reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie ma sensu mowic o statystylach.
Dla przykladu: moje 2 stymulacje, w obu 9 komorek, 6 zaplodnionych.
W pierwszej do 3ciej doby dotrwala jedna jedyna.
W drugiej uzyskano 4 blastki wychodzace z otoczki.
Ta sama klinika.

Nie ma sensu mowic o statystylach.
Dla przykladu: moje 2 stymulacje, w obu 9 komorek, 6 zaplodnionych.
W pierwszej do 3ciej doby dotrwala jedna jedyna.
W drugiej uzyskano 4 blastki wychodzace z otoczki.
Ta sama klinika.
Też wydaje mi się że te statystyki to lipa. U mnie trzy stymulacje. W dwóch pobrali po 5-6 komórek, 4 dojrzałe, zero dotrwalo do 5-tej doby. Jedna stymulacja 10 komórek pobrano, 5 dojrzałych wszystkie dotrwalo do 5-tej doby, więc jak dla mnie to nie ma żadnej reguły :(

Też wydaje mi się że te statystyki to lipa. U mnie trzy stymulacje. W dwóch pobrali po 5-6 komórek, 4 dojrzałe, zero dotrwalo do 5-tej doby. Jedna stymulacja 10 komórek pobrano, 5 dojrzałych wszystkie dotrwalo do 5-tej doby, więc jak dla mnie to nie ma żadnej reguły :(
Dzięki kochana za swoje świadectwo, znaczy że i dla mnie jest nadzieja.
A powiedz czy za 3razem bralas coś innego niż poprzednio że wynik taki ładny i komórki dotrwaly do 5doby?

Ja tam myślę że te nasze wszystkie przykłady jakby skumulowac to faktycznie te 50%może być. Ale fakt, te statystyki dla pojedynczych osób to nic nie dają. przecież jeśli blastka jest niby morfologicznie ładna to też nie znaczy że jest prawidłowa. U mnie z 5 transferowanych dotąd zarodków podobnej klasy przyjął się tylko jeden. Reszta nie dała nawet śladu bety. A wszystkie inne parametry typu endo, poziomy hormonów, dodatkowe procedury typu AH, moment cyklu były podobne. Nikt nie wie dlaczego ten jeden od razu zaskoczył i już w 5 dpt dał dwucyfrowa betę (bez zastrzyku z hcg), a cała reszta nie.Na pewno był prawidłowy i silny, tyle że tego nie widać po tych parametrach klas zarodków.

Tak estrofem biorę dopochwowo, od dzisiaj 3x dziennie, i viagrę pół tabletki też dopochwowo. No ja też wstępnie miałam mieć 21 transfer, ale póki co o 1 dzień się przesunęło, mam nadzieję że już zostanie ten 22 żebym nie musiała co chwilę urlopu zmieniać. Daj znać jutro po wizycie co i jak :happy2:
Hej :) po wizycie. Wyniki są dobre, lekarz zwiększył mi estrofem na 3x2. Endometrium troszkę ponad 8 mm. Transfer przesunięty o 1 dzień jak u Ciebie, 22.10. Po wizycie miałam spotkanie z embriologię który opowiedział mi o naszej hodowli i dowiedziałam się ze mamy 5 blastocyst o najwyższej jakości :)

reklama
Tak może być. Przeciętnie z 6 zapłodnionych komórek do 5 dnia dotrwa właśnie około 50% i dalej po implantacji też jeszcze ciążę biochemiczne.
JA z 5 zapłodnionych miałam 4 blastocysty wiec to chyba tez nie tak do konca jest. Praktycznie z kazdego zarodka cos bylo poza 1 beta 0,1. Czyli jak mam myslec ze z 4 zarodków 3 były wadliwe?

Do góry