reklama
Gość gość ANNA
Fanka BB :)
Ja w przed pierwszym transferem robiłam w czwartek progresteron i estradiol A w sob mialam transfer.Dziewczyny mam pytanie. Czy wam dzień przed transferem sprawdzają progesteron? Pytałam mojego doktora czy nie zrobic dzień przed crio transferem ale stwierdził ze nie trzeba. Wiec nic z tego nie rozumiem. Prócz tego wyczytałam ze crio powinien być zrobiony w 6 dobie po owulacji. A jak ktoś nie ma owulacji? Ktoś jest tu mądrzejszy niż ja? Pomóżcie proszę
Tydz temu w sob mialam transfer i w tym samym dniu kazal mi zrobic progresteron.
Lepiej sobie zrób i podaj wynik lekarzowi, bo w razie jakbyś miała za niski to leki przepisza.
Powodzenia
Agnieś191
Mój nie kazał robić progesteronu bo szłam cyklem sztucznym czyli brałam estrofem i miałam włączony progesteron. Na cyklu sztucznym nie ma owulacji tylko endometrium musi być właściwej grubości o czym decyduje lekarz. Progesteron robilam juz orzy becie w 8dpt. To o czym mowisz to cykl naturalny z Twoją owulka.Dziewczyny mam pytanie. Czy wam dzień przed transferem sprawdzają progesteron? Pytałam mojego doktora czy nie zrobic dzień przed crio transferem ale stwierdził ze nie trzeba. Wiec nic z tego nie rozumiem. Prócz tego wyczytałam ze crio powinien być zrobiony w 6 dobie po owulacji. A jak ktoś nie ma owulacji? Ktoś jest tu mądrzejszy niż ja? Pomóżcie proszę
Mnie kazał w 12dc zrobic usg. Było brak ovu. Kazał mi brać od razu (5 dni przedmtransferem) progesteron i estradiol. I zapytał tylko o endometrium. I tyle. Zmartwiło mnie to bo ja rzadko mam ovu. Ale jeśli rzeczywiście ovu nie jest potrzebne to trzymam kciuki za mojego mrożaczka żeby mu u mnie dobrze było.Mój nie kazał robić progesteronu bo szłam cyklem sztucznym czyli brałam estrofem i miałam włączony progesteron. Na cyklu sztucznym nie ma owulacji tylko endometrium musi być właściwej grubości o czym decyduje lekarz. Progesteron robilam juz orzy becie w 8dpt. To o czym mowisz to cykl naturalny z Twoją owulka.
Z tego co dziewczyny piszą to estrofem biorą już od 2-3 dnia cyklu, albo w ogóle jeżeli są na cyklu naturalnym.Mnie kazał w 12dc zrobic usg. Było brak ovu. Kazał mi brać od razu (5 dni przedmtransferem) progesteron i estradiol. I zapytał tylko o endometrium. I tyle. Zmartwiło mnie to bo ja rzadko mam ovu. Ale jeśli rzeczywiście ovu nie jest potrzebne to trzymam kciuki za mojego mrożaczka żeby mu u mnie dobrze było.
Gość gość ANNA
No wlasnie i to mnie zastanawia , bo ja też na sztucznym cyklu , też mam m.in estrofem i progresterone besis A kazał mi zrobić progresteron przed transferem.Mój nie kazał robić progesteronu bo szłam cyklem sztucznym czyli brałam estrofem i miałam włączony progesteron. Na cyklu sztucznym nie ma owulacji tylko endometrium musi być właściwej grubości o czym decyduje lekarz. Progesteron robilam juz orzy becie w 8dpt. To o czym mowisz to cykl naturalny z Twoją owulka.
Elizabeth68
Dziewczyny, nie wytrzymałam i zrobiłam dziś bete. 11dpt zarodek 2dniowy i jest 35.5. Nie wiem czy jest sie z czego cieszyć, czy jest ok? Przyrost najważniejszy chyba więc za 2 dni zrobię ponownie
Jest super.Kciukasy za przyrostDziewczyny, nie wytrzymałam i zrobiłam dziś bete. 11dpt zarodek 2dniowy i jest 35.5. Nie wiem czy jest sie z czego cieszyć, czy jest ok? Przyrost najważniejszy chyba więc za 2 dni zrobię ponownie
Netiaskitchen
Potwierdzam, ovu nie jest potrzebna na cyklu sztucznym. Grunt to dobrej grubości receptywne endoMnie kazał w 12dc zrobic usg. Było brak ovu. Kazał mi brać od razu (5 dni przedmtransferem) progesteron i estradiol. I zapytał tylko o endometrium. I tyle. Zmartwiło mnie to bo ja rzadko mam ovu. Ale jeśli rzeczywiście ovu nie jest potrzebne to trzymam kciuki za mojego mrożaczka żeby mu u mnie dobrze było.
reklama
Prosze
Co się dzieje z zarodkami po transferze:
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuowany i zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic test
Sabaw - twoj 11 dpt bedzie zatem w srode, mysle ze twoj zarodeczek byl bardzo ladny i trzymam kciuki zeby zostal z toba
07. 10 betkaTo ja poproszę na 11.10 na betę
Podziel się: