jest sponsorowany przez jakas firme z naturalnych kosmetykow. Takze napewno przy okazji szukają dodatkowych klientow i jakis czas pewnie bedzie poświecony promocji kosmetykow. Ale jesli mozna porozmawiac z psychologiem czy immunologiem to czemu nie, zawsze mozna sie czegos nowego dowiedziec. Ja sie chyba jednak nie zdecyduje :)

To super informacje :happy: na nas też czeka jeszcze 5 blastek, także szansę są, chociaż wiadomo że w życiu to bywa różnie. Czyli już teraz 22 jedziesz na transfer? Czy masz jeszcze wcześniej wizytę u lekarza? Ja jutro dowiem się ostatecznie co i jak:wink:
Tak 22 transfer i nie mam wizyty do tego czasu. Lekarz powiedział ze wszystko idzie zgodnie z jego planem i nie ma potrzeby. Najważniejszy był wynik progesteronu przed stymulacja. Szanse mamy ale masz racje, bez względu na ilość i jakoś nic nie jest pewne. Pytałam lekarza o stosowanie estrofemu dopochwowo i podział ze można ale on zaleca doustnie. Bede czekać jutro na informacje co u Ciebie po wizycie ☺️

Tak 22 transfer i nie mam wizyty do tego czasu. Lekarz powiedział ze wszystko idzie zgodnie z jego planem i nie ma potrzeby. Najważniejszy był wynik progesteronu przed stymulacja. Szanse mamy ale masz racje, bez względu na ilość i jakoś nic nie jest pewne. Pytałam lekarza o stosowanie estrofemu dopochwowo i podział ze można ale on zaleca doustnie. Bede czekać jutro na informacje co u Ciebie po wizycie ☺️
Dopochwowo zalecają z reguły jak słabo się wchłania doustnie. Ja miałam jedno i drugie. Dopochwowo o niebo lepiej się wchłaniało. Więc jeżeli endo dobrze Ci rośnie po doustnym estrofemie nie ma co brać dopochwowowego ;)

Hej dziewczyny, mam pytanie przy jakich objawach hiperki zglaszalyscie się do szpitala. Póki co mam płyn w otrzewnej i powiększone jajniki, przed Ovitrellem miałam już 5.5tys estradiolu, więc leżę i nerwicy dostaje (jestem pracoholikiem). Wczoraj miałam transfer pięknej blaski 4aa i mam tendencje do ignorowania objawow

Hej dziewczyny, mam pytanie przy jakich objawach hiperki zglaszalyscie się do szpitala. Póki co mam płyn w otrzewnej i powiększone jajniki, przed Ovitrellem miałam już 5.5tys estradiolu, więc leżę i nerwicy dostaje (jestem pracoholikiem). Wczoraj miałam transfer pięknej blaski 4aa i mam tendencje do ignorowania objawow
A skad wiesz ze masz plyn i powiekszone jajniki? Jesli mialas usg to lekarz powinien zdecydowac czy jest potrzeba hospitalizacji. Czesto jest tak ze jak hiperka jest silna to bolą kości obojczykowe i między łopatkami. Bardzo wydęty brzuch. Problem z oddawaniem moczem czasami wymioty i biegunki. Ale to juz jest taki stan ze trzeba jak naajszybciej do szpitala.

reklama
A skad wiesz ze masz plyn i powiekszone jajniki? Jesli mialas usg to lekarz powinien zdecydowac czy jest potrzeba hospitalizacji. Czesto jest tak ze jak hiperka jest silna to bolą kości obojczykowe i między łopatkami. Bardzo wydęty brzuch. Problem z oddawaniem moczem czasami wymioty i biegunki. Ale to juz jest taki stan ze trzeba jak naajszybciej do szpitala.
Tak miałam usg wczoraj, na dzień wczorajszy nie było wskazań do hospitalizacji, ale jesli doszłoby do ciąży to jestem świadoma, że może być gorzej

Do góry