reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Na mthfr powinnas brac kwas foliowy w formie metylowanej lub ewentualnie syntetyczny mieszany z metylowanym. Poniewaz mozesz aczkolwiek nie musisz miec problemów z przyswajaniem kwasu.
Na Pai1 w homozygocie powinnas dostac heparyne w zastrzykach i byc moze acard.
Jeżeli mam homocysteine powyżej 10 to czy powinnam jednak jakis czas brac metylowany? Czy mieszac z syntetycznym? Czuje się jak we mgle. Czarna magia to wszystko dla mnie. Wykonalam tez badanie ana 1 i ana 2. Na razie mam wynik ana 1 - dodatni. Caly czas jakies kwiatki wychodza... wkurza mnie to, ze gdyby nie forum i Wy to nie zrobiłabym większości badan. To lekarz powinien na to wpasc... a ostatnio od ginekologa "zjebke" dostalam, ze chce takie badania wykonac.

Ostatnia edycja:
reklama
Jeżeli mam homocysteine powyżej 10 to czy powinnam jednak jakis czas brac metylowany? Czy mieszac z syntetycznym? Czuje się jak we mgle. Czarna magia to wszystko dla mnie.
Możesz brać na próbę sam metyl. I zbadać homocysteinę za jakiś czas. Mi np po samych metylach wręcz urosła. A po mieszanych nie wiem, bo przestałam się homocysteiną przejmować. Bo to wcale nie taki najważniejszy czynnik. Przejmowałam się nią do drugiego transferu. Ostatnie 4 w ogóle nie badałam.

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

❤❤❤ Nie rezygnujcie z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi❤❤❤

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):* Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2019-09-27 AleAle27 II podglądanie maluszka ❤
2019-09-29 Pola0702 wizyta u dr Paśnika
2019-09-29 monikao777 punkcja ✊✊
2019-09-30 nieagatka beta!!!!!!!
2019-09-30 Linaaa beta!!!!!!!
2019-09-30 Netiaskitchen transfer!!!!❤❤❤
2019-09-30 Gość gość ANNA beta!!!!!!!
2019-10-02 Elizabeth68 beta!!!!!!!
2019-10-02 Riddikulus beta!!!!!!!
2019-10-03 Witamitawegaminka USG❤❤❤
2019-10-08 goffa13 wizyta serduszkowa ❤❤❤
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2019-12-20 Skarbulenka termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
2020-02-19 AleAle27 termin porodu
2020-03-22 anulka36 termin porodu

@AleAle27 Dziś to ja idę podglądać mała Księżniczke

Ja dziś jadę na IP znów plamie.Przed wczoraj się zaczelo całą wkładką czerwona dziś znów lekko.Dzis jest 23 dpt blastki.Kobietki czego mogę oczekiwać na serduszko jeszcze wczas co?
Oby było dobrze narazie martwię sie
Nie wiem czy w tym tygodniu ciąży przyjmują na IP. Ale może zrobi ktoś od ręki usg. A do ginekologa nie masz jak się umówić na dziś/ jutro?

Jasne, leć i się nie zastanawiaj. Pociesze Cie, że znajoma miała tak przez pół ciąży, brała luteinę i wszystko dobrze się skończyło, czego Ci życzę!
Wiesz w pierwszej ciąży z synem tez tak mialam dlatego nie panikuje ale dzis sie to powtórzyło więc sprawdzę dla spokoju ducha A teraz to najwazniejsze

reklama
Ja dziś jadę na IP znów plamie.Przed wczoraj się zaczelo całą wkładką czerwona dziś znów lekko.Dzis jest 23 dpt blastki.Kobietki czego mogę oczekiwać na serduszko jeszcze wczas co?
Oby było dobrze narazie martwię sie
Kciuki mocne za was [emoji110][emoji110]
Daj koniecznie znać co i jak.

U mnie serduszko było 6+1 (nie pamiętam który to dpt).

Do góry