reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie ma sensu mowic o statystylach.
Dla przykladu: moje 2 stymulacje, w obu 9 komorek, 6 zaplodnionych.
W pierwszej do 3ciej doby dotrwala jedna jedyna.
W drugiej uzyskano 4 blastki wychodzace z otoczki.
Ta sama klinika.

Nie ma sensu mowic o statystylach.
Dla przykladu: moje 2 stymulacje, w obu 9 komorek, 6 zaplodnionych.
W pierwszej do 3ciej doby dotrwala jedna jedyna.
W drugiej uzyskano 4 blastki wychodzace z otoczki.
Ta sama klinika.
Też wydaje mi się że te statystyki to lipa. U mnie trzy stymulacje. W dwóch pobrali po 5-6 komórek, 4 dojrzałe, zero dotrwalo do 5-tej doby. Jedna stymulacja 10 komórek pobrano, 5 dojrzałych wszystkie dotrwalo do 5-tej doby, więc jak dla mnie to nie ma żadnej reguły :(

Też wydaje mi się że te statystyki to lipa. U mnie trzy stymulacje. W dwóch pobrali po 5-6 komórek, 4 dojrzałe, zero dotrwalo do 5-tej doby. Jedna stymulacja 10 komórek pobrano, 5 dojrzałych wszystkie dotrwalo do 5-tej doby, więc jak dla mnie to nie ma żadnej reguły :(
Dzięki kochana za swoje świadectwo, znaczy że i dla mnie jest nadzieja.
A powiedz czy za 3razem bralas coś innego niż poprzednio że wynik taki ładny i komórki dotrwaly do 5doby?

Ja tam myślę że te nasze wszystkie przykłady jakby skumulowac to faktycznie te 50%może być. Ale fakt, te statystyki dla pojedynczych osób to nic nie dają. przecież jeśli blastka jest niby morfologicznie ładna to też nie znaczy że jest prawidłowa. U mnie z 5 transferowanych dotąd zarodków podobnej klasy przyjął się tylko jeden. Reszta nie dała nawet śladu bety. A wszystkie inne parametry typu endo, poziomy hormonów, dodatkowe procedury typu AH, moment cyklu były podobne. Nikt nie wie dlaczego ten jeden od razu zaskoczył i już w 5 dpt dał dwucyfrowa betę (bez zastrzyku z hcg), a cała reszta nie.Na pewno był prawidłowy i silny, tyle że tego nie widać po tych parametrach klas zarodków.

Tak estrofem biorę dopochwowo, od dzisiaj 3x dziennie, i viagrę pół tabletki też dopochwowo. No ja też wstępnie miałam mieć 21 transfer, ale póki co o 1 dzień się przesunęło, mam nadzieję że już zostanie ten 22 żebym nie musiała co chwilę urlopu zmieniać. Daj znać jutro po wizycie co i jak :happy2:
Hej :) po wizycie. Wyniki są dobre, lekarz zwiększył mi estrofem na 3x2. Endometrium troszkę ponad 8 mm. Transfer przesunięty o 1 dzień jak u Ciebie, 22.10. Po wizycie miałam spotkanie z embriologię który opowiedział mi o naszej hodowli i dowiedziałam się ze mamy 5 blastocyst o najwyższej jakości :)

reklama
Tak może być. Przeciętnie z 6 zapłodnionych komórek do 5 dnia dotrwa właśnie około 50% i dalej po implantacji też jeszcze ciążę biochemiczne.
JA z 5 zapłodnionych miałam 4 blastocysty wiec to chyba tez nie tak do konca jest. Praktycznie z kazdego zarodka cos bylo poza 1 beta 0,1. Czyli jak mam myslec ze z 4 zarodków 3 były wadliwe?

Do góry