Netiaskitchen
Fanka BB :)
Ja ostatnio słyszałam coś o 50%,ale aż niemożliwe chyba żeby aż tyleDziewczyny czy któraś wie ile statystycznie zarodków jest wadliwych genetycznie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja ostatnio słyszałam coś o 50%,ale aż niemożliwe chyba żeby aż tyleDziewczyny czy któraś wie ile statystycznie zarodków jest wadliwych genetycznie?
Tak może być. Przeciętnie z 6 zapłodnionych komórek do 5 dnia dotrwa właśnie około 50% i dalej po implantacji też jeszcze ciążę biochemiczne.Ja ostatnio słyszałam coś o 50%,ale aż niemożliwe chyba żeby aż tyle
To dużo a biochemiczne są z błędnych zarodków?Tak może być. Przeciętnie z 6 zapłodnionych komórek do 5 dnia dotrwa właśnie około 50% i dalej po implantacji też jeszcze ciążę biochemiczne.
U mnie z 6 pobranych 5 dotrwalo do 5 doby i 2 transfery nie udaneNie ma sensu mowic o statystylach.
Dla przykladu: moje 2 stymulacje, w obu 9 komorek, 6 zaplodnionych.
W pierwszej do 3ciej doby dotrwala jedna jedyna.
W drugiej uzyskano 4 blastki wychodzace z otoczki.
Ta sama klinika.
Też wydaje mi się że te statystyki to lipa. U mnie trzy stymulacje. W dwóch pobrali po 5-6 komórek, 4 dojrzałe, zero dotrwalo do 5-tej doby. Jedna stymulacja 10 komórek pobrano, 5 dojrzałych wszystkie dotrwalo do 5-tej doby, więc jak dla mnie to nie ma żadnej regułyNie ma sensu mowic o statystylach.
Dla przykladu: moje 2 stymulacje, w obu 9 komorek, 6 zaplodnionych.
W pierwszej do 3ciej doby dotrwala jedna jedyna.
W drugiej uzyskano 4 blastki wychodzace z otoczki.
Ta sama klinika.
Dzięki kochana za swoje świadectwo, znaczy że i dla mnie jest nadzieja.Też wydaje mi się że te statystyki to lipa. U mnie trzy stymulacje. W dwóch pobrali po 5-6 komórek, 4 dojrzałe, zero dotrwalo do 5-tej doby. Jedna stymulacja 10 komórek pobrano, 5 dojrzałych wszystkie dotrwalo do 5-tej doby, więc jak dla mnie to nie ma żadnej reguły
Hej po wizycie. Wyniki są dobre, lekarz zwiększył mi estrofem na 3x2. Endometrium troszkę ponad 8 mm. Transfer przesunięty o 1 dzień jak u Ciebie, 22.10. Po wizycie miałam spotkanie z embriologię który opowiedział mi o naszej hodowli i dowiedziałam się ze mamy 5 blastocyst o najwyższej jakościTak estrofem biorę dopochwowo, od dzisiaj 3x dziennie, i viagrę pół tabletki też dopochwowo. No ja też wstępnie miałam mieć 21 transfer, ale póki co o 1 dzień się przesunęło, mam nadzieję że już zostanie ten 22 żebym nie musiała co chwilę urlopu zmieniać. Daj znać jutro po wizycie co i jak
JA z 5 zapłodnionych miałam 4 blastocysty wiec to chyba tez nie tak do konca jest. Praktycznie z kazdego zarodka cos bylo poza 1 beta 0,1. Czyli jak mam myslec ze z 4 zarodków 3 były wadliwe?Tak może być. Przeciętnie z 6 zapłodnionych komórek do 5 dnia dotrwa właśnie około 50% i dalej po implantacji też jeszcze ciążę biochemiczne.