reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziekuje [emoji8][emoji8][emoji8]
Byłam u innego ginekologa i powiedział ze prawy jajnik rzeczywiście pracuje a w lewym
coś ciemno
Powiedział ze jeśli chce możemy rozważyć drożność jajowodów ale ja nie wiem co o tym myśleć
Powiedział ze zrobimy monitoring cyklu poczynając od 8 dnia cyklu aż do owulacji aby zobaczyć jak się zachowują jajniki
Nigdy nie miałam monitoringu pełnego,zazwyczaj jechałam juz po owulacji lub w jej dzień
Powiedział ze możemy spróbować poindukowac jajniki clo albo etruzilem -pierwszy raz słyszę o tym leku
Mój mąż stwierdził ze to chyba jakiś naprotechnolog a ja uważam ze skoro mamy walczyć do końca roku naturalnie to popróbujmy wszystkiego i juz ....
A tak naprawę jeśli homocysteina będzie wysoka to tez nie ma co się pchać w ivf bo i tak jest duży % ze się nie uda [emoji20]
Mętlik w głowie ogromny [emoji848]
Ja miałam robiona drożność jajowodow przed podejściem do in vitro bo jeden jajowod mialam calkowicie niedrozny. I po laparoskopii od razu udało się że jestem w ciąży :-) :)

Dziewczyny proszę doradźcie mi jakie jeszcze badania mogłabym wykonać przed kolejnym transferem. Może znacie jakiegoś dobrego immunologa w okolicach trójmiasta? Wiem że dr Paśnik najlepszy, ale niestety wycieczka do Łodzi nie wchodzi w grę.
Kochana ja u nas w Trójmieście nikogo nie znalazłam więc też do Łodzi w październiku śmigam..

Widziałam w internecie że dr P jeszcze w Warszawie przyjmuje, był ktoś może w Warszawie u niego? A dałabyś mi namiary na niego?
Kochana w Warszawie niestety sporo drożej wizyty oraz badania choć to ten sam lekarz...Do Łódzi to podobna droga z trójmiasta... W Invicta Gdansk może zrobić badania immunoloczne w pewnych zakresie.. Robią receptywnosc endometrium które wskazuje poziom NK w endo oraz ostatnio badanie cytokin wprowadzono.. Ale leczenie pewnie i tak tylko sterydem i Intralipidem.. U mnie po tym leczeniu z ostatniego crio biochemiczna więc teraz próbuje doc.P.. Zadzwoń do APC do Łodzi ale tam terminy teraz chyba dopiero na koniec Listopada...

reklama
Kochana w Warszawie niestety sporo drożej wizyty oraz badania choć to ten sam lekarz...Do Łódzi to podobna droga z trójmiasta... W Invicta Gdansk może zrobić badania immunoloczne w pewnych zakresie.. Robią receptywnosc endometrium które wskazuje poziom NK w endo oraz ostatnio badanie cytokin wprowadzono.. Ale leczenie pewnie i tak tylko sterydem i Intralipidem.. U mnie po tym leczeniu z ostatniego crio biochemiczna więc teraz próbuje doc.P.. Zadzwoń do APC do Łodzi ale tam terminy teraz chyba dopiero na koniec Listopada...
Dzięki, zadzwonię. I tak narazie czekamy, bo w sumie nie wiadomo co robić. Steryd miałam włączony za każdym razem, ale dwa razy CB. Ciężko decydować co dalej robić, lekarz proponuję zabieg, bo mi się trochę moja endometrioza rozszalal, a ja już sama nie wiem co robić. Mamy jeszcze dwa zarodki, ale tak ciężko było je uzyskać, że boję się że następna stymulacja nie wchodzi już w grę.. Ech ciężkie te decyzję..

Do góry